Boodschappen doen met je peuter
16 september 2015 
3 min. leestijd

Boodschappen doen met je peuter

Boodschappen doen met je peuter kan op een ware veldslag uitlopen. Echt… soms wilde ik dat ik 20 ogen had, dat ik alles kon zien. Eigenlijk mag ik er niet om lachen, maar oh… zelfs als hij boos en ondeugend is, vind ik hem té aandoenlijk. Maar dat betekent niet dat hij overal mee wegkomt!

Ken je het, dat je boodschappen gaat doen en dat je kind boos wordt omdat hij iets niet krijgt ?
Je voelt ‘m al aankomen. Laatst ging ik naar de winkel. Rick wou graag snoep – maar kinderen die zeuren worden bij mij overgeslagen.

Hop, daar ging hij. Mijn grootste nachtmerrie: mijn krijsende peuter languit in het gangpad van de supermarkt…

boodschappen met je peuterMijn oksels begonnen te klotsen en ik schaamde me diep. Maar ik hield vol, ik liet Rick op de grond liggen en ben de winkel uitgegaan. De boze blikken die ik kreeg van andere ouders heb ik genegeerd. Ik snap niet dat sommige ouders hun kinderen hun zin geven. Ik doe dat dus absoluut niet. Rick heeft een kwartier op de grond gegild. Kwam toen in de benen en rende lachend naar me toe. Op zulke momenten voel ik de starende blikken van andere moeders en zou ik willen dat niemand wist dat het mijn kind is dat daar gillend en trappend op de grond ligt. Maar ik laat het van me afglijden. Dit soort gedrag hoort bij de leeftijd.

En dan die graaigrage handjes. Héél schattig. Als het niet jouw kind is.

Ik moet een gepaste afstand nemen overal, want anders pakt hij alles. Zo lette ik een keer niet op en hij pakte een meloen. Rick is dol op ballen dus hij schreeuwde: “Mooi! Balllll!” Toen ik dat hoorde, spurtte ik uit de koeling maar ik was al te laat. Hij gooide de meloen en het had een haartje gescheeld of hij had een mevrouw geraakt. De meloen viel in stukjes op de grond. Ik heb me nog nooit zo geschaamd. Het winkelpersoneel zei dat het wel eens vaker gebeurde, maar pffffffff… Niet Door Mijn Kind, alsjeblieft.

Winkelen is helemaal een uitdaging geworden sinds Rick kan klimmen.

Zo klom hij een keer uit het winkelwagentje en wou hij zo tussen de boodschappen gaan liggen bij de lopende band. Dacht het niet, vent!

Verstoppertje is een andere favoriet van Rick. Als ik hem los laat lopen in de winkel, verstopt hij zich steeds achter een pilaar. Helaas voor hem merk ik meteen waar hij is. Hij kan namelijk zijn lachen niet inhouden en schatert het uit.

Hij is een kleine donderstraal. En ik kan zeggen: “Nee, dat mag je niet doen!” Dan komt zijn vingertje omhoog en boodschappen met je peuter 1zegt hij: “Nee, nee!” Rick weet dondersgoed wat hij mag en wat hij niet mag. Hij is tegenwoordig enorm aan het testen hoe ver hij kan gaan. Vooral op openbare plekken is hij soms echt stronteigenwijs en strontvervelend. Voordat hij iets doet zegt ‘ie al: “Mama, nee nee!”, en schudt hij met zijn hoofd. Inwendig moet ik wel heel erg lachen om dat soort dingen. Vooral na die tijd, want geloof me: voor lul staan in de winkel dat heeft niet mijn voorkeur.

Goed bezig, Ricky! Laat je moeder maar werken ;). Kennen jullie dit soort taferelen ook? Laat ze hieronder achter, even lekker lachen. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Sep 2015

wacht maar....straks komt de fase van een eigen mini karretje! daar verdwijnt alles in wat op peuter ooghoogte ligt! en dat karretje rijd niet altijd even fijn mee!!!!!succes!

Reactie plaatsen