Beauty blog: epileren met touw (threading)
19 mei 2016 
3 min. leestijd

Beauty blog: epileren met touw (threading)

Daar zit ik dan bij de kapper, om mijn uitgroei bij te werken. Ik ga altijd naar dezelfde kapsalon, een relaxt ochtendje puur voor mezelf. De kapsalon heeft ook een beautysalon boven. Ik combineer daarom mijn kappersbezoek vaak met het verven van mijn wenkbrauwen. Ik vraag: “Kunnen mijn wenkbrauwen straks ook even geverfd worden?” Het geeft toch een krachtigere uitstraling aan je blik. Ja, er is plek. Na het kleuren lopen we naar boven. De kapster ontpopt in een ware beauty expert. Ze vraagt me: “Ook epileren?”, maar ik geef aan dat dat niet hoeft. Ze wil me echter matsen en gratis epileren, maar dan met touwtjes. Dat doet ze ook altijd zelf. Met enige huivering zeg ik “Ok, doe maar, ik vertrouw je er maar op”. Mede omdat ik vanavond en morgen een belangrijk business event heb en ik er op mijn best uit wil zien.

 

beauty blog: epileren met touw (threating)

beauty blog: epileren met touw (threading)

Wat is dat dan epileren met touwtjes?

“Epileren met touw is een techniek om onzichtbare haartjes te verwijderen en een techniek waarmee de meest strakke wenkbrauwen op een snelle manier gecreëerd kunnen worden. Het is een hele oude techniek die stamt uit de tijd van Cleopatra en wordt ook wel de oosterse techniek genoemd. Het is een makkelijke en zeer effectieve oplossing om van ongewenste (gezichts-) beharing af te komen.

Alle donshaartjes worden door de draaiende beweging meegenomen. Geen wax die de huid eerst verwarmd of uitrekt en de elasticiteit van de huid kan verminderen. Dit is een perfecte, zeer goede efficiënte methode om langdurig van ongewenst haar af te zijn.

Het epileren met touw word hedendaags nog steeds in veel Oosterse culturen gebruikt voor de verwijdering ongewenst lichaamshaar. Tevens is epileren met touw een techniek die in vele salons gebruikt wordt om op een snelle manier de wenkbrauwen van de klant te stijlen.” bron: www.menataupe.nl

Nou, dat klinkt goed. Ga je gang… Ze trekt het touwtje strak tussen haar tanden en rolt het op. Vervolgens gaat ze als een gek aan de slag met mijn wenkbrauwen. Ik voel me volledig overgeleverd aan haar kunsten. Ze onthaart zelfs een deel van mijn voorhoofd. Je voelt de haartjes uit je gezicht getrokken worden, maar het is een acceptabel pijnniveau. Ze laat me het resultaat zien van de eerste wenkbrauw. Ik moet zeggen, ik ben enthousiast! De lijn die er nu in zit is super strak, gaaf! De tweede wenkbrauw gaat er aan!

Enthousiast als ze is, zegt ze:”Weet je wat? Ik doe je bovenlip ook even!” Aiii…dat voelt pijnlijker. Waar ken ik dat gevoel van? Oh ja, van het harsen toen ik nog jong was. Dat deed pijn als een gek en daar had ik dagen lang nog een geïrriteerde rode huid van.

Ze rondt af en laat me het resultaat zien in de spiegel. Twee prachtige strakke, perfect gevormde wenkbrauwen en een haarloze rood geïrriteerde snor boven mijn lippen. Nu je het zegt, ook bij mijn ogen is mijn huid geïrriteerd. De kapster verzekert me dat dat binnen een uurtje weg is. Mooi, want ik moet vanavond op het business event goed voor de dag komen.

Diezelfde middag wordt mijn huidirritatie er niet beter op…rode, kleine bultjes, het wordt alleen maar erger! Ik zie er niet uit! Snel smeer ik er Sudocrème op, mijn oplossing voor alle wondjes. Is dat nog ergens goed voor! Ook haal ik nog een tubetje voor gevoelige huid, tip van iemand bij de kaasboer, die toch echt wel zag dat ik net gepijnigd was. Daar liep ik dan op het business event…ik hoefde er gelukkig niet zelf tegen aan te kijken!

Het heeft totaal een week geduurd voordat alle bultjes, die in de tussentijd alleen maar groter werden, allemaal verdwenen waren en het eindresultaat goed was. Nog steeds prachtige wenkbrauwen. Dat wel…

Vandaag was ik weer bij dezelfde kapster om mijn uitgroei bij te kleuren. Voor haar leereffect liet ik een aantal foto’s zien van de stadia van mijn lijdensweg na haar toetakeling. Zo kan ze de volgende keer niet luchtig zeggen: Oh, dat is binnen een uurtje weg! Of ik het nog een keer doe? No way!

Mocht jij geen gevoelige huid hebben? Doen! Kijk van te voren nog even onderstaand filmpje! 😉

 

Becky vond het epileren geen succes. Wij hebben er gelukkig wel goede ervaringen mee. Wat zijn jullie ervaringen? 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Mar 2017

That sounds like fun. We have the opposite problem here in Southern California. In the summers we have days that reach 115 and sometimes even 120 degrees so children shouldn't go outside especially on high pollution days. Thanks for the idea.Happy New Year 2008!

Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Jan 2020

Van threading als epileermethode had ik nog nooit gehoord. Ik heb zelf als half Griekse behoefte aan en baat bij epileren via een laserbehandeling. Er is nu ook een nog definitievere methode van ontharen beschikbaar, zogenaamde SHR ontharing. Dit is een soort warmtebehandeling en schijnt erg effectief te zijn.

Reactie plaatsen