BAM mama
12 september 2015 
1 min. leestijd

BAM mama

Bewust kiezen om BAM mama te worden. Je kiest er dan voor om een kind te krijgen,. zonder een partner. Vooral vrouwen midden dertig hebben deze wens, als zij geen geschikte partner in hun leven kunnen vinden. Maar er zijn toch ook wel eind twintigers die deze wens ook al hebben.

Maar als je geen partner wilt, hoe kom je dan aan de juiste donor zodat je BAM mama kunt worden? Je hebt verschillende soorten donoren:

  • A-donoren: dat is geheel anoniem. Maar dit is in Nederland niet meer toegestaan, omdat ze hier vinden dat het kind recht heeft te weten wie zijn vader is.
  • B-donoren: B-donoren worden geregistreerd door de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting, zodat het kind later zijn/haar afkomst kan achterhalen. Vanaf de leeftijd van 16 jaar mogen de fysieke en sociale gegevens bekend worden gemaakt. Een B-donor kan weigeren dat dit bekend word gemaakt, maar de Stichting heeft uiteindelijk het laatste woord hierin. Het belang van het kind staat daarbij meestal voorop.
  • C-donoren: dat houdt in dat je donor zelf ‘zoekt’. De mannen die donor willen zijn voor vrouwen die BAM mama willen worden, willen graag deze vrouwen helpen. En zoals je in het filmpje zult zien, kan dit in de vorm van dat de man zijn donor bij je thuis brengt en je deze inbrengt bij jezelf.

Met C-donoren kun je verschillende afspraken maken hoe hij betrokken is in het leven van je kindje later. Je kunt afspreken dat je wilt dat hij zich totaal niet bemoeid met de opvoeding en geen vaderrol inneemt en hij in eerste instantie onbekend blijft. Of je kiest ervoor dat hij een kleine vaderrol krijgt. Er is zelfs de mogelijkheid om co-ouderschap aan te gaan.

https://youtu.be/S8ITQGB71rE

We hopen dat je nu iets meer weet over BAM mama en donoren. Laat je bericht hieronder achter, wanneer jij iets te delen hebt wat erbij hoort.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Sep 2015

Er is nog een diversiteit in B-donoren. Je kunt van de klinieks eigen bank kiezen, maar ook zelf "inkopen" bij d3 Deense bank.Ikzelf heb de mazzel dat ik een eigen donor had. Iemand uit mijn vriendenkring. Zorg dan dat je, voordat je ècht aan je "project" begint, de belangrijkste zaken op z'n minst al gesproken hebt, zodat je daar tijdens je zwangerschap niet meer over hoeft te denken, je hebt dan echt wel wat anders aan je hoofd. Zorg ook dat je de rol van de vader vastlegt (bijv. in een testament).

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Sep 2015

Mijn kinderen zijn in België verwekt ( bij zoon woonde ik nog in België zelfs) Ze zijn via A donor verwekt aangezien dat in België de enige donoren zijn. Mijn zoon weet wel al hoe hij verwekt is.

Reactie plaatsen