arrow_drop_up arrow_drop_down
28 oktober 2016 

Ben jij een zelfstandige moeder of een slachtoffer?

IMG_1627-12 Jaar geleden richtte ik dit platform met ontzettend veel passie op. Ik ga je eerlijk zeggen. Het afgelopen jaar heb ik me verschillende keren erg gedemotiveerd gevoeld. Ik heb er zelfs over na gedacht om maar volledig te stoppen. Waarom? Omdat ik het zo ontzettend moeilijk vond om met negatieve reacties om te gaan.
En met negatieve reacties, bedoel ik reacties van moeders die het alleenstaand moederschap als ‘excuus’ gebruiken voor de situatie waar ze inzitten. 
Begrijp me niet verkeerd. Ik weet dat heel veel moeders ‘slachtoffer’ zijn en in hele lastige situaties hebben gezeten of zitten. Maar voor mij is er een groot verschil hoe je ermee omgaat. Kies je ervoor om alles in je leven dan de schuld te geven aan het alleenstaand moederschap? Wil je in de slachtofferrol blijven zitten, negatief zijn en bij de pakken neer zitten?
 
Of wil je er -ondanks de heftige dingen die je hebt meegemaakt- iets van maken in je leven? Wil je vechten en wil je ervoor zorgen dat jouw leven een ommezwaai gaat maken? Wil je je leven in eigen hand nemen, positief zijn en ervoor zorgen dat je het leven creëert wat je wilt?
 
Daar geloof ik namelijk in. Ik geloof er oprecht in dat je je leven zelf kunt creëren. Is dat makkelijk? Zeker niet? Zal het altijd over rozen gaan? Zeker niet! Zal het gaan zonder pijn en verdriet ? Zeker niet! Maar er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Het leven is echt veel leuker wanneer je vecht voor wat je wil bereiken. Wanneer je positief bent, ook wanneer er heel veel negatiefs in je leven gebeurd.
Negatieve situaties kun je bijvoorbeeld ook ombuigen naar lessen die je mag leren in de dit leven.
We can do it 3Je kunt ze zien als lessen waardoor je mag groeien, een beter persoon wordt en weer een stap verder bent dan hiervoor. Dat is toch prettiger met het leven omgaan, dan negatief te zijn en te ‘zeuren’ hoe slecht alles is….? 
 
En ik zeg niet zomaar wat. Ik heb genoeg situaties in m’n leven meegemaakt waardoor ik de keuze had kunnen maken om negatief te zijn en mezelf slachtoffer te kunnen voelen. Ik ben jarenlang depressief geweest. Zelfs zo depressief dat het leven me echt gestolen kon worden. Ik heb zo ontzettend veel pijn gevoeld, als ik erop terug kijk, snap ik soms niet dat ik sta zoals ik nu sta. Wow wat ben ik een powervrouw geworden! Ik ben in de steek gelaten door de liefde van mijn leven. En hij liet niet alleen mij in de steek, maar ook onze dochter. Ik krijg geen financiële steun en die heb ik op totaal €500 na, ook nooit gehad. Mijn contract werd ontbonden toen ik van mijn zwangerschapsverlof genoot en mijn familie woont aan de andere kant van het land.
Reden om me slachtoffer te voelen? Reden om te klagen? Reden om negatief te zijn? Reden om te zeggen dat ik geen geld heb omdat ik alleenstaande moeder ben?

ECHT NIET!!!

Reden om hier juist keihard boven te staan! Reden om een succesvol bedrijf op te zetten! Reden om anderen te motiveren om dit ook te doen!
Reden om het standaard beeld van de ‘zielige alleenstaande moeder die geen geld heeft’ anders neer te zetten!
Reden om mezelf -en heel veel moeders met mij- zelfstandige moeders te noemen! Dat zijn wij, zelfstandige power moms!We can do it 2
Dus… de komende maanden gaat er nog meer veranderen. Ik ga veel meer staan waar ik in geloof en waar ik voor sta. Voor de kracht die wij in ons hebben, voor ondernemerschap, voor positiviteit & inspiratie, en voor het maximale halen uit je leven!
Dit is voor de stoere zelfstandige moeders: maak je borst nat; ik kom eraan and you are going to like it!!!!
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies