Als een man geen relatie wil
03 maart 2017 
2 min. leestijd

Als een man geen relatie wil

Je hebt een man ontmoet en bent wellicht al maanden aan het daten. Toch blijft het hangen op het punt daten. Daar baal je wellicht onwijs van. Als een man geen relatie wil, wat betekent dit dan? Er kunnen tal van redenen zijn waarom een man geen relatie met je wil.

1 . Hij wil alleen seks

Een reden die misschien als eerste in je op kwam. Als je steeds leuke dates of avonden hebt met een man en daarbij samen in bed belandt, bestaat de kans dat dit ook het enige is dat hij van je wil. Sommige mannen stoppen je in het hokje “scharrel” omdat je steeds weer bij elkaar in bed belandt. Het is dan voor hen moeilijker om er een potentiële relatie in te gaan zien, als de basis begonnen is met seks. Pas zeker op als je alleen maar berichten ’s avonds laat van hem krijgt of op vreemde tijden. Trek dan je conclusie: hij wil alleen seks.

2 . Hij vindt je niet leuk (genoeg)

Zo simpel kan het zijn. Hij vindt je aardig, mooi, maar misschien gewoon niet leuk (genoeg). Let eens op de interesse die hij in je toont. Is dit oppervlakkig? Het boeit mannen echt niet hoe je dag was als ze niet écht in je geïnteresseerd zijn. Het kan zijn dat hij er nog niet uit is of jij de allerbeste “keus” bent. Hij sluit nog niks uit, maar wil zich ook (nog) niet volledig aan je binden. Wellicht kun je eens proberen om je iets minder op hem te focussen, door andere dingen te gaan doen. Zo ervaart hij dat je er niet altijd voor hem bent wanneer hij dat wil. Het kan zijn dat dit hem laat inzien dat hij je wél leuk genoeg vindt. En zo niet: ga op zoek naar een man die jou wel echt heel leuk vindt!

Als een man geen relatie wil

3 . Hij wil alleen je aandacht

Mannen hebben net als wij ook aandacht nodig. Heerlijk toch als jij hem die aandacht geeft. Het streelt zijn ego. Andersom is dit net zo fijn toch, om aandacht te krijgen. Het is alleen erg lastig als jij wel meer voor deze man voelt en als deze man geen relatie wil. Dit type man benadert jou gerust na een zware dag op het werk. Dit kan verwarrend zijn, want hierdoor denk je dat je zijn steun bent en creëer je hoop. Echter kan deze man ook wel eens kortaf reageren als je onwijs je best doet voor hem. Het lijkt een beetje op aantrekken en afstoten, want als je een tijdje wat minder laat horen gaat hij ineens onwijs zijn best doen. Erg vermoeiend, want uiteindelijk heb je na maanden, misschien zelfs jaren nog steeds geen relatie met hem.

4 . Hij vindt het lastig dat je kinderen hebt

Tja, dat is heel vervelend. Lastig is één ding, ook al zijn er ook voordelen te noemen aan het daten met een alleenstaande moeder. Het mag ook best even lastig zijn, maar als het een reden is om maar geen relatie aan te gaan, dan is het uiteindelijk ook maar goed. Jij en je kinderen verdienen nou eenmaal een man die in eerste instantie voor jou gaat, maar je kinderen 100% accepteert. Voor minder zou je nooit moeten gaan, is mijn opvatting hierover. Een man hoeft niet meteen op te treden als vervangend vader. Hij kiest in eerste instantie voor jou, maar aan jou is onlosmakelijk je kind verbonden. Take it or leave it.

Over de schrijver
Reactie plaatsen