Bonuskinderen

Ooit heb ik gezegd dat ik echt niet meer dan twee kinderen aan kon, dat ik gillend gek zou worden als ik meer kinderen zou hebben. Wat had en heb ik nog steeds een respect voor mijn nichtje die drie kinderen zo goed als alleen opvoedt omdat haar man vaart. Altijd heb ik gezegd; dat doe ik je echt niet na.

Niet dat ik niet genoeg liefde in mij had, oh nee dat zeker wel maar mijn mannetjes kunnen best druk en energie vergend zijn, dus wat als ik er nog meer rond zou hebben lopen? Bovendien vergelijk ik mijn huishouden toch ook altijd met een huishouden van Jan Steen met mij als de gekke moeder die piraatje speelt, waar het gezellig een zoete inloop is. Iedereen kan binnen vallen en is welkom. Er is ook altijd wel een plaatsje aan de tafel.

Bonuskinderen

En nu? Nu heb ik boven op mijn twee schatjes er twee prachtige geweldige bonuskinderen bij. Niet fulltime maar gelukkig zie ik ze eigenlijk toch zeker wel elke week. Gelukkig ja, want vanaf het aller eerste moment hebben die een plekje in mijn hart veroverd. En wat heerlijk vind ik het dat alle vier de kinderen ook zo goed met elkaar overweg kunnen. Wat was ik bang dat het anders zou zijn.

Extra liefde

Ik vind het heerlijk als we met zijn zessen bij elkaar zijn. Als ik de warmte en de liefde voel die we naar mijn mening uitstralen. Heerlijk vind ik het dat ik ze zaterdag alle vier meeneem voor een geheim project voor Vaderdag. Wat heb ik er een zin in.

En gillend gek, nee dat kan niet. Gekker dan dat ik al ben, kan ik schijnbaar toch niet worden. Super, ik geniet van elk moment. Ik vind mijn huishouden nog steeds een huishouden van Jan Steen en dat zal zo blijven ook.

Maar eerlijk gezegd: wat ben ik er trots op, en wat ben ik blij met die twee kinderen die die extra liefde in ons leven gebracht hebben. Ik houd even veel van ze als mijn eigen kinderen en ben blij dat ik deel uit mag maken van hun leven.

Zie ook: De bonusmoeder

Heb jij ook bonuskinderen? Hoe is jullie band?

Over de schrijver
Reactie plaatsen