Budget koken voor jou en je kinderen
07 oktober 2015 
5 min. leestijd

Budget koken voor jou en je kinderen

Als je iets minder te besteden hebt voor jezelf en de kinderen, draai je vaak ook elk eurootje om, om je boodschappen te doen en weer een lekkere, maar simpele maaltijd te maken. Hieronder wat lekkere, budgetgerichte maaltijden. Er staan lekkere, voedzame, gezonde maaltijden. Voor ieder wat wils. Budget koken voor jou en je kinderen.

  1. Pasta-kaas taart

Ingrediënten:

  • 400 gr pastaschelpjes                                     € 0,50
  • 4 eieren                                                         € 0,60
  • 200 ml crème fraîche                                      € 0,45
  • 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas     € 2,00
  • 1 krop ijsbergsla                                             € 0,50
  • 1 ui                                                               € 0,10
  • totaal:                                                           € 4,15
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de pastaschelpjes in ruim water met de bouillonblokjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Klop de eieren, crème fraîche en kaas door elkaar en schep hier de pastaschepjes doorheen. Stort dit in een ingevette ovenschaal en bak de taart in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  4. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
  5. In de tussentijd, maak een dressing naar keuze. Was en snijd de sla. Pel en snipper de ui heel fijn en meng dit alles in een kom. Salade apart erbij serveren. En klaar is je heerlijke pasta-kaas taart!

2. Spinazietaart

Ingrediënten:

  • 10 plakjes bladerdeeg                                  € 0,90
  • 2 uien                                                          € 0,20
  • 8 plakken jong belegen kaas                         € 2,39 (Euroshopper)
  • 1 pak (450 gr) diepvriesspinazie                    € 0,75
  • 1 ei                                                              € 0,15
  • totaal:                                                         € 4,39
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper de uien. Splits het ei. Leg 6 stukjes bladerdeeg, overlappend, in eenspinach-163955_640 beboterde ovenschaal. Laat de randen overhangen.
  3. Verdeel 4 plakjes kaas over de bodem van bladerdeegvellen; laat hierbij de randen vrij.
  4. Pak een koekenpan en fruit de ui. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef. Om er zeker van te zijn dat er geen vocht meer in zit, drukt u ook het laatste vocht er met een lepel uit. Voeg hieraan de ui, alleen eiwit en naar smaak peper en zout toe. Roer het mengsel goed door.
  5. Giet het mengsel in de ovenschaal. Leg daaroverheen de overige kaas en vervolgens de overige 4 bladerdeegvellen. Druk de randen met een vork aan. Bestrijk met eigeel en laat circa 40 minuten bakken. Jammie, jammie, een overheerlijke spinazietaart!

3. Kerrie-gehakt schotel

Ingrediënten:

  • 250 gr gehakt                                    € 1,25
  • 400 gr kidney bonen uit blik               € 0,90
  • 400 gr. mais uit blik                           € 0,55
  • 400 gr rijst                                        € 0,40
  • Totaal:                                             € 3,10
  1. Bak het gehakt in de koekenpan en doe er kerrie poeder en zout naar smaak bij. Roer het mengsel goed om.
  2. Doe vervolgens de mais zonder het vocht erbij en de kidney bonen met het vocht. Zachtjes laten pruttelen zodat het warm wordt en de smaak er goed doorheen zit.
  3. Rijst koken in water. Als de rijst klaar is, leg dat eerst op een bord en doet dan het kerrie gehakt mengsel er bovenop. Als je het nog lekker zou vinden, kun je voor € 0,50 een zakje kerriesaus kopen en die er nog bij serveren.

4. Appel tosti’s

Ingrediënten:

  • 6 appels                                  € 1,20
  • 12 boterhammen                     € 0,50
  • suiker
  • kaneelpoeder
  • Totaal:                                   € 1,70
  1. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de appels in schijfjes.apple-845056_640
  2. Smelt intussen wat boter in een pan en besmeer de boterhammen met wat boter. Leg de schijfjes appel in de boter en bak ze om en om tot ze lichtbruin zijn, leg ze op de boterhammen en bestrooi met suiker en kaneel, klaar.

Eet smakelijk en geniet van deze budget koken voor jou en je kinderen. Andere ideeën zijn altijd welkom, laat dan je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Nov 2015

Die appel tosti lijkt me wel erg lekker. Ik ben de laatste tijd recepten aan het zoeken die goedkoop zijn en ook makkelijk om te maken. Ook dingen die makkelijk zijn in te vriezen. Want dat scheelt natuurlijk altijd in kosten.

Reactie plaatsen