Daten met een alleenstaande vader
26 maart 2017 
2 min. leestijd

Daten met een alleenstaande vader

Na een aantal teleurstellende dates had ik de moed al opgegeven. Toch kwam ik een leuke man tegen, een alleenstaande vader van 2 kinderen. Oh jee, daten met een alleenstaande vader, help! Super spannend allemaal! Een blijvertje? Nog te vroeg om te oordelen denk ik.

Single mom date Single dad

Vroeger wilde ik zelf geen kinderen, laat staan dat ik een man wilde daten die al kinderen had. En kijk me nu eens. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Daten als alleenstaande moeder vind ik al een dingetjes. Daten met een alleenstaande vader maakt het er ook niet makkelijker op.

Het is nu nog best wel pril. Toch betrap ik mezelf er op dat ik over belangrijke “toekomstzaken” nadenk. Hoe moet dat allemaal met onze kinderen op den duur bijvoorbeeld? Je bent niet meer alleen, dus je houdt er automatisch rekening mee.

Ik mis een glazen bol

Wat zou het makkelijk zijn als ik in de toekomst kon kijken. Met een glazen bol, zodat ik beter kan inschatten of het alle moeite waard is. Ik ben een denker. Ook een gevoelsmens trouwens. En die 2 dingetjes botsen wel eens met elkaar.

Zo wil ik nu alleen maar genieten met deze man. Het is een leuke man en ik voel me al aardig op mijn gemak bij hem. In veel opzichten is hij een man die goed bij mij zou passen. Het daten met een alleenstaande vader gaat me tot zover wel aardig goed af.

Man met bagage, o jee…

Net als ik heeft hij ook het nodige meegemaakt. Dit is dus ergens best fijn, omdat je elkaar begrijpt. Anderzijds is het ook lastig, doordat je weet hoe snel je de verkeerde gevoelige snaar raakt. Loop ik nu weer op mijn tenen? Of denk ik dit alleen maar . Jee, soms word ik gek van mezelf. Waarom kan ik niet zo makkelijk onbezorgd genieten, vraag ik mezelf af.

Daten met een alleenstaande vader

Hup, terug naar het moment. Samen op de bank, gewoon gezellig aan het kletsen. Koetjes, kalfjes en lastige exen; alles passeert, zonder dat we het respect verliezen voor de moeder/vader van onze kinderen. Oké, dit lijkt gewoon een volwassen man. Een man met bagage, dat klopt. Ik ben een vrouw met dezelfde bagage en het lijkt eindelijk eens te worden geaccepteerd.

De wereld aan onze voeten

Ik zet de denkmachine uit en geef me gewoon over aan de avond. Een wijntje, lekker kletsen en langzaam kruip ik steeds verder tegen hem aan. Ik voel die kriebel in mijn buik. Die kriebel waar ik zo lang zo bang voor ben geweest. Die kriebel betekent in mijn geval dat ik iemand toe begin te laten. De laatste keer dat ik dit heb gedaan liep niet heel goed af. Diezelfde kriebel vind ik nu echt heerlijk. Ik realiseer me dat we geen haast hebben. We hebben alle tijd om van elkaar te genieten. De rest komt later wel. Daten met een alleenstaande vader, zo verkeerd is dat nog niet..

Zou jij willen daten met een alleenstaande vader? Waarom wel of niet?

Over de schrijver
Reactie plaatsen