Een auto hebben betekent vrijheid!
02 april 2016 
2 min. leestijd

Een auto hebben betekent vrijheid!

Ik heb pas op mijn achtendertigste mijn rijbewijs gehaald. Toen we in Amsterdam woonde, had ik een metro in de buurt die om de 6 minuten reed. Ik had dus geen auto nodig. En toen we naar Almere verhuisde, kregen andere dingen voorrang. Maar later bleek: Een auto hebben betekent vrijheid!

Mijn man had een auto en bracht mij overal naartoe. Toen ik plotseling alleen was, voelde ik wel het gemis van een auto. Vooral omdat mijn zoon in een selectieteam van voetbal zat. Ik moest altijd een andere ouder vragen of wij mee mochten rijden. Dat was altijd een week van te voren kijken, waar de wedstrijden plaatsvonden en dan rondvragen met wie wij mee mochten rijden.

Wat was ik blij toen ik mijn rijbewijs had gehaald en kort daarna mijn eigen auto had! Het was wel een tweedehands met een paar roestplekken, maar hij reed mij overal naartoe!

Maar als je eenmaal een auto hebt, moet je ook weer aan andere dingen denken zoals reparaties. Gelukkig vond ik via een goede vriend een betrouwbare monteur die mijn auto buiten werktijd om kon repareren. Ik moest wel helemaal naar Hoofddorp rijden, maar ik had tenminste een betrouwbare monteur die niet teveel vroeg voor de reparaties. Ik merkte dat het best wel moeilijk was om een betrouwbare monteur te vinden. Helemaal als je een vrouw bent! Gelukkig heb ik ook veel vrienden die mij veel konden uitleggen over auto’s. En dat waren ook meestal mijn vriendinnen! Mannen kijken vooral naar de buitenkant. Of ze juiste velgen hebben of de juiste boxen met een goede bas. Maar ik kon mijn vriendinnen altijd vragen hoe iets in mijn auto werkte en hoe ik iets moest onderhouden! Juist omdat ik een tweedehands auto had, heb ik geleerd hoe een auto in mekaar zat.

Mijn trouwe oude Polo heeft mij maar 1 keer in de steek gelaten! Onderweg naar een voetbalwedstrijd raakte mijn toerenteller in de war en ik ging steeds langzamer rijden op de snelweg en mijn auto begon te stinken.

De wegenwacht was er snel bij en kwam er snel achter dat het een versleten koppeling was. Nadat mijn auto naar een garage werd gesleept, kreeg ik een

Een auto hebben betekent vrijheid!

 

vervangende auto. Het nieuwste model Polo. Het was wennen om de motor van de auto niet horen als je rijdt! We kwamen aan bij de voetbalvereniging toen de eerste helft van de wedstrijd net was begonnen. Mijn zoon had gelukkig niks van de wedstrijd gemist.

Ik heb echt leren rijden in mijn oude Polo. De eerste keer in noodweer rijden is altijd spannend. Ik ben zelfs naar Antwerpen geweest met mijn oude Polo. Heb hele goede herinneringen aan mijn oude Polo en na die ene keer heeft hij mij nooit in de steek gelaten. Maar op een bepaald moment moest ik de Polo vervangen en heb ik een auto via private lease genomen. Ik kreeg een nieuwe auto en voor onderhoud kan ik gewoon naar een vaste garage. Ik hoef niet meer te denken wat ik moet vervangen aan de auto. En nieuwe auto rijdt toch wat lekkerder!

Maar ik ben vooral blij dat ik mijn rijbewijs en een auto heb. Een auto hebben betekent vrijheid! Zelf bepalen wanneer je ergens vertrekt, zonder na te denken hoe laat de bus of trein vertrekt. Mijn zoon overal naartoe kunnen brengen zonder iemand anders te moeten lastig vallen. En het is vooral handig als je plotseling naar de eerste hulp moet met je kind! Ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder auto!

Voel jij ook dat je auto je vrijheid geeft? Laat je reactie hieronder achter. En vind jij jezelf handig met je auto?

Over de schrijver
Reactie plaatsen