Als de kids bij papa zijn...
10 juni 2017 
2 min. leestijd

Als de kids bij papa zijn...

Soms schaam ik me ervoor wanneer ik zeg dat ik het ook kan genieten van de tijd wanneer de kindjes bij hun vader zijn. Ondanks het vreselijk gemis, is er dan ook ineens ruimte voor mezelf. Hoef ik alleen met mezelf rekening te houden.

De kinderen wonen bij mij en dat houdt in dat ik ze dus ook ruim 80% van de tijd heb. Ontzettend fijn, maar ook intensief. Want ondanks dat ik sinds kort een hele fijne LAT-relatie heb, komt de opvoeding vooral op mij neer. En ik doe het met liefde hoor, maar soms is een moment voor mezelf zo gewenst.

Wel is het zo dat de tijd zonder kindjes ook niet te lang moet duren. Een weekend is prima, maar wordt het langer dan overwint het gemis. Gelukkig komt dat alleen in de vakantie voor.

Als de kids bij papa zijn...Wijn, muziek en de zee

En wat ik dan zoal doe in zo’n weekend? Als ik niet hoef te werken plan ik mijn weekend vol met leuke dingen. Uit eten, een festival, uitslapen en tijd samen voor mij en mijn vriend. Hij heeft ook twee kinderen en we hebben op dezelfde weekenden de kinderen samen. Of dus beide niet. En dat geeft ruimte om eens naar zee te rijden met zijn tweeën, de hele dag te bruinen in de zon en de dag af te sluiten met een drankje en een hapje op een festival. Of wijn te drinken en muziek te luisteren tot diep in de nacht, want niemand die me de volgende ochtend om half zeven wekt.

Eigenlijk raar dat ik nog zo’n taboe ervaar om uit te spreken dat ik er zo van kan genieten als ik de kindjes even niet heb. Maar van de andere kant weet ik ook dat een moeder die wat tijd voor zichzelf vrij maakt, ook een gelukkige(re) moeder is.

Mijn advies dan ook aan jullie single moms: probeer ook goed te genieten van je weekendjes of tijd zonder kindje(s). Laad die batterij weer op. Om daarna met volle overgaven weer lief te hebben en te zorgen voor het mooiste in je leven!

Zie ook: Waarom alleen zijn als single mom helemaal niet erg is

Ervaar jij een taboe m.b.t. het genieten van de momenten dat je je kinderen even niet hebt? Wat doe je in een kindvrij weekend?

Over de schrijver
Reactie plaatsen