Single mom & friends
29 april 2015 
3 min. leestijd

Single mom & friends

In mijn vorige bericht heb ik in het kort verteld wie wij (mijn dochter en ik) zijn. Inmiddels is CC (de bijnaam van m’n dochter, spreek uit als sisi) al 6 maanden! Wat gaat dat toch snel hè! Nu de mooie dagen weer zijn begonnen is het tijd om onze tuin op te knappen, want erg florisant lag die er niet bij. Action heeft echt veel leuke dingetjes en ik ben daar dan ook helemaal los gegaan wat heeft geresulteerd in kleurige diertjes (vlinders, vogels) in voor- en achtertuin, onder het motto ‘dat vind CC leuk’.

Alleenstaande-mama-Carmen12Ik ben ook erg druk geweest om haar slaapkamertje te verhuizen. Haar voormalige kamer wordt erg heet als overdag de zon er op staat en ik ga het haar dan ook niet aan doen om daar in de zomer in te moeten slapen. Haar kamer krijgt een vlinder thema en ik ben er zelf helemaal weg van!

Maar uhm.. heel erg leuk om een happy single mom te zijn, een beetje handig ben ik wel maar voor sómmige dingen heb ik toch echt een man nodig!

Even een vloertje leggen.. Gaatjes boren.. Meubels verplaatsen.. leve lang de buurman! Voor zulke dingen mis ik echt wel een partner moet ik zeggen. Ik heb haar hele kamertje geschilderd maar wat een rot werk zeg! Dat is echt niet voor mij weg gelegd, ik vind het decoreren veel leuker.Ik hoor van veel andere moeders om me heen dat hun vriendschappen verwateren of zelfs eindigen door de komst van een kindje. Ik heb dit zelf ook helaas meegemaakt en leuk is het echt niet! Als je dan ook nog eens geen man aan je zij hebt staan, wordt het wel een eenzaam bestaan. Ik ben er heel boos en verdrietig om geweest en ik heb me vak afgevraagd “waarom?”. Achteraf gezien zie ik, dat ik heel positief ben veranderd en ik zou me ook niet meer kunnen identificeren met de mensen waar ik mee om ging. Het is nu ook veel leuker om met vrouwen om te gaan die ook kindjes hebben.

Ik merk nu ook dat ik het heel erg fijn vind om contact te hebben met gelijkgestemde. Het is super om een luisterend oor te hebben, een schouder te hebben om op te huilen en met elkaar te kunnen lachen.

Ik bof ook heel erg met 2 leuke buurvrouwen in de straat die ook dochters hebben. Sinds we hier wonen heb ik gelukkig weer een beetje een sociaal leven. We staan dan ook regelmatig even met elkaar te kletsen of gaan even bij elkaar langs en de kleine prinsesjes kunnen ook fijn samen spelen. ‘Beter een goede buur als een verre vriend’ is hier wel zeer toepasselijk.

Ik ben afgelopen week ook voor het eerst ‘uit’ geweest. Ik ben samen met een vriendin wat gaan drinken. Mijn moeder kwam op CC passen en ik heb haar zelf nog in bed gelegd, ze heeft niet eens gemerkt dat ik weg was en sliep lekker de hele avond! We waren om 23.30 terug thuis en ik was er serieus moe van haha! Het was hartstikke gezellig en wel een beetje spannend om zo voor het eerst weg te gaan maar ik heb er van genoten!

We hebben de eerste echte warme dagen achter de rug, heerlijk! CC heeft lekker buiten gespeeld in de schaduw met alleen een rompertje aan en in de kinderwagen mocht ze haar zonnehoedje op wat echt verschrikkelijk schattig staat hihi. Het is wel even wennen hoe ik haar ‘s nachts moet kleden aangezien haar vorige kamer bloed heet word maar ’s nachts weer erg afkoelt, op haar nieuwe kamer zal dit een stuk beter zijn.

Tot snel, x Carmen & CC

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 17 May 2015

Wat een herkenning Carmen! Vooral het stuk dat je positief veranderd bent en je nu beter kan identificeren met vrouwen die kindjes hebben. Ik ervaar dat precies hetzelfde! Ik merk dat ik anders in vriendschappen sta en ook andere interesses en prioriteiten heb. Dat valt niet altijd mee voor een ander. Dat heeft als gevolg dat ik vriendschappen verlies, maar ook open sta voor nieuwe vriendschappen. Je weet nooit wie er op je pad komt! Lfs, Jootje

Reactie plaatsen