Dag van de alleenstaande ouder
21 maart 2017 
2 min. leestijd

Dag van de alleenstaande ouder

De meesten van ons hebben het niet gepland, maar zijn door omstandigheden alleenstaande moeder geworden. Vandaag is het de internationale dag van de alleenstaande ouder. Een dag waarop we stil staan bij het harde werk dat we verzetten.

Respect voor alle single moms

Elke dag staan we er alleen voor. Door veelal stressvolle gebeurtenissen zijn we er alleen voor komen te staan. Rust? Kennen we zelden. Klagen? Geen tijd voor. We gaan gewoon door. Het kan niet anders en doen het gewoon.

Respect voor alle single moms op deze dag voor de alleenstaande ouder. Regelmatig schrijven we hier een ode aan jullie, omdat we het met ons allen, maar toch alleen super goed doen.

Regelmatig lopen we tegen vooroordelen en stigma’s aan. We zijn niet alleen maar slachtoffer, we zijn ook echte sterke vrouwen die sinds kort zelfs een “eigen liedje” hebben. Het opvoeden van kinderen is zelfs vaak zwaar in een regulier gezin, laat staan als je het solo doet. En toch doen we het allemaal met liefde. Heel veel liefde, voor onze kinderen die ons zo hard nodig hebben.

Niet perfect

Sommigen van ons hebben gelukkig super goed contact met hun ex, de vader van de kinderen. In sommige gevallen lukt dit helaas (nog) niet. In weer andere gevallen is de vader niet eens in beeld. En sommige moeders kiezen zelfs bewust voor het alleenstaande moeder schap.

Hoe dan ook: we zijn niet perfect, we zijn vaak doodmoe en laten steekjes vallen. We doen ons best om de balans tussen werk en ons eenouder gezin te vinden en ons sociale leven te onderhouden, al lukt dit veel vrouwen nog niet.

Na een dag werken zijn we moe en moeten we van onszelf nog zoveel doen in het huishouden. We zijn soms eenzaam en dit is soms echt super zwaar. We zijn echt te streng en te veeleisend voor onszelf. Een dag heeft standaard te weinig uren.

Applaus en trots

Buiten de negatieve dingen van het alleenstaande moederschap zijn er ook veel mensen die ons steunen. Die zeggen dat ze trots zijn dat we het in ons eentje doen. Die ons de complimenten geven die we soms toch wel missen.

Daarom een dik applaus vol trots voor alle alleenstaande moeders op deze dag van de alleenstaande ouder.

Dag van de alleenstaande ouder

Als je een kind bent van een alleenstaande ouder; gebruik deze dag dan om een extra dikke knuffel en aandacht te geven voor al het harde werk dat deze moeder (of vader) heeft verzet voor jou.

Op welke alleenstaande ouder ben jij onwijs trots?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Mar 2017

Ben trots op mijn vriend die na het overlijden van zijn vrouw er dus alleen voor staat. Daardoor besef je der te meer hoe belangrijk een moeder voor een kind is. Of hoe beide ouders belangrijk zijn voor je kind. Zelf ben ik blij dat mijn kinderen hun beide ouders nog hebben en ja kan ook met trots zeggen dat ik trots ben op mijn kinderen van alleenstaande ouders! Maar vooral in bijzonder de dochter van mijn vriend, ben super trots op haar!

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Mar 2017

Wat mooi dat je dat zegt Sylvia. Heel bijzonder!

Reactie plaatsen