Ben jij een wereldverbeteraar in spé?
30 april 2016 
5 min. leestijd

Ben jij een wereldverbeteraar in spé?

Sta jij ooit wel eens stil bij de wereld die je nalaat? Denk je wel eens na over dat spreekwoordelijke steentje in de rivier van het leven? Geloof je in de kracht van de liefde of ben je verbittert door jouw ervaringen? Ben jij wel wie je wilt zijn?

Dit blog is voor iedereen die wel eens het gevoel heeft dat het leven hen overkomt. Dat gevoel dat roept: “Wanneer is het nou eens tijd voor mij?” Hunker jij naar die grote verandering in jouw leven die er voor zorgt dat het leven lichter wordt? Of wil jij zelf die verandering zijn? Meestal zijn het de kleine dingen in het leven die voor grote veranderingen zorgen. En nog vaker zijn die veranderingen geen grote life changing events, maar slechts veranderingen in jouw denkpatroon. Het klinkt allemaal cliché en ongrijpbaar, maar een paar simpele veranderingen kunnen jouw denkpatroon positief beïnvloeden. In dit blog geef ik een paar tips om dit te doen.

Door je steentje bij te dragen aan een mooiere wereld, zal je zien dat dit jou een goed gevoel geeft over wie jij bent. Daarnaast kunnen jouw kinderen geen beter voorbeeld krijgen dan die van een moeder die haar best doet de wereld een mooiere plek te maken!

Good things come to those who wait, dus geef jezelf de tijd! Pak eerst hetgeen wat jou het makkelijkst af gaat en bouw dit op zover je wilt. Succes en vooral: Veel Plezier!

Tip 1.) Leef en laat leven!

Niet iedereen denkt hetzelfde over de wereld als jij. Sterker nog, zo nu en dan begrijp je helemaal niets van het standpunt van een ander. Toch kan het jou heel veel rust geven als je niet naar de verschillen kijkt. “Let’s agree to disagree” zeggen ze in het Engels. Je hoeft het niet over alles eens te zijn. Sta in jouw eigen kracht en sta open voor de visie van een ander. Alle ideeën van anderen die jouw wereld verrijken neem je mee, de rest laat je gewoon voorbij gaan.

Tip 2.) Denk aan het milieu!

Ben jij een wereldverbeteraar in spé?

Ben jij een wereldverbeteraar in spé?

Zet de verwarming wat lager, pak wat vaker de fiets, scheidt je afval. Het zijn kleine dingen, maar het geeft een goed gevoel én je draagt je steentje bij! Neem een plastic zakje mee als je door het park wandelt en ruim samen met je kinderen alle troep op die je onderweg tegen komt. Maak er een spelletje van om het extra leuk te maken.

Tip 3.) Hou op met klagen!

Het is zo makkelijk, maar zo onnodig… We klagen over het weer, we klagen over het verkeer, over de buren, over werk, over de school, over van alles en nog wat. Ga nou eens na, heeft klagen jou ooit positieve energie opgeleverd? Waarschijnlijk niet. In plaats van klagen kun je ook de positieve dingen benadrukken. Ah! Het regent! Dat zullen de bloemetjes in mijn tuin wel lekker vinden!

Tip 4.) Sta in jouw kracht!

Geloven in jezelf is iets dat je kunt trainen. Niemand is perfect maar het heeft geen zin om de nadruk te leggen of wat je niet kan of wat je verkeerd hebt gedaan. Wat zijn jouw sterke kanten? Wat zijn jouw talenten? Geef jezelf complimenten als je iets goed hebt gedaan en sta achter je beslissingen. Zodra jij je lekker voelt over jezelf veranderd je uitstraling en de energie die je met je mee draagt.

Tip 5.) Lach en de wereld lacht terug!

Groet eens naar vreemden in de supermarkt, maak een praatje met mensen die je tegen komt, lach naar een onbekende… Van lachen maakt jouw lichaam de fijne stofjes Endorfine, Serotonine en Dopamine aan. Jij voelt je er dus beter door. Je kunt je lichaam zelfs een beetje voor de gek houden door zelfs te lachen als je er geen zin in hebt, hierdoor maak je stiekem toch een beetje van die blij makende stoffen aan. Daarnaast werkt lachen aanstekelijk en geef je dit gevoel dus indirect door aan de mensen om je heen!

Tip 6.) Hold no grudges!

Er zijn mensen die je pijn doen. Er zijn mensen die over je roddelen. Er zijn mensen die je irriteren. Er zijn mensen die je inhalen op een smalle weg en je af snijden bij het invoegen. Op dit soort momenten kan een flinke scheldpartij flink opluchten. Maar ben jij iemand die bij het uitstappen van de auto nog aan het mopperen is en het daarna nog aan een vriendin moet vertellen? Of ben jij iemand die na die scheldpartij het ook weer meteen los kan laten? Door dingen niet te overdenken en niet veel aandacht te geven kan je ze makkelijker loslaten. En daar worden jij en jouw omgeving dan weer blij van!

Tip 7.) Help de natuur een handje!

Naast milieubewust bezig te zijn, kun je ook op andere manieren je steentje bij dragen aan de natuur. Plant wat bloemetjes voor de bijtjes en hang een insectenhotelletje voor ze op. Breng gewonde diertjes naar de opvang en rooster één vegetarische dag per week in. Natuurlijk is het ook ontzettend leuk om je kinderen mee te nemen in deze bewustwording, door bijvoorbeeld een moestuintje met ze te kweken en te laten zien hoe de plantjes groeien. Ook het insectenhotel (wat helemaal niet zo griezelig is als de naam misschien doet vermoeden voor sommige) is mateloos interessant voor de kleintjes.

Tip 8.) Doe vrijwilligerswerk!

Deugt er iets niet in jouw omgeving? Zijn de buurtfeesten te saai of is het speeltuintje verouderd? Kan je het niet meer aanzien hoe de buurvrouw van 70 met haar boodschappentas sjouwt? Help ze een handje. Er zijn zoveel mensen die blij zijn met jouw inzet, zelfs ook al is het maar een klein beetje. Wie goed doet, goed ontmoet hoeft niet te betekenen dat deze mensen ooit wat voor je terug gaan doen. Wel betekent dit zeker dat jij je goed voelt door wat je doet!

Tip 9.) Luister!

Luister. Hoor wat iemand zegt. Reageer niet direct maar probeer echt je aandacht in het verhaal te leggen. Voor jouw gesprekspartner is het erg fijn om echt gehoord te worden en zelf zul je merken dat het een prettige en oprechte manier van communiceren is, als je de moeite neemt om echt te luisteren. Nu iedereen zo makkelijk afgeleid is en er ook zoveel meer afleidingen zijn, is het niet meer vanzelfsprekend dat er echt geluisterd word. Zet je telefoon op stil zonder trilfunctie, zorg dat je echt aanwezig bent. Even onbereikbaar zijn kan ook heerlijk vrij voelen!

Ben jij een wereldverbeteraar in spé? Heb jij al manieren gevonden om je goed over jezelf te voelen en de wereld een betere plaats te maken? Laat je reactie achter voor Keetje en ons, leuk.

Wil je eens in gesprek gaan met andere single moms en elkaar ondersteunen? Ga dan naar de besloten community: http://community.www.nieuw.happysinglemoms.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen