Een brief aan mijn allerliefste moeder
07 april 2016 
2 min. leestijd

Een brief aan mijn allerliefste moeder

Deze brief is voor jou, gewoon omdat je mij steunt en er altijd bent. En mij in mijn waarde laat. Dit is een brief aan mijn allerliefste moeder.

Wat hebben we soms onenigheid gehad, en wat was ik het soms niet met je eens. Maar wat ik in de afgelopen jaren wel heb geleerd, is dat familie enorm belangrijk is. Dat vrienden je zo kunnen verlaten, en dat ik vooral kan bouwen op mijn moeder.

Mijn moeder die als ik oppas nodig heb altijd voor mij klaar staat. Mijn moeder die heerlijk voor mij kookt. Die mij troost als ik het nodig heb, die mij in mijn waarde laat. Mijn moeder is echt de allerliefste.

Misschien zeg ik het te weinig wat je voor mij betekent, misschien moet ik dit wel vaker zeggen. Maar soms weet ik niet wat ik dan zou

Een brief aan mijn allerliefste moeder

Een brief aan mijn allerliefste moeder

moeten zeggen. Het vervult mij met liefde om te zien hoe jij met Rick om gaat. Het vervult mij met liefde hoe jij je zorgen maakt om mij, en mij lief hebt. Dat we altijd samen de strijd aan gaan. Ik ben niet alleen. Huil ik, dan huil jij. Ben ik blij dan ben jij dat ook. Jij denkt in oplossingen en niet in onmogelijkheden. Als ik nog wel eens negatief ben, weet jij het toch zo om te buigen dat het positief is, of positief word.

Mijn mama is niet een gewone mama. Maar een mama die een hart heeft van goud. Voor mijn mama doe ik alles, en voor mijn mama ga ik door het vuur.

Doe je mijn moeder pijn dan moet je langs mij. Ik ben een leeuw als het gaan om mijn moeder en om mijn lieve Rick.

Sinds Rick er is weet ik wat zorgen is en weet ik wat zorgen inhoud. Vroeger zei je altijd: “Als ik zelf kinderen krijg zal ik het weten. En eerlijk gezegd vond ik dat altijd zeer irritant om te horen. En kon ik mij er niks bij voorstellen. Maar nu weet ik dat je gelijk had.

Ook al wil ik het soms niet horen, je hebt erg goede raad, en weet mij te motiveren.

Lieve mama, ik wil je zeggen dat ik je voor altijd dankbaar ben. Dat ik van je houdt, gewoon zoals je bent. Verander niks aan jezelf. Laat mensen achter je die het niet waard zijn.

Wij samen kunnen de wereld aan. Ik houd van je.

Een brief aan mijn allerliefste moeder en wat voor eentje heb jij er Maaike! Wow. Ben jij je moeder of ouders ook zo dankbaar? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen