Bedankbrief aan mijn ex
27 januari 2016 
3 min. leestijd

Bedankbrief aan mijn ex

He onbekende,

Want tja.. ik dacht echt dat ik je wel kende.
Ik had een haatbrief aan je geschreven, maar heb deze omgegooid naar een bedankbrief. Een bedankbrief aan mijn ex. Liefde is toch zoveel mooier dan haat.
Ik kan zoveel lelijke woorden gebruiken om te vertellen wat ik van je vind, hoe ik over je denk. Maar ik probeer een voorbeeld te zijn, een voorbeeld voor onze zoon. Ik probeer het beste in je te vinden, al blijft dat lastig. Maar toch… Toch wil ik je bedanken voor alle dingen die je mij wel hebt gegeven. En de leuke tijden die wij samen hadden, dat is mooi meegenomen.

Bedankt, dat jij mij zo’n mooi, gezond en gelukkig wonder hebt gegeven.
Bedankt, dat jij hem 24/7 bij mij laat.
Bedankt, voor alle slapeloze nachten alleen. Ik weet nu dat ik ook met 3 uurtjes slaap, prima kan functioneren.
Bedankt, dat jij geen contact met ons opneemt, zodat er geen spanning meer in huis is.Bedankbrief aan mijn ex
Bedankt, dat jij geen omgangsregeling wil, zodat ik hem geen weekendjes hoef te missen.
Bedankt, dat je mij geen financiële steun geeft. Ik leer nu zelf met geld om te gaan.
Bedankt, dat jij mij zo te kakken hebt gezet, tegenover alles en iedereen, maar juist daardoor ben ik gegroeid.
Bedankt, voor alle leugens die je over mij hebt verspreid. Ik laat alles zo van me afglijden.. Weer een bevestiging dat ik persoonlijk echt wel gegroeid ben.
Bedankt, dat ik je niet meer hoef te bellen. Scheelt ook mij in m’n belkosten.
Bedankt, voor het nageslacht dat jij bij verschillende vrouwen plant. Familie is voor mijn zoon ook belangrijk.
Bedankt, dat jij mij kritisch naar mijzelf leerde kijken, ook dat was een les.
Bedankt, want door jou weet ik wat ik wel waard ben en geen genoegen meer neem met minder.
Bedankt, want door jou heb ik gevoeld, dat ik echte vrienden om me heen heb die altijd klaarstaan voor mij en m’n mannetje.
Bedankt, voor alles wat je juist niet hebt gedaan. Juist daardoor laat je mij sterker voelen.
What doesn’t kill you, can only make you stronger.

Bedankt, want juist nu dank ik God dat Hij ons bij elkaar bracht.
Dank ik God op m’n blote knieën dat Hij onze zoon aan mij heeft gegeven.
Dank ik God dat Ik kracht, power en doorzettingsvermogen heb, om door te gaan, te vechten, te knokken, lief te hebben, en jou te vergeten.

Nogmaals, uit de grond van m’n hart; bedankt!

Dit was de “bedankbrief aan mijn ex” van Alexandra! Petje af. En zo zie je: je kunt eerst aan de grond zitten als je de vader van je kind je in de steek laat, want het is echt geen pretje. Maar lees wat voor inzichten je het ook geeft. Over jezelf, je kind, wat je wilt in het leven en vooral hoe goed je het eigenlijk zelf red. Dus, petje af voor jullie allemaal! Laat je reactie hieronder achter als je hier iets over kwijt wilt.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Gewoon top Alexandra. Een brief die mij ook inspireert ... had hem misschien wel 9j geleden moeten schrijven, maar eigenlijk, ook al is mijn dochter nu 11, de woorden blijven dezelfde. Bedankt om hem te delen. Grtjs Leen

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Prachtig Alexandra, heel mooi dat je het zo ziet. Ik heb mijn ex ook lang gehaat en van alles verweten, tot ik ook besloot dat ik liever liefde wilde voelen dan haat. Ik ben ook de mooie dingen gaan zien en ben hem nu super dankbaar. Daarnaast kijk ik met liefde naar hem en niet met haat. Dat doe ik voor mezelf en nog belangrijker, voor mijn dochter. Niet voor hem. Dankzij deze liefde, heeft mijn dochter een nog leukere, lievere en liefdevollere dochter. Dus ook naar mijn ex: Dank je wel!

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Dankjewel Leen! Het had bij mij ook zeker tijd nodig, maar op een dag... Lief je berichtje!

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Thanks Myra.. Jij was het die onder m'n eerste blog zei er met liefde naar te kijken, daar ben ik echt over na gaan denken! Dus ook voor jou; dankjewel!

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Wat lief! En wat fijn dat het je geïnspireerd heeft! Het is toch veel fijner om liefde dan haat te voelen! En inderdaad hoor, je bent mega gegroeid wanneer je dit zo ervaart!

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Super mooi blog! en ook mooie reacties meiden. Ik weet niet hoe dit is maar heb er echt veel bewondering voor hoe jullie hiermee omgaan! Ben ontzettend trots op je als vriendin Alexandra. Zie je echt groeien door alle gesprekken en je blogs heen! ❤u

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Jeetje Alexandra, wat een mooie sterke brief! ik zit al 5 jaar te denken om zoiets te doen maar doe het niet... geen flauw idee waarom niet! door jouw brief raak ik toch weer geaspireerd om toch wat op papier te zetten! Bedankt!

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Lees idd.een mooie brief. Met de gevoelens van toen .maar vind het ontzettend knap van je dat je de moed en kracht gevonden hebt om deze mooie brief aan hem te sturen. Hopelijk heeft hij hem gelezen. .top meid ga zo Door.

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Karlijn, het is voor mij ook een soort van therapie! Kan moeilijk over m'n gevoelens praten, maar schrijven gaat veel beter! Probeer het gewoon, het kucht echt op! Angel, dankjewel! Ik heb m (nog) niet verstuurd, twijfel er nog over! Dus wie weet.. Marianne, thanks lieverd ❤️U

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Jan 2016

Super mooi geschreven ❤️ Thats the spirit ....weg met die negativiteit en zet het om in iets positiefs. Ik denk er ook zo over. Veel geluk saampjes

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jan 2016

Bedankt lieve alexandra dat jij in deze brief alles hebt verwoord wat ik sterk naar de vader van mijn dochter voel... prachtig geschreven en ow zo waar

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jan 2016

Trots op jou! Je bent een topper en een ontzettend goede moeder voor je geweldige mannetje. Ook al heb je daar zeker over getwijfeld. Je doet het ontzettend goed en voor jou maak ik een diepe buiging met veel respect en waardering, omdat je het verdient!! Je bent een kanjer! ??

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jan 2016

Patricia en Mireille, dankjulliewel! Wij singlemamas rocken gewoon:) ❤️

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jan 2016

Patricia; ❤️❤️

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jan 2016

Dat heb je super knap gedaan. En je hebt gelijk: haatzaaiende heeft geen enkele zin. Ik heb een zoon van 18 en toen die 6 weken oud was stonden We er alleen voor. Ook geen contact, geen alimentatie. Ik ben zo sterk hiervan geworden. Ik heb een bloeiend bedrijf opgebouwd met vastgoed. Alle opleidingen van mijn zoon zijn betaald en ook ik ben trots op mezelf. Way to go girl ! Let's show the world they don't mess up with real woman! Top!

Anonymous
Door

Anonymous

op 31 Jan 2016

Cath! Wat goed, daar kan ik echt nog wat van leren, super gedaan!

Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Sep 2018

hallo alexandea? wow! wat een mooie brief! ik ben al tijden aan het overwegen iets liefs tegen mn ex te zeggen en jouw beief slaat grotendeels de spijker op zn spreekwoordelujke kop. ik heb hem asngepast in mijn situatie en weet dat hij zich nu pas beseft wat hij heeft gedaan. de copyright kosten betaal ik geaag aanje. oprecht bedankr, inge

Reactie plaatsen