BAM-MAM: Block me please!
15 juni 2015 
6 min. leestijd

BAM-MAM: Block me please!

Van mij mag Google mij een week blokkeren, zodat ik niet de hele tijd op zoek ga naar informatie over BAM-MAM, vruchtbaarheid, ovuleren en symptomen van een eventuele zwangerschap. Mijn brein is mij namelijk flink in de maling aan het nemen. Ik ben sinds de inseminatie misselijk, ik heb een rommelige maag, ik voel van alles in mijn buik en ik plas meer dan anders.

En al zijn er een paar vrouwen op het net die beweren dat ze dit ook hadden en toen ook echt zwanger bleken te zijn, het schijnt toch echt niet te kunnen zo vlak na de bevruchting. Dus tja, ik ben mezelf helemaal gek aan het maken

En dat maakt mij wederom bang dat mijn lichaam daardoor in de block-zwangerschap-modus schiet. Dat is een modus die ik nu terplekke verzin, maar die dus zorgt dat je niet zwanger wordt door spanning en stress. Ik wil het nu te graag en nu ik ben begonnen, heb ik ineens geen tijd meer te verliezen.

Als ik dan hoor dat sommige vrouwen er twee jaar over hebben gedaan voordat ze ook echt BAM-MAM zijn geworden, dan schiet ik weer in de stress en dat wil ik niet. Want op die manier draai ik echt door en kan ik nergens anders meer aan denken. Aan de andere kant is het misschien wel goed om mij daarop te focussen en is het wel een zelfbescherming om niet aan de andere gebeurtenissen in mijn leven te denken. Mijn broer ligt met complicaties in het ziekenhuis en het is zo erg om hem zo te zien lijden.

Een week later….

Bam mam 1Tijdens het schrijven werd ik een week onderbroken. Nu heb ik pas weer tijd om deze blog verder te schrijven. Ondertussen is mijn obsessieve gedrag al wat bedaard. Ja, ik heb natuurlijk al veel te vroeg tig zwangerschapstesten gedaan en na die actie was ik klaar met mijn eigen gedrag. Nou, niet helemaal waar… er viel gewoon niets nieuws meer te vinden op Google. Ik had alles al gelezen. Op die forums vind je dus allemaal vrouwen die zo graag zwanger willen worden en er ook dagelijks mee bezig zijn. En net als ik voelen ze van alles en komen ze daarna van een koude kermis thuis omdat ze zichzelf in de maling nemen. Ze hebben ook hun eigen taaltje die ik nu ook snap.

“Hoeveel dagen voor je NOD kan ik testen of ik zwanger ben?” What the fuck is ‘NOD’, dacht ik toen ik dat voor het eerst las

Het betekent ‘Niet Ongesteldheids Dag’. En ze hebben het allemaal over klussen tijdens hun ovulatie. Lekker romantisch allemaal. Ergens kan ik me wel voorstellen dat dit voor een man echt niet leuk is. Voor die vrouwen ook niet hoor. Zij EN ik draaien gewoon door van de wanhoop. Ik vind het niet gezond en ik geloof er heilig in dat het averechts werkt. Dus als ik de eerste ronde niet zwanger ben, dan hoop ik dat ik de volgende ronde iets minder obsessief gedrag vertoon.

Ik heb trouwens wel iets anders besloten. Als ik deze ronde niet zwanger ben, dan ga ik de volgende ronde niet meer voor een anonieme donor. Het zit mij toch dwars dat ik mijn kindje het recht ontneem om er ooit achter te komen wie zijn of haar vader is. Het is egoïstisch en ik was het voor mezelf goed aan het praten. Maar een banaan kan je niet recht praten.

Blog 01 Foto 01bWeer een week later…

Ik heb nog nooit een blog in drie weken tijd geschreven.

Ik ben al die tijd misselijk gebleven en ik heb zelfs een aantal keren overgegeven. Toen was ik ook nog eens drie dagen te laat met mijn ongesteldheid, maar de testen die ik deed, waren allemaal negatief. Toch blijf je hoop houden…. stel dat ik toevallig die persoon ben waarbij het HCG hormoon (zwangerschapshormoon) trager op gang komt. NOT!! Want daar is dan ineens je menstruatie en valt er niks meer te hopen. Hoewel, er zijn vrouwen die nog een paar maanden ongesteld worden en dan toch zwanger blijken te zijn. Hahaha… grapje hoor. De hoop is nu wel weg.

De eerste ronde ben ik dan wel niet zwanger geworden, maar ik weet nu wel alles van vruchtbaarheid, ovuleren en symptomen van een zwangerschap

De volgende ronde ga ik het toch wel anders aanpakken. Ik ga nog wel ovulatietesten gebruiken, maar netjes eentje per dag. En als ik mezelf ga bevruchten, dan ga ik me daarna focussen op andere dingen. Ik ga in ieder geval heel hard proberen om het los te laten en me in ontspannen modus te richten op andere dingen die spelen. Mijn broer is na vijf weken ellende uit het ziekenhuis en ik zie hem elke dag een beetje opknappen. Pak van mijn hart. Volgende week ga ik beginnen met wat uurtjes te werken en dat weer opbouwen. Verder ook nog iets spannends… een paar maanden terug heb ik iemand leren kennen in mijn korte weekje op Tinder en sindsdien hebben we veel contact. We bellen en appen elke dag en stiekem merk ik dat ik hem wel leuk begin te vinden. Hem heb ik trouwens wel verteld over mijn plannen om nu zwanger te worden en hij reageerde daar heel positief op. Hopelijk ga ik hem snel in het echt ontmoeten.

Bam mam 2Met hem laat ik het allemaal op mij afkomen. In eerste instantie hebben we afgesproken om gewoon lol met elkaar te hebben en dan zien we wel verder. Soms denk ik wel even na over wat ik moet doen als hij en ik elkaar meer dan leuk gaan vinden. Wat dan? Ik zit midden in een proces om zwanger te worden van een donor. Ga je daarmee verder op het moment als je iemand leert kennen? Het proces stoppen is voor mij geen optie. Ik wil BAM-MAM worden. Maar je gaat ook niet meteen zwanger worden van iemand die je nog maar net kent en die je nog moet leren kennen. Pfff… complicated. Maar het heeft geen zin om daar nu al over na te denken. De tijd zal het leren. Toch?!?

Ik ben Nathalie (37 jaar) en ik weet dat mijn leven niet compleet is als ik geen moeder ben. De liefde laat helaas nog even op zich wachten, maar mijn kinderwens niet en daarom neem ik het heft in eigen handen en ga ik alleenstaande moeder worden.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jun 2015

Je verhaal komt me bekend voor. Ik heb ook heel google afgezocht op van alles wat met zwanger worden te maken had. Dacht ook na elke inseminatie het lijkt wel of ik wat voel, of ik mijn buik voel trekken en mijn borsten voel etc. Was er ook te veel mee bezig, dacht elke keer weer nu ga ik het los laten en ga ik er niet meer mee bezig zijn als ik de inseminatie had gedaan. Maar dan was er weer iemand die vroeg hoe het ging en dan was ik daarna er toch weer mee bezig. niet dat mensen wisten wanneer ik ging insemineren maar wel dat ik bezig was. Wel leuk dat je nu contact heb met een jongen, ook weer een ding om over na te denken mocht je die gene idd wel leuk gaan vinden ga je dan door met bam moeder of ga je kijken of het wat wordt en ga je met die gene voor kinderen. Succes daarmee

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jun 2015

Heel herkenbaar. Heb het allemaal gehad. Loslaten en ontspannen zijn is het toverwoord. Ik ben zwanger geworden de maand na een heerlijke vakantie. :-) Succes en wie weet heb je straks een relatie en een kindje fan hem.

Reactie plaatsen