Stay at home mom


Ik ben de meest trotste alleenstaande moeder van de hele wereld! De eerste tand van mijn dochter is doorgekomen! M’n arme kindje is de laatste dagen daardoor hangerig en als ik m’n kont keer krijg ik een heel zielig huiltje te horen. Ze mag daarom ook lekker veel bij mama kroelen. Ik gebruik chamodent druppels tegen de pijn en ik heb het idee dat dit werkt. Alsof de pijn van doorkomende tandjes al niet genoeg is, krijgt ze ook luieruitslag van de (soms wel 8) poepluiers elke dag. En ja.. en daarboven op wordt ook nog haar kinnetje schraal van al het kwijl. CC heeft een heel gevoelig huidje dus erg snel last, ik zit er dan ook dicht op met droog/schoon houden en alles goed insmeren. Supermommy to the rescue!

Deze week wil ik graag wat meer kwijt over het feit dat ik een ‘stay-at-home mom’ ben. 

Het is me opgevallen dat er nog al een strijd is soms tussen werkende en niet-werkende moeders onder het mom ‘jij hebt het makkelijker want..’. Ten eerste kunnen we niet in elkaars leven kijken en weten we niet wat een persoon mee maakt of mee heeft gemaakt. Hierdoor kunnen we dus niet oordelen over wie het nou makkelijker heeft of niet. Zelf ben ik erg blij dat ik elk moment van mijn dochter mee maak, maar dit houdt ook in als alleenstaande moeder zijnde, dat ik elke seconde van iedere dag als enige alert ben voor mijn dochter, waar een ander de zorg over laat aan familie, een oppas of opvang. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, want ieder heeft zijn eigen keus, manieren en opties. Nu ben ik ook het type wat mijn kindje niet graag achter laat bij een oppas, ik voel me héél erg verantwoordelijk en vertrouw dan ook niemand anders behalve mijn moeder om een uurtje op te passen zo dat ik op het gemakje een boodschap kan gaan doen (een hele week boodschappen past helaas niet in m’n kinderwagen)! Die kleine momentjes zijn voor mij dan ook momenten dat ik me zelf even kan opladen, even los van die enorme verantwoordelijkheid want ze is veilig bij oma aan het spelen. En ja, zo word boodschappen ineens een hele andere belevenis. Wie had dat ooit gedacht, dat boodschappen doen het hoogtepunt van mijn week zou zijn?!

Alleenstaande mama Carmen

Voor mijn zwangerschap was ik een 20-jarige party animal. Elke week op stap en het daglicht was nauwelijks aan mij besteed. Cataleya-Chloé is dan ook het beste wat mij is overkomen want ik weet niet waar ik zonder haar nu was geweest.. In ieder geval niet hier in mijn eigen veilige huisje. Er is geen enkele seconde dat ik spijt heb, dit heeft zo moeten zijn. Ze heeft mij nóg sterker gemaakt dan ik al was en dankzij haar heb ik een doel in mijn leven: haar elke dag laten lachen en gelukkig maken. 

CC haar mama zijn is een geschenk van God en zij maakt van mij een beter mens.

Door dat ik een stay-at-home mommy ben, kom ik niet zo vaak onder de mensen. Soms voel ik me hier door wel eens eenzaam, zeker als ik ’s avonds alleen op de bank zit en mijn kleine meisje slaapt. Ik ben er nog niet achter hoe ik hier verandering in ga brengen maar dat ga ik zeker doen. Ook mama’s moeten soms er uit en iets leuksdoen, zeker als ze er alleen voor staan!

Ik ben erg benieuwd naar wat jullie verder over mij/ons willen weten, wat zouden jullie leuk vinden om te lezen? Ik hoor het graag!

XXX Carmen & Cataleya-Chloé

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 07 May 2015

Wat ik me afvraag: hoe kun je rondkomen zonder te werken? Dit is niet rot bedoeld hoor, misschien woon je bij je ouders of anderen in, maar is gewoon een vraag. Ik moet namelijk werken om mijn koophuis te betalen en alle dingen voor mijn kindje. Vind mijn werk leuk hoor, dus geen probleem! Ik ben net twee weken vrij geweest met mijn zoon, maar ben blij dat ik weer mag werken. Hij is het zat thuis, en hij is te klein om al veel dingen mee te doen. (9,5 maand bijna). Fietsen, wandelen, boodschappen en bij iemand op visite en dat is het wel. Zwemmen doe ik liever niet omdat hij nogal snel last heeft van luchtwegen, waarschijnlijk astma. Heerlijke weken gehad hoor, maar op een gegeven moment zijn mijn ideeën toch echt op. Terwijl ik in de kinderopvang werk en dus erg creatief ben. Ikzelf zou snel verveeld zijn als ik zeven dagen per week met mijn kindje zou zijn, maar ieder zijn ding.Ik herken wel veel in wat je zegt over de avonden. Meestal komen vriendinnen naar mij, want ik wil niet te vaak oppas inschakelen omdat ik ook al drie dagen werk. En straks ga ik weer naar vier dagen, heb nu één dag ouderschapsverlof, maar dat kost me geld.... Thuiszijn vind ik niet erg, maar ben nu toch weer begonnen met sporten, een heerlijke uitlaadklep, ik deed het drie keer per week en doe nu al 5 maanden niks.. En ik ben even geen mama en werk tegelijk aan mijn conditie. :-)Waar woon je? Misschien is het een optie om contact te zoeken met andere single moms, zodat je de avond samen kunt doorbrengen terwijl de kids slapen of op elkaars kinderen te passen zodat je om de beurt even wat langer de deur uitkan? Ik hoop dat happy single moms binnenkort met zoiets komt waarmee je in contact met elkaar kunt komen.Succes met alles, en geniet van je meisje! Xx

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 May 2015

Hey Wendy,Op dit moment wordt er heel hard gebouwd aan een super website waarmee je op een hele gemakkelijke manier in contact kunt komen met andere alleenstaande mama's. Als het aan ons lag, was de website er al lang geweest, maar het bouwen duurt helaas wat langer dan we gehoopt hadden. Het wordt natuurlijk wel extra geweldig allemaal, dus we zorgen ervoor dat het het wachten waard is!Als je nog vragen hebt, mag je ons altijd mailen: info@happysinglemom.nlWarme groet,Happy Single Moms

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 May 2015

Hoi Wendy! Ik heb een uitkering wegens omstandigheden en wij wonen gewoon met zijn tweetjes in een eensgezinswoning. Zelf raak ik absoluut niet verveeld van het 24/7 samen zijn met mijn dochter, ik vind het heerlijk en zij ook. Zoals ik ik mijn vorige blog aangaf ben ik echt alleen, ik heb wel goed contact met mijn buren en de kids. Sporten zou ik ook heel graag doen maar ik heb helaas geen oppas en ik wil niemand op haar laten passen die eigenlijk een vreemde voor ons is dus dat houd op helaas(plus dit kost geld en zo word het wel erg duur sporten). Ik ken een paar alleenstaande mama's maar we zijn allemaal druk dus zien elkaar niet zo vaak. Ik woon zelf in Zeeland. Bedankt voor het mee denken in ieder geval! Xx

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 May 2015

Vaak ben ik jaloers op moeders die thuis kunnen blijven voor hun kind. Lekker de hele dag voor je kindje kunnen zorgen en alles van haar meemaken lijkt me het mooiste wat er is. Voor mij helaas niet mogelijk mrt een eigen huis, hypotheek moet ik volledig werken! Zo te horen heb je je zaakjes prima voor elkaar en die avonden komen zeker goed. Geniet lekker van CC (leuke naam btw)

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 May 2015

Niets om jaloers op te zijn Mariska! Jij hebt weer een hele hoop dingen en mogelijkheden die ik niet heb :) alles z'n voor en nadelen. Ik ben ook zeer blij dat al m'n zaken netjes geregeld zijn, dat was vroeger helaas anders. Dankje hihi, ben ook erg blij met haar naam.

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 May 2015

herkenbaar hoor. Ik heb beide ervaren, thuis moeder en als studerende moeder met kinderen. Ik vond thuis moeder psychisch zwaarder , je bent hele dag bezig met de kinderen. je bent continu aan het denken hoe je de dag verdeelt wat de kinderen willen of leuk vinden . je speelt met je kinderen , je moet ondertussen koken,wassen, ik voelde me overal tekort doen , als bezig was met huis , dan wilde ik bij de kinderen en andersom ook. ik voelde me niet gewaardeerd terwijl best een lange vermoeiende dagen waren voelde me vaak alleen omdat je dan toch meeste tijd alleen met de kinderen bent en weinig volwassen gesprekken had vooral ook de oordeel van buitenwereld die zit lekker thuis deed me pijn, ik zat thuis maar niet zo lekker. met studeren ging een wereld voor me open. naar school gaan en kinderen waren op school later op de buitenschoolsopvang. ik zie mensen , je hebt tijd om even een praatje te maken met andere mensen je sociale contacten worden meer, je krijgt meer doelen in je leven,meer volwassen gesprekken met mede studeren of uitjes geweldig . maar eenmaal thuis was een racebaan. rennen kinderen halen koken , aandacht noem maar op. Dus voor beide heb ik respect . IK Zit momenteel thuis maar daar komt een blog over :) liefs x

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 May 2015

Als alleenstaande moeder heb je simpelweg geen keus en moet je werken om je huur etc te betalen en dat is al pittig genoeg met één inkomen. Dat ik geen groot budget heb en de avonden alleen thuis ben vind ik niet erg, maar dat de kinderen veel van huis zijn en dat ze ook in veel schoolvakanties bij de opvang zijn, daar baal ik wel van, voor mezelf maar meer nog voor de kinderen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Ben jij afgekeurd of ben je verplicht te solliciteren? Ik bedoel: hoe reëel is het dat je volgend jaar nog in deze situatie zit? Werken is voor mij geen keuze, dat MOET ik namelijk gewoon zolang ik niet iemand heb die bereid is mij te onderhouden. Ik persoonlijk zou gek worden als ik fulltime thuis zou zitten. Werk is niet alleen inkomsten maar ook sociale contacten. Daarnaast is het ook goed voor de kinderen: zij leren waarom mama werkt en ook zij profiteren van jouw sociale contacten. Ook ik had bij de eerste veel moeite met loslaten, vertrouwde eigenlijk niemand. Maar het is toch belangrijk daar aan te gaan werken. Op school straks mag je ook echt niet de hele dag mee ;) Ik vond reguliere opvang echt niet ok. Mijn kinderen gingen toen naar een gastouder. Veel kleinschaliger en persoonlijker. Er zijn op fb overigens een hoop groepen voor alleenstaande ouders, ook in de buurt. Dus manieren genoeg om contacten op te doen, ook in je buurt. Sportschool kost idd geld. Maar je kan ook zelfstandig sporten binnen en buiten! En dat kan je ook samen doen met de kleine ;) Raar eigenlijk dat iedereen meteen aan een sportschool denkt als we het over sporten hebben. Ik fiets iedere dag minimaal een half uur, ook dat is sporten ;)

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Hey Chawwa,Heel herkenbaar wat je zegt!Happy Single Moms is overigens zo'n groep die je noemt :) Op dit moment wordt er keihard gebouwd aan een nieuwe website, waar alleenstaande moeders en alleenstaande zwangere vrouwen op een gemakkelijke manier met elkaar in contact kunnen komen. Inderdaad zodat je elkaar kunt helpen en sociale contacten op kunt doen! We gaan binnen enkele maanden live met de nieuwe website, en houden je natuurlijk op de hoogte!Warme groet,Happy Single Moms

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Hoi Hanna! Met de oordelen van de buitenwereld ben ik helaas bekend, sommige mensen denken geloof ik dat ik de hele dag op de bank zit, wat absoluut niet is. :) Ik herken dat wat je zegt over volwassen gesprekken, ik zit in een groeps app met wat meiden en daar kan ik gelukkig altijd m'n ei kwijt! Ik ben benieuwd naar je blog! X

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Hoi A! Dat is ook erg vervelend, mede daarom maak ik de keus om thuis te zijn bij m'n meisje. Zo zijn we beiden een stuk gelukkiger!

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 May 2015

Hoi, Leuk al die reacties. En een mening geven is toch niet gelijk veroordelen? Maar wat ik niet begrijp is dat jij er voor kan kiezen om bij je kindje thuis te blijven? Als ik morgen zou kiezen om thuis te blijven en mijn baan op zou zeggen zou er geen enkele uitkeringsinstantie zijn die mij een uitkering zou geven. Nu vind ik het prima om te werken en ben heel blij dat ik geen uitkering meer nodig heb, daar gaat het niet om maar een keuze is er niet. Groet!

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Hoi Chawwa, Zoals eerder aangegeven in een van mijn blogs wil ik na mijn dochter haar eerste verjaardag een dag of 2, 3 gaan werken, als dit haalbaar is. Zo kan zij met andere kindjes spelen en ik even weg van thuis zijn elke dag, dit vind ik overigens niet vervelend maar het is goed voor ons allebei om sociale contacten op te doen. Problemen met mijn dochter loslaten heb ik niet hoor! Het is zo dat ik nog geen geschikte mensen ken om eens op mijn meisje te passen ;) als de tijd daar is zal ik ook kiezen voor een gastouder, ik ben ook niet zo'n fan van de gewone opvang. Zodra mijn meisje groot genoeg is om in haar fietsstoeltje te zitten zal er zeker weten een hoop gefietst worden! Echter in een sportschool train je net wat intensiever als thuis of fietsend.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Hoi. Ik vraag het me ook af. Hoe doe je het financieel. Ik ben ook alleenstaande Moeder. Huurhuis. Maar zonder werk kom Ik nie rond. Werk nu 24 uur p/w. Familie En vader van me zoontje past op. Heb je Zelf ook geen broers of zussen die je Kan vertrouwen????? Ik vind het knap Hoe je het doet.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Hoi gabrielle, Ik heb een uitkering waar wij van rondkomen. Ik heb een zus maar die woont helaas ver weg en heeft zelf een hele drukke full time baan. :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Zoiets heet niet stay at home mommy zoiets heet gewoon bijstandsmoeder. En ik snap dat je niet verveelt raakt van 24/7 bij je kind zijn. Maar voel je je nooit kut, dat er mamas keihard werken zodat jij die steun kan trekken. Steun komt uit staatskas. En wordt gespekt door precies; Belastingbetalende werkendemama's.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Ben trouwens alleenstaande mama Met een meervoudig gehandicapt kind... heb gezorgd voor een betrouwbare oppasoma aan huis en werk zelf vanuit huis. Altijd voor mn kind én geen niet t gevoel dat ik zit te profiteren..

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Nee, ik voel me nooit kut en heb niet het gevoel dat ik profiteer. Zo te lezen heb je veel moeite met "bijstandsmoeders", gelukkig is ieder mens evenveel waard! Wat erg dat je kindje gehandicapt is.. Gelukkig krijgen jullie vast ook hulp van.. Jawel, de staat ;)

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Carmen, blijf gewoon doen waar jij je goed bij voelt. En heb maling aan wat andere mensen vinden. En zeker niet de oordelen over je uitkering. De consulente is degene die mag oordelen volgens de regels en als jij er recht op hebt, heb je er niet voor niets recht op. Punt uit.Er zullen mensen zijn die ook graag homestay mommy zouden willen zijn en dat niet kunnen. Er zijn mensen die het juist prettig vinden om te werken. Er zijn mensen die het graag willen combineren. Er zijn mensen die dus mogelijkheden hebben om thuis te zijn en het niet doen. Respect voor iedereen.En je zegt het goed, alles heeft voor en nadelen.Ik ben nog aan het denken wat ik wil in de toekomst... ook daar volgt nog een blog over. :-)Geniet lekker van je kleine meid!

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Dankjewel voor je positieve reactie Nathalie! Ik kijk uit naar je blog :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Wat een veroordeling van sommige mensen Niemand wordt er rijker door dat bijstand Niet Meer bestaat. Want dan gaat dat geld wel Ergens anders Naar toe. Misschien waar we Meer Moeite mee Hebben ? ALS bijstand niet bestond Waren wij vrouwen in het algemeen verplicht misschien Onder een dak met een man die helemaal niet goed was/is En Zou ons zelf nooit zelfstandig kunnen maken en ontwikkelen Dan zouden veel mensen in armoede leven. Dan bedoel ik echte armoede . Carmen gaat later misschien Werken of studeren. Tot die tijd Zou het fijn zijn ALS we haar Geen slecht gevoel geven.en ieder in haar waarde Laten Dat wij mensen Maar steeds moeten verantwoorden en veroordeling Vreselijk is dat . Zekers moeders die weten wat het is om Alleen kinderen Te moeten opvoeden.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Dankjewel Hanna! XXX

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 May 2015

Lieve Carmen, Ik vind je een kanjer! Speciaal voor jou een nieuwe blog op mijn eigen blogsite, geinspireerd op jouw verhaal. Een hart onder de riem. Leef. Geniet. Het gaat om jou en je meisje. Veel geluk saampjes en succes met alles! Lfs, medeblogger Jootje

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 May 2015

Hey Jootje, Wat super lief van je, ik raak er een beetje emo van ;) Waar/wanneer kan ik het lezen? Liefs!

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 May 2015

Heel graag gedaan! De blog staat nu online op mijn eigen blogsite; jootjeblogt.wordpress.com (titel blog; De strijd der mama's). Geinspireerd door jou, speciaal voor jou :) Lfs, Jootje

Anonymous
Door

Anonymous

op 11 May 2015

Hoi Jootje, Ik kreeg het even niet voor elkaar om onder je blog een reactie te zetten maar heel erg lief van je!! Hopelijk zorgt het voor wat meer respect over en weer. Veel liefs! X

Reactie plaatsen