Wat ik mijn dochter graag vertellen wil
15 augustus 2016 
5 min. leestijd

Wat ik mijn dochter graag vertellen wil

Ik heb al veel blogs geschreven voor happy single moms. Mijn doel was dan om anderen inzicht te geven in hetgeen ik ervaren heb (en met mij vele andere vrouwen). Ook is het manier om lekker van me af te schrijven. Te ontladen van gevoel, emoties. Toch mis ik vaak dat ik mijn dochter kan vertellen waarom ik de keuzes neem, zoals ik heb gedaan. Ik heb veel nagedacht en denk het onderstaande hetgeen is wat ik mijn dochter graag vertellen wil.

Lieve schat,

wat heb ik me lang schuldig gevoeld richting jou. Al tijdens de zwangerschap heb je zoveel stress door mij ervaren, dat je veel te klein geboren werd. De laatste 6 weken werd ik in het ziekenhuis opgenomen, zodat jij kon groeien. Je was namelijk veel te klein en omdat je ook in stuit lag, was het onzeker of je het wel zou halen. Ik voelde me toen al een onwijs slechte moeder en je was nog niet eens geboren.

Papa en ik hadden veel ruzie, waardoor je nog maar 10 maanden oud was toen ik samen met jou wegging bij papa. Heel lang heb ik getwijfeld, want ik wilde zo graag dat jij in een veilig gezin op zou groeien. Iedere moeder vecht als een leeuwin voor haar kind en wil het kind beschermen. Ook ik wilde jou beschermen en dacht dat ik dit deed door bij papa te blijven.

Toch ben ik uiteindelijk weggegaan. En ik nam jou zomaar mee van papa. Hoe erg ik dit ook voor jou vond, toch moest ik kiezen voor mijzelf. Het is niet leuk om zoveel ruzie te maken met iemand waar je gelukkig mee hoort te zijn. Ik was alleen maar ongelukkig en was elke dag verdrietig. Ik hoop dat je kan begrijpen dat ik deze beslissing heb genomen.

Ik wil dat je weet dat deze beslissing niks met jou te maken heeft. Jij was en bent het allerbelangrijkste in mijn leven en was dit toen ook voor papa.

Als ik bij papa was gebleven, dan zou jij opgroeien in een huis waar heel veel ruzie en verdriet was. Hier wilde ik jou tegen beschermen. Ik wilde niet dat jij ruzies en spanningen mee zou krijgen of dat je zou zien hoe ongelukkig papa en mama met elkaar waren.

Wat ik mijn dochter graag vertellen wil

Wat ik mijn dochter graag vertellen wil

Op dit moment heb jij papa al meer dan anderhalf jaar niet kunnen zien. Elke dag weer breekt dit mijn moederhart. De laatste keer lag er sneeuw. Jouw kennismaking met sneeuw. Ik heb je nooit willen kwetsen en hoop oprecht dat je ooit de kans krijgt om jouw papa wel te leren kennen. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar wil dat je weet dat ik je hierin zou steunen en met je mee zal gaan als je op zoek wilt gaan.

Ik kan je nu niet uitleggen waarom dit allemaal zo loopt. Ik wil het je heel graag uitleggen, maar heb zelf de antwoorden nu niet. Ik ben nu al bang voor het moment dat je 3 of 4 jaar bent en gaat vragen naar papa. Wat moet ik dan toch antwoorden? Ik wil je beschermen tegen al het verdriet en alle narigheid op de wereld, maar dit is heel erg moeilijk.

Ik ben zo gigantisch blij hoe jij elke dag vrolijk door het leven gaat. Er is maar zelden een dag waarop jij niet straalt. Elke dag ben je super blij als je uit bed mag. Elke dag begroet je me met je lieve stemmetje en een hele dikke knuffel. En elke dag geniet ik daar opnieuw van.

Ik voel me heel vaak schuldig als ik een slechte dag heb, waardoor ik voor mijn gevoel een minder goede moeder ben dan dat ik wil zijn.

Ik wil eigenlijk niets liever dan net als jij, zo optimaal genieten van het leven. Wat dat betreft kan ik nog veel van jou leren lieve schat.

Wat ik mijn dochter graag vertellen wil

Wat ik mijn dochter graag vertellen wil

Bij opa en oma, bij de gastouder en bij het kinderdagverblijf ben je ook altijd zo vrolijk en lief. Soms vind je het moeilijk als mama dan weggaat, maar als ik je dan weer ophaal heb je super genoten van de spelletjes en andere dingetjes die je daar doet. Dat maakt mij iedere dag zielsgelukkig. Bij het kinderdagverblijf sta ik soms door het raam te kijken hoe je aan het spelen bent. Je hebt dan niets in de gaten en mijn moederhart smelt dan gewoon door jou. Als je me uiteindelijk wel ziet ben je altijd super blij om mij te zien. Enthousiast ren je dan op me af en krijg ik een hele dikke kus en knuffel van jou. Zo fijn is dat, ik hoop dat je dat nog heeeeel lang blijft doen

Weet je wel hoe veel ik van je hou? Tot de maan en weer terug.

Je bent een supermooi en lief meisje waar ik elke dag weer trots op ben. Ik hoop dat jij je hele leven zo blijft stralen als je nu doet. Ik ga mijn best doen om dat te behouden aan jou. Het zal vast niet altijd makkelijk zijn voor ons, maar ik weet zeker dat jij en ik het wel gaan redden samen. Jij wordt een echt powermeisje. Dat weet ik zeker.

Lieve schat, ik hou zo super veel van jou. Ik hoop dat je dat nooit vergeet.

Dikke kus van mama

Zie ook: Brief aan jou mijn zoon!

Wat mooi geschreven! Wat zou jij jouw kind graag willen vertellen? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Sep 2019

Hey . Ik was alles gelezen met tranen ik lezen deze zo als mij verhaal precies zelfde. Je ben super power mama ❤️

Reactie plaatsen