Meer voor mezelf doen
08 mei 2015 
3 min. leestijd

Meer voor mezelf doen

 

Meer voor mezelf doen_1Rick is nog steeds ziek. Hij heeft enorm last van zijn oren en soms weet ik gewoon niet wat ik moet doen. Je kind zo te zien lijden is erg vervelend en het bezorgt me veel verdriet. Als alleenstaande moeder is het nog eens lastiger. Na wederom een ziekenhuis bezoekje, kreeg Rick een stevige kuur. Een kuur waardoor hij de eerste dagen alleen maar ging spugen. Hij was zichzelf niet, huilde veel en ik heb 3 weken amper kunnen slapen. Steeds werd Rick 3x in de nacht wakker. Op dat moment vond ik het lastig want de nachten wakker liggen, braken me echt op. Als iemand vroeg hoe het met me ging, dan barstte ik in huilen uit. Ik kreeg het gevoel dat ik een kluizenaar was in mijn eigen huis. Ookal weet ik dat mijn zoontje er helemaal niks aan kon doen, ik miste een stukje privacy.

Ook vond ik het lastig dat mijn ex zo vaak langs wilde komen. Natuurlijk liet ik dit toe, het is ook zijn kind, maar 3 á 4 keer in de week je ex zien is niet mijn hobby. Hij deed zijn best, echt waar, maar de opmerkingen die hij maakte, maakt me boos en onmachtig. Zo vroeg hij of ik een vriend had. Toen ik vroeg hoe hij daar bij kwam, zei hij “je borsten zijn gegroeid”. Ik begrijp de beredenering nog steeds niet; dikke borsten en dan een vriend hebben? Maar ik denk dat hij dacht dat ik zwanger zou zijn.

Ik heb me voorgenomen om zijn  gedachten niet te hoeven snappen en niet meer mee te gaan in zijn opmerkingen

Ik zal toch niet snappen hoe hij het bedoelt en door wat er is gebeurd zal ik het goede er ook niet van in zien. Ik zal in ieder geval de opmerkingen laten voor wat het is en mezelf gunnen dat ik hem niet begrijp. Lastig soms, maar dit is voor mij de beste manier om hiermee om te gaan.

Tevens wilde ik mezelf terug vinden en leuke dingen doen met vrienden en familie. Dit kan ik alleen bereiken als ik ook af en toe zonder schuldgevoel voor mezelf kan kiezen. Dat laatste is lastig, want als ik Rick naar iemand toe breng om even zelf rust te vinden, voelt dit soms als falen. Maar hoe lastig ook, toch heb ik dit gedaan. Ik heb Rick naar oma gebracht zodat ik even een adempauze kon nemen en dat was prettig. Ik merkte dat ik door deze adempauzes weer echt kan opladen en zo ook een betere moeder kan zijn voor mijn zoontje.

Meer voor mezelf doen_2Samen met mijn zwangere nicht ben ik naar een beautysalon gegaan. Ik heb me laten masseren en we zijn naar het casino geweest. Natuurlijk hebben we niks gewonnen, maar ik heb er enorm van genoten en heb ik erg gelachen om onze domme acties, die alleen wij als familie kunnen meemaken

Ik heb me voorgenomen om meer dingen voor mezelf te gaan doen

Ik ben naast alleenstaande moeder en werknemer ook gewoon een mens. Een mens die ook behoefte heeft aan zijn eigen dingen. Zo wil ik graag een cursus gaan doen. Wat voor een cursus, daar ben ik nog niet over uit, maar het gaat te maken hebben met creativiteit. Ik ga nu eens doen wat ik graag wil en wil mij niet meer laten leiden door wat mensen van me verwachten.

Kortom: ik ga wat meer voor mezelf kiezen, minder naar anderen luisteren en doen wat ik graag wil. Mijn leven inrichten hoe ik dat wil. En ook al ben ik al een happy single mom, door dit alles zorg ik ervoor dat ik een happy single mom blijf

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Zo is het maar net. Ontzettend stoer dat je tijd voor jezelf neemt. Ik neem mezelf dat ook steeds voor naar merk dat ik het ook echt lastig vind. Als ik met mijn dochter ben denk ik ik wil tijd voor mezelf maar als ze er niet is denk ik alleen maar aan haar en zo snel mogelijk naar haar terug te gaan.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 May 2015

Wat ontzettend goed van je Maaike dat je even tijd voor jezelf hebt genomen, dat is echt zo vreselijk nodig af en toe. en wel herkenbaar dat schuldgevoel maar dat gaat straks wel over want je merkt nu al hoe goed dit met je deed en hoe fijnere mama je kunt zijn Ik moest eerlijk gezegd wel lachen om de opmerking van je ex, je borsten gegroeid door dat je misschien een nieuwe vriend hebt? haha jeetje wat een opmerking zeg. Ik ben ergens heel erg blij dat mijn ex niet meer in mijn huis komt. hoe triest soms ook voor de kids. Maar wel in ons eigen belang, want die heeft genoeg narigheid uitgesproken. Maar mannen en logica? borsten groeien als je ieder keer een vriend krijgt heel apart :P Ben benieuwd naar je verdere plannen. het is alleen maar super dat je je verder wilt ontwikkelen welke het ook wordt :) x

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 May 2015

ook hier een alleenstaande mama van 2 dochters. Soms heb je het gewoon nodig als moeder zijnde!! Ik spreek uit ervaring, 3 jaar lang niks voor mijzelf gedaan toen ik er alleen voor kwam staan, ik was letterlijk op! Grauw, mager, altijd moe en weinig levens energie. Wanneer jij gelukkig bent vaart je kindje daar ook goed op! Als dat inhoud dat je bv 1 keer per maand of 2 weken iets voor jezelf doet is dat het zeker waard!!! Tip: plan een dag per maand vast in, ook als je geen zin hebt, ga toch! Je bent het waard!!

Reactie plaatsen