Date me niet
21 september 2016 
2 min. leestijd

Date me niet

Als je niet zoekt naar de ware kom je hem tegen. Hoe vaak krijgen jullie dat als single mom te horen?
Het wordt mij ook wel eens gezegd. Mijn uitleg ‘dat ik nu geen man zoek’ word weggewuifd.

In mijn geval is het waar. Op dit moment ben ik alles behalve op zoek naar een man. Ik moet eerst rust krijgen in mijn hoofd en alles op een rijtje hebben. Ik krijg het al benauwd als ik er aan denk dat ik komende kerst verplicht bij mijn schoonouders aan tafel moet zitten.

Toch waagde ik me enkele weken terug op Badoo, één van de vele datingapps. Niet om een man te zoeken, maar omdat ik me verveelde. Dan kon ik foto’s kijken. Een beetje kletsen.
Het aanbod aan mannen was weer gigantisch. Ik ben altijd eerlijk geweest als ze vroegen wat ik zocht op Badoo. Een chat, geen relatie. Sommige mannen gaven eerlijk toe dat ze liever voor een relatie willen gaan. Daar scheiden onze wegen.

Andere mannen praten met je mee. Die zoeken ook geen relatie, alleen een gezellige chat. Als er een leuke vrouw voorbij komt zouden ze het natuurlijk een kans geven, het was alleen niet de hoogste prioriteit.

Dan denk je leuk, zo’n gesprek. Onherroepelijk kwam binnen de vijftien minuten de vraag wat heb je aan. Of ben je ook zo geil.
Ik heb mannen gesproken in de dertig die zich gedragen als een achttien jarige. En mannen met een knap gezicht, maar een karakter als een doperwtje.

Eén van die mannen had ik toegevoegd, hij was eigenlijk te knap naar mijn mening en dat straalde hij uit. Maar zijn profiel stukje was leuk geschreven. Tot zijn eerste openingszin ‘jou zou ik wel willen insmeren’ bleek te zijn.Date me niet

Mijn reactie was dat het de slechtste openingszin was die ik tot nu toe heb gehoord. Ik verwachte een leuk, humoristisch antwoord, maar meneer liet me weten dat ik blij mocht zijn dat hij had gereageerd en dat hij normaal nooit naar mij zou hebben gekeken. Ik kan me voorstellen dat op mijn ‘oke doei’ een verbaasde blik kwam. Schijnbaar is meneer niet gewend dat vrouwen niet in katzwijm vallen.

Al met al, ik hoefde me niet te vervelen. Toen kwam er opeens een aardige man voorbij. Die kon begrijpen dat ik geen haast had. Hij vond het zo ook goed. We hebben weken over van alles zitten appen. Uiteindelijk hebben we elkaar ontmoet. We noemen het expres geen date, dat legt voor mijn gevoel al zoveel verplichtingen op. Maar gewoon even kijken of we het in het echt ook goed konden vinden.

Hij kwam me afhalen bij de trein. Had één rode roos bij zich en we hebben een gezellige dag gehad in de stad.

Voor herhaling vatbaar zelfs, maar zonder haast. In mijn vorige relatie liet ik me teveel meeslepen en voor ik het wist was ik mezelf kwijt.
Of hij de ware is? Geen idee. Ik probeer er niet te veel aan te denken. Mijn instelling is; ‘Ik zie wel’.
Maar uiteindelijk ben ik natuurlijk niet op zoek, dus wie weet!

Spannend! We zijn heel benieuwd naar hoe dit verder gaat! Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen