arrow_drop_up arrow_drop_down
12 mei 2015 

Me time

In één van mijn vorige blogs heb ik verteld over de verhuizing van Cataleya-Chloé haar kamertje en sinds een paar dagen slaapt ze er. Ik moet de kamer nog ‘opleuken’ en dan zal ik er een fotootje van maken! Het is een heerlijk koele kamer dus ik heb een verstandige keus gemaakt.

Onlangs kreeg ik de vraag, “wat doen jullie nou de hele dag?” Ik neem jullie daarom mee in een gewone dag van ons.

Rond 7.30 uur word Cataleya-Chloé meestal wakker, dan neem ik haar mee naar beneden en maak ik ontbijtpap voor haar. Dit doe ik nog maar sinds kort, eerst kreeg ze borstvoeding. Als dat op is dan spelen en kroelen we even en mag ze even lekker spelen in de box terwijl ik ga douchen. Daarna is CC aan de beurt, lekker in bad of even wassen op de commode. Het komt ook wel eens voor dat ik haar mee neem in de douche, dat gaat toch net iets sneller (Tip: wil je dit doen met je baby maar weet je niet goed hoe? Zet het wippertje naast de douche met een grote handdoek er in, als de baby klaar is zet je hem/haar er in en zit hij/zij lekker veilig en warm tot jij klaar bent met douchen).

Alleenstaande moeder Carmen

Als we weer helemaal fris en fruitig zijn mag CC weer lekker spelen en ga ik de woonkamer een beetje opruimen. Tegen 10.30 uur maak ik altijd een lekker fruithapje voor haar, dit maak ik met de ‘Magic Bullet’, echt een ideaal ding en ik raad hem iedereen aan! Als haar hapje op is en het gezakt is breng ik haar naar bed voor een dutje. Ik maak dan voor mezelf een lekker lunch en daarna ga ik het huishouden doen. Rond 13.30 uur krijgt ze borstvoeding, of als ze langer slaapt meteen als ze wakker is. Omdat dit nog maar de enige borstvoeding is die ze nu krijgt zal mijn melk de komende periode wel flink minder worden en denk ik dat ik binnenkort zal overstappen op een fles voeding. Toch ben ik erg blij dat ik ondertussen ongeveer 7 maanden borstvoeding heb gegeven. 

Na de voeding gaan we meestal iets doen, wandelen naar de diertjes, naar de stad, of op bezoek bij oma of de buurvrouw. Ze krijgt in die periode lekker een beker diksap waar ze heel gek op is en een broodkorstje. Rond 15.30/16.00 uur is CC meestal weer toe aan een dutje, soms slaat ze deze over dat is per dag verschillend. Als ze slaapt begin ik meestal al in alle rust aan het avond eten, ik maak de ene keer vers avond eten voor CC en de andere keer krijgt ze een potje. Ze lust alles en voor haar maakt het niets uit gelukkig! Om 17.30 uur gaan we aan tafel en ze eet altijd braaf haar bordje leeg.

Na het avond eten is CC meestal al erg moe, het is dan ook echt ons kroel momentje. Om 19.00 uur krijgt ze haar pyjama aan en smeer ik haar van top tot teen in, dat vind ze heerlijk! Daarna maak ik haar flesje met rijstebloem en rond 19.30 uur gaat ze naar bed. Dan begint voor mij het schoonmaken, opruimen en afwassen. Als dit allemaal gedaan is, is het mommy-tijd! Lekker op de bank met een theetje en een reep chocola(mijn grote verslaving). Daarna is het ook voor mij bed tijd 🙂 Nu ik het zo terug lees komt het over als een vrij relaxte dag haha, maar het is meestal lekker druk en hectisch.

Iedere moeder maakt het dan ook wel eens, soms dagelijks mee. Je kijkt in de spiegel en denkt… Dit kan niet langer meer! 

Door al dat geren voor je kinderen vergeet je jezelf soms wel eens (of eigenlijk heel vaak). Maar wat doe je hier nou tegen? Want als je je handen niet vol hebt aan de kids, dan heb je je handen wel vol aan het huishouden. STOP! Laat het liggen! Dat wasje komt morgen wel.. Nu is het tijd voor jou! Neem deze week als je boodschappen gaat doen je favoriete drankje en snacks mee. Op internet kun je makkelijke receptjes vinden voor haar- en gezichts maskers, maar je kunt ze natuurlijk ook lekker makkelijk kopen in de winkel. Zorg dat de kids bij opa en oma, een vriendje of vriendinnetje of bij hun allerliefste oom of tante logeren(of gewoon lekker braaf boven in hun eigen bedje liggen) en neem even een ontspannen avondje voor jezelf.

Alleenstaande moeder

Neem een heerlijke douche en schrob van top tot teen met je lievelings schuim, was je haar met een liter shampoo, breng wat maskertjes aan en ontspan… Hierna ga je lekker in je slobber pyjama op de bank of in bed liggen. Pak een goed boek, download een spannende film en geniet van je snacks.

Probeer dit het liefst 1 x per week te doen.. En anders wel 1 x in de twee weken. You’ll thank me later 😉

Ik hoop dat jullie mijn blogs leuk binden om te lezen!

XXX Carmen & CC

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies