Becky's date review: Stille Willy
27 september 2016 
5 min. leestijd

Becky's date review: Stille Willy

Willy, 37...looking good!

Willy, 37 jaar

Sooo…wat kwam daar ineens voorbij op Tinder? Wat een knappe kop. Tintje…geschoren kop…volle lippen (ja, ook een volle bovenlip, jippie!!!) en van die bruine kijkers die je vrolijk en doordringend aankijken. Jeetje, toch wel een van de knapste mannen die ik hier tegen gekomen ben! Ik klik zijn profiel open en lees Willy, 37 jaar en 1.93, heerlijk..ik houd van lange mannen.

Enige nadeel is dat hij niet meer foto’s op zijn profiel heeft staan dan die ene. Normaal swipe ik alle mannen met maar één foto snel naar links. Ik kan gewoonweg op één foto niet beoordelen of ik iemand leuk vind. Maar voor deze knapperd maak ik een uitzondering, snel swipe ik hem naar rechts! Ja, we zijn een match. Goh, ik voel me nu al even vereerd!

Ik swipe weer even verder en al snel krijg ik een appje van Willy. Hij is onder de indruk van mijn uitstraling… Uiteraard geef ik hem terug dat ik hem een goede kop vind hebben. De berichten gaan heen en weer, de hele dag door en het klikte! Hij is leuk, grappig, serieus en geïnteresseerd. Inmiddels ben ik erachter dat hij voor defensie werkt, in een zeer secret unit, laat ik daar maar niet over uitweiden! Hij heeft twee kinderen en is inmiddels een half jaar weg bij de moeder van zijn kinderen. Willy is geen losbol, echter vanwege zijn werk is een relatie soms wel een uitdaging. Na twee dagen appen spreken we af elkaar te zien.

Ik ben wel van het snel afspreken aangezien je dan pas weet of er chemie is. Ik stel snel de vraag ‘Waar en hoe laat?’ zodat ik een keer niet degene ben die een locatie moest bepalen, geen zin in!
Hij antwoord, ‘Ik ben om 9 uur bij je!’ Wacht….bij mij? Dat was niet de bedoeling. Ik sta alweer een tijdje droog, dan moet ik geen aantrekkelijke vent bij mij over de vloer hebben op een eerste date, hoe kom ik hier nou weer onderuit?

Ik app terug ‘Stel je hebt een dochter die een date heeft met een vent die ze niet kent en die wil direct bij haar thuis afspreken, lijkt je dat dan verstandig?’
Willy appt gevat ‘ Ik zou haar zeggen dat ze een vriendin moet inlichten dat hij komt, dat ze appt als hij er is en het ok is. Als die vriendin geen appje binnen krijgt mobiliseert ze de politie, de buurtwacht en het leger!’ Ok…wat kan ik daar nou op zeggen?
Inmiddels heb ik mijn zelfdiscipline knop aangezet en durf ik het aan. Ik ging hoe dan ook geen seks hebben de eerste date! Kom maar op!

Ding dong…de bel gaat! Pfff…daar is ie, de zenuwen slaan even toe terwijl ik naar de voordeur loop. Ik doe de deur open en daar staat Willy…lang, knap, niet zo breed als ik verwacht had (tja, defensie, daar heb je direct een beeld bij), leuke kleren en toch mis ik iets. Oh god, wat word ik soms moe van mezelf, wat is hier nou weer niet goed aan Becky? Geen chemie te bekennen in mijn hele lijf!

Hij had van te voren nog gezegd dat hij me vol op m’n bek zou pakken als ik de deur open deed, nou echt niet! Haha, dat voelde hij gelukkig goed aan!

Ik nodig hem uit naar binnen en schenk wat voor hem in, vervolgens gaan we in de tuin zitten. Hij is onrustig, stil en lijkt zenuwachtig. Ik houd het gesprek moeizaam op gang, stel hem verschillende vragen. Soms laat ik bewust een stilte vallen om te kijken of hij dan het gesprek oppakt. Dat lukt hem erg lastig. Willy is niet de stoere, zelfverzekerde man met grote mond op de app, hij is een stille Willy.

Misschien ligt het aan mij, dus ik check nog even of ik voldoe aan zijn verwachtingen, een welgemeende ‘Ja!’ komt eruit. Hij vindt me denk ik serieus leuk. Brutaal als ik ben bespreek ik met hem dat hij zo stil is. Hij heeft natuurlijk op zijn werk geleerd om zijn mond te houden, iets wat mij niet aan te leren zou zijn 😉 Ik vind hem, ondanks zijn stiltes, wel interessant. Ik wil niet meteen opgeven en wil er best moeite voor doen om daar doorheen te kijken. We hebben allemaal muren opgebouwd en hij was echt als mens ok, zei mijn gevoel.
Hij gaf aan dat ik ook niet te peilen was. Dus ik zeg: ‘Wat wil je weten?’

‘ Vind je me interessant?’. Eerlijk geef ik aan dat ik hem wel interessant vind, juist omdat hij rustig is en dat goed bij me kan passen, alleen dat ik nu nog niks voel. Het is me echter wel eens eerder overkomen dat ik iemand die ik niet aantrekkelijk vond in eerste instantie, beter heb leren kennen en ik mega verliefd op die gozer ben geworden, dus ik weet dat ik val op karakter. Alleen het karakter van Willy, daarvoor moet je nog door wat lagen heen! Dat begreep hij en hij wilde graag een tweede date om elkaar beter te leren kennen.

Na een aantal uren gebabbeld te hebben, moest hij vertrekken naar zijn nachtdienst en namen we afscheid, zonder zoen of wat dan ook. Met een appje  ‘Had je graag gezoend je bent een lekker wijf’ bevestigde dat hij het wel wilde…

Gelukkig voelde hij zich te onzeker bij me om het te proberen! Ik besluit de actie daarna aan zijn kant te laten, omdat ik echt nog niets voelde en mijn belang dus minimaal was.

Stille Willy app-je

Stille Willy app-je

Na een paar dagen stuurt hij een appje ‘Heyyyy hoe is het, fijn weekend? Even over ons…denk niet dat het gaat lukken tussen ons. Ben toch niet helemaal wat je zoekt. Waarschijnlijk zou ik teveel mijn best gaan doen om bij je in de smaak te vallen terwijl ik vind dat het spontaan moet komen. Vond het erg gezellig met je en nog steeds jammer dat we niet ff gezoend hebben want je bent echt een heerlijke meid. Maar gaat vast goedkomen met jou…als je een keer zin hebt…

Hij besefte later dat ik zijn telefoonnummer helemaal niet had hahaha, en zei ‘Jij gaat toch niet bellen!’ Nee, dat klopt Willy!

NEXT!

Over de schrijver
Reactie plaatsen