Ben je perfect als je alleenstaande moeder bent?
15 mei 2016 
5 min. leestijd

Ben je perfect als je alleenstaande moeder bent?

Perfect zijn…. “Perfect”  vind ik eigenlijk een verschrikkelijk woord. Een woord zoals jij er moet uitzien in deze maatschappij! Ik heb me wel eens afgevraagd, wat het “perfect zijn” eigenlijk inhoudt. Ik bedoel, iedereen heeft z’n eigen beeld bij het woord perfect. De reden waarom ik hier een blog over wil schrijven is, hoe belangrijk het is om te weten dat niemand perfect is. Al gedragen sommige mensen zich wel alsof hun perfect zijn. Zulke mensen zijn niet mijn type mensen, waar ik graag in de buurt wil zijn. Mensen die altijd hun mening en antwoord klaar hebben staan en alles altijd beter weten. De laatste stukjes zullen jullie ook regelmatig tegen zijn gekomen als alleenstaande moeders.

Ik vind het wel knap hoe mensen die meestal zelf geen kinderen hebben, jou even komen vertellen hoe je je leven zo perfect mogelijk kan leiden.

nobody-is-perfect-688366_640Helemaal als je gaat scheiden of een scheiding achter de rug hebt. Dan krijg je opmerkingen zoals: heb je het wel echt goed geprobeerd met de vader? Dit lijkt me niet goed voor je kind? Wat ga je met je toekomst allemaal doen dan? Waar ga je wonen? Kan je je kind wel genoeg geven als hij alleen bij jou is? Voor moeders die ook maar èèn moment twijfel hier aan hebben wil ik het volgende tegen kwijt!

Jij hebt niet voor niks die beslissing genomen, jij hebt er goed over nagedacht. Ga nooit aan je eigen beslissingen twijfelen. Jij weet wat het beste is voor je kind. Je kind wordt niet gelukkig van iedere dag ruzie onderling en dat wil jij je kind ook niet meegeven. Je laat aan je kind zien hoe belangrijk het is om je eigen beslissingen te maken en sterker eruit te komen. Dat als jij niet gelukkig bent, jij ervoor kiest om beslissingen te nemen, hoe lastig ze ook zijn en een weg in te slaan naar je eigen geluk.

Mensen van buitenaf kunnen soms ook gevoelloos daarin zijn en zeggen: jij zegt dat het moederschap alleen zwaar is, je hebt er toch zelf voor gekozen?

Ja, je hebt er misschien zelf voor gekozen, je kiest voor je eigen geluk en ik ben trots op iedere moeder die voor zichzelf heeft gekozen en voor hun kind! Natuurlijk heb je alles eraan gedaan om het met de vader te proberen. Je hoeft het niet te voelen als verantwoording afleggen aan iemand of falen maar dat je moet accepteren dat niet alles opgelost kan worden in het leven. Soms moet je èèn deur dichtdoen voordat andere deuren open gaan. En sinds ik uit elkaar ben met me ex heb ik nog zoveel dingen over mezelf geleerd als vroeger. Je komt jezelf eerst flink tegen maar ik heb geen enkel moment spijt van de scheiding. Ik ben ook veel hechter met mijn zoon geworden. En als je uit elkaar gaat komt er altijd meer op je af dan dat je in eerste instantie denkt. Maar ach, wij zijn power vrouwen en wij kunnen de wereld wel aan.

Je doet wat je kunt, ben trots op jezelf!

Je doet wat je kunt, ben trots op jezelf!

Jullie zijn toppers en blijf vooral goed nadenken en je eigen pefectie creëren en je eigen beslissingen maken over je eigen geluk en het geluk van je kind!!

Blijf vooral dicht bij jezelf en adviezen kan je altijd meenemen, maar zorg dat een ander je beeld van hoe jou leven perfectie geeft niet verpest.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 15 May 2016

Wat een mooi & uplifting geschreven stuk zeg. Het deed mij erg goed!

Reactie plaatsen