Daten als alleenstaande moeder
19 mei 2017 
3 min. leestijd

Daten als alleenstaande moeder

Sommige vrouwen kiezen er na een scheiding bewust voor om alleen te blijven. Dit geldt voor alleenstaande moeders net zo. Ze hebben geen zin meer in dat gedoe met mannen en kiezen er voor om zich op hun kinderen te storten.

Het gebrek aan vertrouwen in de liefde of gewoon tijdgebrek. Het kunnen allemaal redenen zijn om niet meer te gaan daten als alleenstaande moeder. Toch zijn er ook genoeg vrouwen, die ook alleenstaande moeder zijn, die liever wel samen zouden zijn met een man. Voor deze groep hebben wij een aantal tips voor als je gaat daten.

1. Ga erop uit

Ben je niet zo van de datingapps? Ga dan uit met vriendinnen. Zorg dat je mannen tegenkomt. Dit kan natuurlijk ook gewoon op een verjaardag zijn. Zorg dat je je onder de mensen begeeft. Regel oppas of plan je uitjes als je de kinderen niet hebt.

2 . Presenteer jezelf als vrouw

Dit klinkt vrij logisch, maar wij worden snel in het hokje alleenstaande moeder geplaatst. We zijn ook alleenstaande moeders, maar in de eerste plaats ben je jezelf. Een vrouw, die daarnaast ook moeder is. Je kunt jezelf introduceren als alleenstaande moeder, maar beter is het om je te presenteren als zelfstandige, stoere, sexy of wat dan ook voor een vrouw die daarnaast kinderen heeft.

Maak werk van jezelf. Kies voor een leuke outfit tijdens de date, tut jezelf op en geniet van de spannende voorpret.

3. Date op een fijne locatie

Het kiezen voor een locatie waar je prettig voelt, zorgt ervoor dat je je meer relaxed bent. Zeker als je al lange tijd niet meer hebt gedate, kan het wat onwennig zijn. Ook al heb je elkaar leren kennen tijdens een of ander feest; de eerste keer samen afspreken kan bijzonder spannend zijn. Kies dus voor een plek waar je je prettig bij voelt.

4. Wees eerlijk

Je kunt de eerste avond vertellen dat je kinderen hebt, mocht hij dat niet al weten. Is wel zo eerlijk en netjes. Wil hij dat niet? Jammer, maar dat is dan maar zo. Je verdient iemand die open staat voor je kinderen, ook al zijn ze niet van hem. Je bent, als het goed is, niet op zoek naar een vervangende vader voor je kinderen, maar desbetreffende man zal mogelijk ooit met je kinderen te maken krijgen. Dit moet hij willen en jij moet hem dat waard vinden!

Daten als alleenstaande moeder

Pas trouwens wel op met het compleet afbranden van je ex, ook al is je ex echt een loser door al dat rare gedrag. Wees gedoseerd eerlijk. Als je direct alles open en bloot vertelt kan dat op hem anders overkomen dan je bedoelt. Dat zou zonde zijn.

5. Doe het rustig aan

Je leven is veranderd. Je bent doorgaans druk met werk en de kinderen. Hierdoor heb je al gauw wat minder tijd dan vrouwen zonder kinderen. Probeer hier je voordelen uit te halen. Het is zelden een goed idee om je in een relatie te haasten. Maak gebruik van de situatie en neem juist de tijd om elkaar te leren kennen. Wacht met het voorstellen aan je kinderen tot je wat meer zekerheid hebt dat jullie relatie een goede kans van slagen heeft. Geniet vooral van de tijd met elkaar alvorens je hem helemaal integreert in je gezinsleven. Niemand kan bepalen wanneer het de tijd is om hem te introduceren bij je kinderen, maar enige voorzichtigheid voor je kinderen is wel raadzaam.

 

Ga vooral genieten van deze spannende tijd. Wie weet kom je hem wel tegen en heb je samen een geweldige tijd. Veel plezier!

Zie ook: Daten als alleenstaande ouder? Doen!

Welke aanvullende tips heb jij nog voor vrouwen die weer willen gaan daten?

Over de schrijver
Reactie plaatsen