Daten als Single Mom

Daar sta je dan, na 8,5 jaar een relatie te hebben gehad met de vader van je zoontje, ben je opeens een ‘Single Mom’

Ik was net 20 jaar, toen ik vanuit het huis van mijn ouders ging samenwonen met hem. Ruim 8 jaar later was ik ineens een alleenstaande moeder en had ik voor het eerst in mijn leven mij eigen huisje. Ik moest er in het begin erg aan wennen dat ik ineens alleen was. Ook vond ik het een hele rare belevenis om ineens single mom te zijn, ook al stond ik er helemaal achter dat we uit elkaar gingen. En dan, dan heb je je eigen huisje en om de week je kindje bij je, maar daarnaast heb je ook een hele week geen kindje om je heen. Dat heb ik best heel lastig gevonden omdat ik echt op mezelf was aangewezen. Ik mis mijn kind nog steeds als hij er niet is, alleen kan ik er makkelijker mee omgaan. Ik had wel vrienden waar ik veel heen ging en ging wel weg maar ik kon nog niet echt mijn draai vinden.

En toen sloeg ineens de eenzaamheid toe, ik miste iemand om me heen als ik alleen was

Ik ben eigenlijk nooit alleen geweest. Ik wist niet goed hoe ik daar mee om moest gaan. Mensen zeiden wel van “heerlijk toch je eigen ding doen”, maar zo zag ik dat niet. Na zo’n lange relatie was ik even kwijt geraakt hoe je in contact komt met mannen (ik ben ook niet echt een flirt, dus dat valt al snel af).

Op een gegeven moment ging ik wel eens de stad in, maar ik kwam er al snel achter dat ik te oud was voor het jonge grut wat nu ging stappen. Het was toch anders dan in de tijd dat ik nog 17/18 jaar was. Ik kwam ook wel oude bekenden tegen van toentertijd, maar het was niet meer voor mij weggelegd. Nadat ik 5 maanden single was kwam ik een oude kennis tegen. Dit klikte en ging even leuk, totdat ik er al snel achter kwam hoe hij werkelijk was en iets heel heftigs heb meegemaakt met hem, toen zijn we uit elkaar gegaan. 

ckDeze ervaring is mij niet in de koude kleren gaan zitten en ik heb toen een hele tijd rustig aan gedaan. Na deze ervaring ben ik ook twee hele goede vriendinnen kwijt geraakt, dus ik ging weinig nog weg. In deze periode kwam ik ook in de WSNP terecht en je sociale leven gaat dan behoorlijk achteruit omdat je geen geld hebt om nog weg te kunnen gaan en zeker ook niet van andere afhankelijk wilt zijn.

En toen kwam ik voor het eerst in aanraking met datingsites, daten als single mom!

Eerst de bekende geprobeerd maar kwam er natuurlijk achter dat je ervoor moet betalen en door mijn situatie (lees mijn vorige blog: https://happysinglemoms.nl/single-mom-en-wsnp/) is dit niet echt mogelijk. Op een gegeven moment ontdekte ik een datingsite die gratis was en waar je dus ook gratis kon chatten met andere. Ik vond het maar heel raar en vreemd om het op deze manier te doen. Maar doordat ik mijn droomprins niet in de supermarkt, café, werk of ergens anders tegen kwam… ben ik toch op deze datingsite verder gegaan met chatten. Ik ben toen voor het eerst gaan daten! Niet dat ik iedere week wel een date had, maar zo af en toe. 

Maar het daten van nu.. tja daar ben ik nog niet zo over uit. Ik vind het best apart gaan, of er wordt verwacht dat je als vrouw zijnde meebetaalt op je date of ze willen thuis afspreken. Het gaat wel eens de serieuze kant op, maar bij mannen van 30 jaar aan ouder (ik wil ze niet allemaal over 1 kam scheren)  ik weet het niet er is altijd wel iets. Ineens zijn ze niet klaar voor een relatie, maar willen ook niet alleen zijn. Ze willen hun leven niet opgeven of ze zijn te lang alleen geweest. Echt heel bijzonder vind ik dat. Ik heb ook zeker wel teleurstellingen gekend, dat je iemand goed leert kennen en dat het klikt van beide kanten en dan is het ineens over. Jammer, maar dan pak ik mijn leven weer op en ga ik verder.

Ondertussen ben ik nu bijna 4 jaar een Single Mom, en heb sinds een jaar eindelijk mijn rust en vrede hierin gevonden

Ik zit inmiddels al lang niet meer op de datingsites want ik geloof er voor mijzelf niet meer in. Ik ben gelukkig zo en natuurlijk zal ik het leuk vinden en zeker niet uit de weg gaan mocht mijn ware droomprins op zijn schildpad eindelijk langs komen, maar zoals het nu is samen met mijn kleine man vind ik het ook heerlijk. Samen ons eigen leven!

Wat zijn jouw ervaringen met dates? Je kunt je reactie hieronder geven, dank je wel!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jun 2015

Erg herkenbaar, snap die mannen ook niet helemaal en op en gegeven moment chatten ik alleen maar beetje voor de lol zonder verwachtingen als mannen niet wilde daten op mijn manier dan bekijk het maar 1x zelfs gehad heb je zin om een keer terrasje te pakken , dus dacht ja leuk ! Tot dat hij vroeg mag ik dan bij je blijven slapen (hij woonde op uur rijden van mij af) ik vroeg hem waarom ? Ja dan kan ik ook een biertje drinken ! Dacht echt wtf bier was kennelijk belangrijker dan ik ... Ik heb het snel afgekapt .. voor paar weken geleden via chat een leuke man leren kennen... ik heb hem nu 2x gezien en ja de vlinders zijn al behoorlijk druk aan het fladderen ... ik doe heb nog steeds rustig aan hoor niks overhaast . Verheug me nu al weer op ons volgende afspraakje .. en wat de wsnp betreft ... liefde gaat niet om het geld mijn date zit ook in die situatie ik heb hem alleen gezegd dat als het serieus wat werdt hij niet hoeft te verwachten dat ik ga samenwonen zolang hij in die situatie zit.. dat begreep hij gelukkig heel goed.

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jun 2015

wat een leuk verhaal om te lezen. En inderdaad dat blijven slapen zijn ze vaak al heel snel in met vragen. Helaas zal en is dat nooit gebeurd bij mij. Laat dat zeker niet zo snel toe. Ik wil je wel heel veel geluk wensen en geniet er van!! Heerlijk die vlinders ik wacht mijn vlinders gewoon rustig af wanneer ze weer tot leven komen ;)

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Jun 2015

Nou. Weet je wat het is? Je moet een aantal duidelijke afspraken met jezelf maken, en daar houd je je aan! Zo betaal ik NOOIT op de eerste date. Komen mijn dates NOOIT bij mij thuis. En ben ik geen neukvlees voor losers. En zo werkt het dus ook! Mannen met bindingsangst vallen date 1 al af, paar simpele vragen en je weet hoe de vork in de steel steekt. Ik meld ook nooit in profielen dat ik kinderen heb, om het simpele feit dat ze met MIJ daten en NIET met mijn kinderen. Ik zal in gesprek niet ontkennen dat ik ze heb. Maar de ontmoeting met mijn kinderen stel ik zo langgggg mogelijk uit, omdat ze hem alleen zullen ontmoeten als het een blijvertje is. Daarnaast moet je voor jezelf ook erg nadenken wat je precies wil in de toekomst. Zo zoek ik dus absoluut NIET iemand die wil samenwonen, want in mijn huis is geen woonplek meer voor een man.

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Jun 2015

Inmiddels ben ik al 3,5 jaar single. Inmiddels wel wat mannen leren kennen via via. Maar de juiste zit er niet tussen... Daarnaast is het inderdaad zo dat je grenzen moet stellen voor jezelf. Nooit zomaar in het diepe storten. Alleen zijn vind ik geen probleem als ik vriendinnen om me heen hoor dat ze rekening moeten houden met hun man, discussies hebben over de opvoeding. Dan ben ik blij dat ik alle tijd en energie kan stoppen in mijn eigenwijze peuterdochter.

Reactie plaatsen