Breken met iemand waarvan je houdt
21 november 2016 
2 min. leestijd

 Breken met iemand waarvan je houdt

Wat ben ik blij dat ik geen vechtscheiding heb gehad! Als ik dat om me heen zie, allebei een advocaat die de opdracht heeft de ander kapot te maken. Dan is er heel wat mis gegaan tussen “Ja ik wil” en “Ja ik wil hem kapot”.

Wij waren gewoon klaar. Op romantisch gebied uit elkaar gegroeid. Als broer en zus naar elkaar toe gegroeid. Mijn seksleven vond plaats onder de douche met mijn rechterhand en zelfs die ene minuut per dag werd regelmatig verstoord door mijn ex die haar tanden kwam poetsen of naar de wc ging.

Seksleven, pfff.  Bij iemand die één keer in de maand een biertje drinkt is ook geen sprake van een drankleven, zoals Kluun het mooi omschrijft. Ik werd er gek van en schaamde me daarvoor. Ik wilde niet zo simpel zijn, zo fout. Maar na 14 jaar seksuele Sahara was ik de droogte zat en ik merkte dat ik op zoek was naar een tropische regenbui.

 Breken met iemand waarvan je houdt

Toen mijn ex me bekende dat ze al een tijdje verliefd was op een collega en ik haar als een soort beste vriend hielp in hoe ze met die gevoelens om moest gaan in plaats van dat ik boos werd of voor haar wilde vechten, realiseerde ik me dat er maar één ding op zat: scheiden nu het nog netjes kan. Een jaar later en we hadden het allebei stiekem met de buurman en buurvrouw gedaan. Van verschillende buren dan, anders zou het logistiek wel heel lastig worden. Anyways, dat zou wel eens op een vechtscheiding uit kunnen lopen.

Scheiden van de beste moeder die je voor je kind maar wensen kan en je meest waardevolle vriendin is heel dubbel. Heel respectvol en warm maar ondertussen – en misschien ook wel vooral daardoor – verscheurend. We zijn nu een jaar verder en gaan gelukkig nog steeds goed met elkaar om. En de grote winnaar daarbij is Thomas, mijn grote held van bijna 4 jaar. Hij vindt het (tot nu toe) allemaal prachtig. Een papahuis en een mamahuis waar hij 50-50 is.

En ik heb weer regelmatig een tropische regenbui. Kan ik al echt zeggen dat ik gelukkig ben? Nee, dat nog niet. Maar ik ben onderweg. Met vallen en opstaan.

Zie ook:  Dus je noemt mijn kind een rugzakje?

Hoe heb jij het ervaren om te moeten breken met iemand waar je veel van gehouden hebt?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 21 Nov 2016

Respect voorbeeld voor vele... hou je taai!

Reactie plaatsen