Ben ik wel geschikt voor een relatie?
17 januari 2017 
2 min. leestijd

Ben ik wel geschikt voor een relatie?

Ik vraag me af of ik nog wel zo schikt ben voor een relatie. Ik twijfel. Toch nog pas geleden geprobeerd. Met de man die ik ooit al eens heb laten gaan. Eindeloos kan ik met hem praten, we hebben een super klik. We zitten ongelooflijk op een lijn met een hele hoop dingen en ook de kinderen kennen hem en vinden hem leuk.

Ik weet dat hij zo veel meer voor mij voelt en dacht echt oké, ook al vliegen de vonken er niet vanaf, waarom niet? Het duurde dus niet lang. Al snel sloeg de schrik en de twijfel mij om het hart.

Ik geef het toe. Ik ben ondertussen een nogal vrij gevochten typje geworden die geen blad voor de mond neemt en vind dat ze hard heeft moeten vechten voor die vrijheid. Die ben ik niet van plan ooit nog op te geven. Maar daar kwam het om de hoek, zijn onzekerheid. Want ja ik wil er best wel eens even een weekendje met de kinderen of een vriendin tussenuit piepen.

Gewoon even opladen, stoom afblazen. En nee dan ben ik geen gekke dingen van plan. Lekker winkelen, lachen alsof we meiden van 16 zijn die de meest idiote kleding combinaties aan passen. En nee sorry, maar met een man is dat lang niet zo leuk als met een vriendin.

Ieder zijn ding maar het is gewoon anders. Dat wil niet zeggen dat ik niet van mijn man zou houden maar ja soms heb ik gewoon even die vrijheid nodig. Mij kun je niet vasthouden.

Ik heb de ruimte nodig. Ik moet me vrij voelen. Dus voor mijn gevoel begon hij te claimen en mij begon het te verstikken.

We hadden ook plannen gemaakt om de vakantie samen door te brengen maar ik kon het niet. Ik voelde me zo verstikt. Het enige wat ik me afvroeg was: “Is dit het begin?” En mijn ervaring leert me dat het dan vaak alleen maar erger wordt. Wil ik dit? Kan ik dit? Nee dit wil ik niet en nee dit kan ik niet meer.

Ben ik nog geschikt voor een relatie?

Ik heb hem wederom weg gestuurd. Ik weet dat ik zijn hart heb gebroken. En ja ik ben niet van steen. Daar voel ik me knap vervelend onder, maar eerlijk gezegd voel ik me ook weer vrij. Voel ik me ook weer mezelf. Nee, ik kan nu nog geen rekening houden met de gevoelens van een man, omdat ik hem anders zou kwetsen.

Ik houd me bij mijn gevoelens. De wind in mijn haren voelen. De vrijheid horen roepen. Dansend en vooral heel vals zingend door het leven gaan. Mijn eigen plan trekken.

Dus vraag ik me af ben ik nog wel zo geschikt voor een relatie ? Kan ik nog wel samenwonen met een man ? Bestaat er wel een man die mij aan zou kunnen ?

En zouden nu nog meer vrouwen dit zich af vragen? Ben ik de enige ? Of is dit de nieuwe generatie vrouw ? Vrij onafhankelijk en sterk ? Niemand nodig hebben maar toch wel die sterke vrijgevochten stoere man willen hebben. Die man die mij aan kan maar ook vrij kan laten. Ik weet het niet.

Zie ook: Er komt geen man meer in mijn leven

Voel jij je geschikt voor een relatie? Vertel ons waarom wel of waarom niet.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jan 2017

Pffff herken ik mij hier even in zeg....Ik zou graag iemand ontmoeten die mijn vrijheid aanvult ipv opeist...

Reactie plaatsen