Als alleenstaande ouder op vakantie met Estivant
15 juli 2015 
4 min. leestijd

Als alleenstaande ouder op vakantie met Estivant

Ken je dat gevoel? Je wilt wel op vakantie met je kid(s), maar je wilt niet ‘alleen’?

Jeetje, wat gaan de maanden snel. De vakantieperiode staat voor de deur! Een paar maanden geleden (toen het nog koud en regenachtig was) zag ik als een berg op tegen de vakantie, want hoe ga je als alleenstaande ouder op vakantie? Mijn dochtertje is net 2 jaar geworden en ik wilde heel graag met haar op vakantie. Maar ik wilde wel heel graag met iemand samen gaan. Hoewel ik in mijn eentje de hele wereld heb rondgereisd, vond ik in ’n eentje met alleen mijn dochter op vakantie gaan wel heel erg spannend.

Dus ik ging een beetje rondvragen in mijn omgeving of er misschien meer single moms waren die op vakantie wilde gaan, maar –om allerlei redenen- geen resultaat. Eigenlijk had ik het op vakantie gaan een beetje uit m’n hoofd gezet en ik dacht ‘ik zie het allemaal wel’.

Als alleenstaande ouder op vakantieEen tijdje geleden ben ik in contact gekomen met Estivant. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar zij zijn de grootste eenoudervakantiespecialist in Nederland. Zij bieden single reizen aan, maar ook alleenstaande oudervakanties. Super leuk! Wist jij dat dit bestond? Op deze manier hoef je dus nooit meer alleen op vakantie te gaan, want je gaat naar plekken waar ook alleenstaande ouders zijn. Dit was voor mij echt de oplossing! Want zo kan ik samen met mijn dochter op vakantie gaan, terwijl ik toch ook ouders ontmoet die in hetzelfde schuitje zitten als ik. Nog wat leuke feitjes wanneer je als alleenstaande ouder op vakantie te gaan met deze eenoudervakantiespecialist: 

  • Er is een activiteitenteam (Nederlandssprekend) zodat jij als ouder ook een keertje lekker kunt relaxen
  • Zij bieden echt alleen alleenstaande oudervakanties aan (dus je wordt niet geconfronteerd met gezinnen die je op vakantie tegenkomt)
  • De accommodaties zijn ‘kids proof’
  • Er is 24/7 ondersteuning
  • En natuurlijk als laatste: je ontmoet andere alleenstaande ouders!

Enne….. ik heb geboekt! Ik ga met m’n meisje naar Turkije!

Als alleentaande ouder op vakantie 2Hoewel Estivant ook ‘Benjamin vakanties‘ aanbiedt in Nederland en Frankrijk voor de kleinere kindjes, gaan wij 8 dagen naar een eigen hotel in Bitez, Turkije. Ik ga eerlijk zijn, ik vind het best wel heel spannend, want ik heb al gezien op het ‘meeting point’ (een online omgeving waar je alvast in contact kunt komen met andere alleenstaande ouders die op vakantie gaan) dat er met name oudere kinderen zijn. Maar ik heb besloten om mijn ‘angsten’ los te laten en er open in te gaan staan. Ik zie deze week als een waanzinnig cadeau die ik samen met mijn dochter kan beleven. Echt tijd voor ons tweetjes samen!

Dat is ook mijn tip voor jou, wat je ook gaat doen met je vakantie, sta open voor wat komen gaat!

Met angst ga je problemen niet uit de weg, je trekt ze waarschijnlijk juist aan. Dus probeer niet in problemen te denken, maar kijk naar de leuke dingen die in het vooruitzicht liggen. Zo denk ik vooral aan de quality time die ik met mijn dochter zal gaan beleven, de boeken die ik kan gaan lezen wanneer zij haar slaapjes doet en de lol die ik met haar ga beleven in het zwembad. Er is pas een probleem als er ook echt een probleem is, en niet eerder! Maar misschien begrijp je niet waar ik het over had en ga jij gewoon lekker samen met je kind(eren) op vakantie! 

Ik ga in ieder geval open staan voor nieuwe dingen en genieten van wat komen gaat tijdens onze vakantie met Estivant!

En dat gaan we doen met heel veel andere alleenstaande ouders in Turkije! Wanneer we daar zijn, zal ik zeker ook een blog schrijven over hoe het is om als alleenstaande ouder op vakantie te zijn (en hoe Estivant bevalt)!

Ga jij nog op vakantie? Ik ben heel erg benieuwd wat jouw plannen zijn. Je kunt je bericht hieronder achter laten.

 

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jul 2015

Wat leuk! Een goede tip! Ik ga dit jaar voor het eerst alleen met mijn dochter. Ze is 4 .5 en we zijn nu 3.5 jr met z'n tweetjes 24/7. We gaan een midweek Farmcamps (kamperen op een boerderij in grote luxe safaritent) doen in Zeeland en daarna een weekje naar n familiecamping in Renesse. Ik vond vliegen nog ff een stap te ver. :-) We hebben er heel veel zin in! Fijne vakantie!

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jul 2015

Dat klinkt erg leuk Marit! Heel erg veel plezier! Enne... Nederland is toch net zo leuk als met het vliegtuig gaan! Zolang jullie maar samen zijn!

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jul 2015

Ik ga met mijn dochter van 2 naar het appartement van mijn ouders in Kroatie. vprig jaar ook geweest, toen waren we net uit elkaar ( dag voor vertrek scheidingspapieren getekend ) en toen ben ik alleen met mijn dochter toen 1 gegaan . Je moet toch een keer de stap nemen dan maar meteen. Dit jaar gaan opa en oma gezellig mee.

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jul 2015

Wat dapper dat je dat meteen hebt gedaan Natasa, dat vind ik echt heel erg stoer! Ik ben ook op vakantie geweest toen mijn dochtertje net 1 was, maar toen waren mijn ouders mee. Nu dus voor het eerst echt alleen :) Jij heel veel plezier met je ouders en natuurlijk je meisje op vakantie!

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jul 2015

Wij hebben onze vakantie er nét op zitten. Heerlijk genoten van een weekje Ponypark Slagharen en daarna nog een weekje thuis geweest met leuke dagtrips. Lieve Myra, heel veel plezier met je meisje! Geniet ervan! Liefs x

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jul 2015

Dat klinkt ook super leuk Jootje! Dank je wel en veel liefs x

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jul 2015

Ik ben met estivant op vakantie geweest naar 1 van de bejamin weken in Frankrijk! Wat een ervaring en een prachtige herinnering! Ik zou ieder alleenstaande ouder die geen andere meelijwekkend heeft om op vakantie te gaan het aanraden. Heel veel plezier in Turkije!

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jul 2015

Wat leuk om te horen Mirjam, dat schept (nog meer) vertrouwen! Dank je wel en hopelijk gaan jullie ook een leuke vakantie tegemoet!

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jul 2015

Ik ben met estivant op vakantie geweest naar 1 van de bejamin weken in Frankrijk! Wat een ervaring en een prachtige herinnering! Ik zou ieder alleenstaande ouder die geen andere mogelijkheid heeft om op vakantie te gaan het aanraden. Heel veel plezier in Turkije!

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jul 2015

Mijn ex-man en onze twee zoontjes van 6 en 8 jaar zijn een weekje met Estivant naar Italië geweest en hebben het super leuk gehad. Hij vond het echt een aanrader voor alleenstaande ouders.

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jul 2015

Wat leuk dat je ex met Estivant is mee geweest. Ik ben benieuwd wat de man-vrouw verhouding gaat zijn, want ik kan me voorstellen dat vrouwen eerder met zo'n organisatie mee gaan dan mannen. Maar voor mannen is het natuurlijk ook hartstikke leuk! Wil jij ook een keertje gaan?

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Jul 2015

Ha Myra, leuk! Wanneer ga je? Ik heb ook heel lang contact gehad met Estivant, maar het is helaas niet gelukt. Ik wilde heel graag naar Elba! Dat staat al zo lang op mijn lijstje! Ik denk dat ik uiteindelijk gewoon weer een lastminute boek, gewoon een weekje alleen met de kinderen, zoals de afgelopen jaren naar Egypte, Tunesië en Spanje. En nu maar hopen dat ik tegen die tijd (sowieso pas in augustus), nog een mooie deal tegenkom.

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jul 2015

Volgens mij ben je er nu! Is het leuk?

Reactie plaatsen