Bang om te daten

Omdat ik fulltime voor mijn dochter zorg heb ik weinig tijd om nieuwe mensen te ontmoeten (buiten de andere moeders die je tegenkomt op een kinderboerderij natuurlijk). Ik vind daardoor het hele fenomeen daten ook zo moeilijk bovendien ben ik ook bang om te daten.

Want waar ga ik iemand ontmoeten en ook nog eens iemand die het oké vindt dat ik een package deal ben?

Mannen (eigenlijk meer jongens) van mijn leeftijd zitten vaak nog niet te wachten op een kind, ze zijn veel te druk met studeren en uitgaan! Logisch ook… Wat er dus eigenlijk automatisch voor zorgt dat ik op zoek ben naar iemand die iets ouder is dan ik, maar waar vind ik die? Omdat ik al vrij lang alleen ben heb ik steeds meer de behoefte aan een vriend, gewoon niet meer altijd alles alleen doen. bang om te daten 2

Maar toch ben ik bang om te daten… Ik ben geen ster in het leren kennen van nieuwe mensen omdat ik onzeker en terughoudend ben en bovendien lijk ik altijd te vallen voor de verkeerde types. Omdat ik Nya heb zou ik ook niet weten waar ik het over moet hebben want ik praat heel graag over haar maar dat is op een eerste date echt een no go heb ik wel eens gehoord. En voordat je überhaupt op een eerste date gaat, moet je dus iemand leren kennen en ik weet niet hoe.

Dan kom je dus uit op Tinder, de plek waar elke vent maar gewoon ‘ja’ klikt omdat het kan en waar het verwacht wordt dat je alleen op zoek bent naar one night stands en nee dat is echt niks voor mij. Nou heb ik mezelf voorgenomen om het een kans te geven en gewoon op date te gaan als dit gevraagd wordt maar ik ben zo bang om te daten.

Wat als ik op de foto’s leuker ben dan in het echt of andersom? Of dat je dan ergens zit met zo’n man en dat die hele andere ideeën heeft over wat er hoort te gebeuren op een eerste date?

Als ik er alleen al aan denk word ik al zenuwachtig. En bovendien draait het niet meer alleen om mij… Het moet iemand zijn die open staat voor kinderen en die zich volwassen kan gedragen. Iemand die ik zou vertrouwen met Nya, want Nya is zelfs als ik aan het daten ben het allerbelangrijkst. Maar wanneer weet je dat je de juiste persoon aan het daten bent? Wanneer is echt iemand de moeite waard?

Doordat ik mezelf niet makkelijk openstel voor andere mensen ben ik bang dat ik het niet door zou hebben als de juiste persoon voor mijn neus zou staan. Maar ik wil echt het beste voor Nya en voor mezelf en dat maakt me gewoon heel bang om te daten.

Ik wil een gezin maar wel een gezin dat bij elkaar past en bij elkaar hoort.

Iemand die het leven van Nya en mij net een beetje beter bang om te datenmaakt want we hebben het prima samen maar soms voelt het alsof we niet compleet zijn en dat gun ik Nya zo erg.

Ik blijf het voorlopig even proberen op Parship en wie weet heb ik binnenkort een hele leuke liefdesblog voor jullie!

Hoe is het jullie in de liefde vergaan na de breuk met de vader van je kindje? Wat werkte, en wat werkte niet? Ik hoor het graag!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Nov 2015

Ik weet precies wat je bedoelt

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Nov 2015

Hoi lindy,Onwijs herkenbaar jouw verhaal. Zelf ben ik nu 3 x op een date geweest wat echt een ramp was. Mannen die idd veel meer verwachten van de date dan ik. Tinder heb ik ook geprobeerd maar dat is voor mij gevoel gewoon een vleeskeuring. Misschien ga ik wel zoiets als lexa ofzo proberen, maar ja wie wil nou een 24/7 mama die niet zomaar even op stap kan gaan met haar nieuwe lief.Heel veel succes Groetjes Linda

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Nov 2015

Helaas herken ik mezelf hier ook in, zelf ben ik mama van 2 kindjes dus krijgen ze er gelijk 2 bij. Maar zelf denk ik ook altijd dat de juiste er nog niet bij zit en ik date niet snel een vreemde, meestal ontstaan de relaties in de vriendengroep maar als het dan uit raakt is het lastiger om elkaar weer te zien. En ik ken het dat lastig is om de man te vinden die het kind erbij accepteerd en ik ben zelf ook zo iemand die als 2e pas de vriend heeft staan en kan hij niet met de kids over weg of de kids accepteren hem niet is de relatie over, want de kids moeten uiteindelijk ook bijna een heel leven met hem delen, of toch zeker een lange periode. Dus de keuze van daten is indd lastig, maar soms ook wel weer heel erg mooi, zolang je maar niet vergeet dat jij altijd kan beslissen of je diegene nog eens ziet of niet en wat je doet. Ik spreek altijd af op een neutrale plek, nooit bij me thuis. En verder hou ik de eer aan mezelf, de man die met mij en de kids kan en wil leven mag bij mijn aansluiten en dan is hij zeker welkom in mijn huis, anders niet.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Nov 2015

Als mama met co-ouderschap over 3 kinderen, herken ik best veel uit jullie verhalen. Het daten gaat bij mij wel wat makkelijker omdat mijn kindjes regelmatig bij hun vader zijn. Wat mijn probleem vooral is, zijn de angsten, als een man te dichtbij komt dan krijg ik het benauwd! Enorm. Echt een aanslag op mijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid. En daarnaast ben ik ooit zo enorm op mijn bek gegaan met een date, hij bleek getrouwd te zijn, daar kwam ik na 6 maanden daten achter. Dus met het vertrouwen van de mannen is het ook wel een serieus gedoe. Maar dames 1 ding vertrouw op je intuitie!

Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Nov 2015

Ik heb juist twee zeer positieve ervaringen, toen ik 32 was en getrouwd en 3 kinderen had (toen meisjestweeling van 2 en 1 zoontje van 4 jaar) ben ik verliefd geworden op een andere man: hij was 28 en geen kinderen, ik ben met hem getrouwd en heb 19 jaar met hem geleefd en nog 2 meisjes met hem gekregen. Ik heb dus nu 5 kinderen en twee jaar geleden zijn we apart gaan wonen. Ik ben in ons huis gebleven met mijn 4 dochters (mijn zoon woont op zichzelf) en hij betaalt alles. Ik heb na 4 maanden op een feestje een man ontmoet met wie ik nu al 20 maanden ben, hij gescheiden, heeft twee zoons, hij is mijn leeftijd, toen 49 jaar, nu 51, ik ook. Hij is blij met mijn kinderen. En is heel lief en goed voor ze. We latten, en het bevalt prima, dus echt dames...... ze zijn er nog..... mannen die het juist fijn vinden dat je kinderen hebt en ze er moeiteloos bij nemen. We vinden t zelfs jammer dat we samen geen kinderen meer kunnen krijgen.

Reactie plaatsen