Christmas, eindelijk met een goed gevoel
23 december 2016 
3 min. leestijd

Christmas, eindelijk met een goed gevoel

Al die lichtjes overal in deze donkere dagen, ze twinkelen door mijn hoofd. De heerlijke recepten die voorbij komen waar het water me van in de mond loopt. Voor het eerst in jaren kan ik er weer echt van genieten want meestal keek ik er eigenlijk enorm tegen op.

Weinig familie en zwaar drukkende problemen zorgden er voor dat ik stiekem jaloers keek naar anderen. Anderen,  met grote gezellige families waar alles gewoon goed is (lijkt te zijn), leuke en dure cadeautjes voor iedereen. Het gevoel nergens echt bij te horen en ‘het gras is altijd groener bij een ander ‘-principe voerden dan de boventoon. Het mooiste daarvan is dat het altijd onterecht was. Dat gevoel zeer zeker,  want hoe ik ook tegen de dagen op zag, ze waren uiteindelijk alle jaren gewoon ontzettend gezellig en fijn met mijn kleine familie en lieve vriendinnen.

Christmas, eindelijk een goed gevoel

Dit jaar heb ik dat gevoel dan ook helemaal los gelaten, en als ik naar onze scheve trouwe kerstboom kijk die ik samen met de kids heb opgetuigd (en waar de kittens flink naar loeren), voel ik me gelukkig en dankbaar. Dankbaar omdat mijn kinderen nu groter zijn en het gemakkelijker kunnen accepteren dat we weinig geld hebben. Er zijn dan ook alleen simpele cadeautjes die dit keer voor elkaar gekocht worden. Dankbaar dat de druk van mijn schouders is om het perfect te moeten maken voor hen. Het is namelijk niet belangrijk. We zijn samen, dat is belangrijk want dit jaar is de eenheid nog sterker en warmer geworden.

Na een best stevig jaar met de kinderen kijk ik echt uit naar de komende kerstperiode.

Heerlijk samen zijn, niets moet alles kan. Heerlijk eten bij mijn neefje ( 1 van mijn aangenomen kinderen), die zijn eerste Kerst viert in zijn eigen huisje waar hij zo hard voor heeft moeten knokken. Aanschuiven bij vrienden die ik ontzettend dankbaar ben voor hun onvoorwaardelijke steun dit jaar, ondanks hun eigen ziek zijn. Opa verblijden met  de komst van zijn kleinkinderen. Het zal zijn laatste Kerst zijn.  Mijn ex daarvoor trotseren, die voor de  1000ste keer zijn leven probeert te beteren; het zal dit keer geen opgave zijn.

Maar het wordt vooral ook ontspannen, foute kerstfilms kijken, schaatsen in de binnenstad met warme chocomel. Met mijn dochter en vriendin naar de sauna ( he, he,  ze zijn 16 en het mag) . Met mijn zoon de virtuele realtime filmwereld in en genieten van het  samen op pad zijn om pokemons  te vangen; ja echt, de hype leeft nog haha!

Christmas, eindelijk een goed gevoel

Dit jaar sluiten we af. Het was heftig en veel maar ook heel erg goed. Met veel stappen achteruit voor mijn mooie dochter , heel veel stappen vooruit voor mijn speciaaltje en een gevoel van rust voor mij (het van me af bloggen werkt! ).  Het was een jaar vol kracht, kracht om door te gaan, door te vechten. Met een lach en een traan we hebben nog een lange weg te gaan en ik,  ik weet dat ik het red,  alleen. Maar ook heel erg samen.

Hoe beleef jij de kerst dit jaar? Zie je er tegenop of ga je genieten? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen