Een brief aan mijn overleden kind
24 maart 2016 
2 min. leestijd

Een brief aan mijn overleden kind

Een brief aan mijn overleden kind, een ode aan jou, vol liefde en vol passie, schrijf ik deze blog voor jou.

Hoe zou je eruit hebben gezien? Zou je op Rick hebben geleken? Wat zou de kleur van je ogen zijn geweest? Wat zou je persoonlijkheid zijn geweest?

Zou je net zo ondeugend zijn ? Zou je op mij lijken en hoe zou je zijn geweest als grote broer of zus? Zou je het goed doen op school? Zou je ook zo dol zijn op ijsjes net als je kleine broertje?

Lieve ukkie ( want zo noem ik jou),

Toen ik zwanger was, was ik zo intens gelukkig blij en ik voelde mij meteen moeder. Jij, mijn mini mij, jij zat in mijn buik. Alweer 6 jaar Een brief aan mijn overleden kindgeleden, maar ik ben je niet vergeten hoor! Ook al heb ik je nooit in mijn handen gehad, ook al was je nog niet de 3 maanden gepasseerd, ik hield van je. Voor mij was je mijn kind. Mijn kind die in mijn buik zat, en mijn kind die het niet heeft gered. Ook al was je zo jong, jouw hartje heeft geklopt in mij. Wij waren eventjes samen één, en god wat mis ik je, ook al ken ik je niet. Ik wilde dat ik je kon leren kennen, ik wilde dat ik je eventjes kon vasthouden, eventjes kon knuffelen en ruiken. Maar helaas kan dit niet. Voor buitenstaanders heb je nooit bestaan. Volgens de gemeente heb je nooit geleefd. Maar ik weet dat jij wel degelijk bestond, dat jij wel degelijk bij mij was. Dat ik van je hield wist ik vanaf het begin.

De natuur besloot anders, waarschijnlijk had je een afwijking of was er wat anders aan de hand. maar je was te zwak om te overleven. Lieve ukkie, ik wil je vertellen dat ook al ben je voor anderen niet zichtbaar, jij, ja jij ,zit voor altijd in mijn hart. Jij bent mijn sterretje en ik geloof heilig dat jij Rick zal beschermen. Ik denk wel eens, wat als je wel had geleefd dan was je nu vijf. Wat als, wat als… Maar wat als zal ik nooit weten. Jij bent onzichtbaar, jij bestaat voor velen niet en ook al heb ik het verwerkt, heb ik alles een plekje gegeven, voor mij blijf je mijn wondertje. Mijn baby die er voor zorgde dat ik moedergevoelens kreeg. Waarvan ik hield van af het begin en die ik nooit, maar dan ook nooit zal vergeten.

mijn sterretje, mijn ukkie

Wat een hartverwarmende brief aan Maaike haar overleden kindje. Een brief aan mijn overleden kind… Ben jij ook een kindje verloren? Hoe heb je dit verwerkt? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen