Mijn bucketlist

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De reiskriebels spelen weer op maar mijn dochter heeft leerplicht. Bummer…  En dan loop ik toch een beetje vast. Ik heb geen partner die de zorg een tijdje voor 100 % op zich kan nemen. Dus ben ik afhankelijk van mijn sociale omgeving en daar wil ik dan weer niet afhankelijk van zijn omdat ik een luxe-probleem heb.

Nu hoor ik al een aantal denken: op reis gaan zonder je kind? Jazeker! Zodra ik de douane poortjes door ben gieren de zenuwen mij keer op keer door mijn lijf‚ tegelijk met een enorme boost adrenaline.

Ik voel mij superstoer! Ik ga buiten de landsgrenzen, maar je kan natuurlijk ook gewoon naar Texel. Voor mij werkt Texel niet meer. De Albert Heijn blijft de Albert Heijn en de Nederlandse taal blijft de Nederlandse taal. Te bekend en te makkelijk voor mij.

Ik raad het iedere moeder aan. Vaders ook‚ maar moeders in het bijzonder. Moeders zitten van nature in de rol waarmee zij zich volledig wegcijferen voor man en gezin. Ze lopen zichzelf voorbij en vergeten vooral tijd te zoeken waar zij zichzelf kunnen opladen door iets te doen wat zij zelf willen!

Niet in teken van een ander. Alleen van zichzelf. Liefst iedere week een flink groot moment of anders gewoon een drieweekse backpack vakantie door Thailand.

Het einde van mijn bucketlist kan ik nog geen eens zien. Zoveel wil ik nog doen! De laatste jaren doe ik veel dingen samen met mijn stoere dochter van 9. Zo hebben we samen o.a. een rondreis door Indonesië gedaan‚ hebben we Bucketlist 2016 1Hong Kong bezocht. We hebben Jordanië gezien van de zon genoten in Marokko en nog veel meer! Alleen doe ik ook nog tripjes en beiden heb ik nodig. 

Er staat nog zoveel op die bucketlist van mij! Als een Floortje Dessing wil ik de wereld over!

Ik hou van uitdagingen. Groot of klein. Voor ik het weet zit ik op Bali of bungel ik met mijn enorme hoogtevrees aan de 100 meter hoge Euromast. Volgend jaar word ik alweer 40 en ik voel mij nog lang geen 35. Ik wil het leven voelen en ervaren en dat lukt mij moeilijk als ik alleen maar moeder ben.

Begrijp mij niet verkeerd. Moeder zijn is echt een geweldige rol in mijn leven. Waarschijnlijk geniet ik er zó intens van omdat ik het alleen doe. Maar het is ook mijn grootste energie-slurper. Ik ben vaak moe‚ moe‚ moe! Maar zodra mijn impulsieve kant zich ineens weer laat zien krijg ik zo’n enorm boost dat ik er weer helemaal tegen aan kan.

Dus laat ik de reiskriebels lekker hun gang gaan en voor ik het weet zit ik weer in het vliegtuig naar weet ik veel waar of wat!

Wat staat er nog op jouw bucketlist? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen