Datingapp Happn: HOT or NOT?
13 september 2016 
4 min. leestijd

Datingapp Happn: HOT or NOT?

Naast de populaire datingapp Tinder zijn er natuurlijk ook andere apps waarin je je potentiële lover kan spotten. Toevallig was mijn telefoon na een mislukte relatiepoging weer datingapp vrij, dus ik dacht laat ik eens een andere app proberen: Happn. Is het een app die jij ook op je telefoon moet zetten? Is Happn “happening”? Eerst maar een paar kenmerken van Happn.

1. Find the people you’ve crossed paths with.

Happn: het overzicht van mensen die je pad hebben gekruist.

Mensen die je pad kruisen.

Dit is de kern kwaliteit van Happn. Op basis van je locatie biedt de app profielen in de door jou aangegeven leeftijdscategorie. De eerste keer dat ik de app gebruikte zat ik op een terras op de markt in Eindhoven. Ik kreeg direct profielen te zien van mannen die daar ook waren. Beetje eng, maar ook handig!
Toen ik daarna thuis kwam zag ik ook profielen van mannen die in de buurt wonen. Handig dus om je buurt of de plaatsen waar je komt (werk, thuis, kroeg, supermarkt, …) te checken op mannelijk schoon.

Het nadeel daarvan is dat als je weekend wat minder dynamisch is en je steeds thuis zit. Dat is meestal hét moment om de dating app te gebruiken (als je je verveelt), dan worden de profielen niet aangevuld, aangezien je geen nieuwe mensen op je pad tegen komt.

Waar je iemand tegen komt op je pad wordt vastgelegd bij het profiel van de ander indien jullie matchen.

2. Minder aanbod en veel < 30 jaar
De app geeft de indruk dat het aanbod beperkt is. Happn is natuurlijk minder bekend dan Tinder, dus het aanbod op de app is kleiner. Dat merk je. Zeker omdat je alleen het aanbod ziet die letterlijk op jou pad is gekomen.
Ik merkte dat het aanbod jongeren mannen, laten we zeggen onder de dertig, groot is. En mijn interesse in de twintiger (zie blog De nieuwe markt voor single moms: de twintiger) is inmiddels getemperd.

Happn probeert meer mensen in hun aanbod te krijgen middels het belonen van het ‘via-via’ kanaal met speciale credits. Je kan b.v. je facebook vrienden uitnodigen de app ook te gaan gebruiken. Met elke credit kan je een ‘Charm’ verzenden, kom ik op terug bij punt 3.

Happn laat zien waar je Crush op je pad kwam.

Waar je crush op je pad kwam

3. Charms: in your face!
Met de app kan je, als je iemand leuk vind, twee kanten op: je drukt op een hartje a la Tinder of je stuurt iemand een ‘Charm’. Indien je op een hartje drukt en de man dan ook spontaan op jouw hartje drukt heb je een Crush, een match in Tinder termen. Dan kan je gaan appen.

Wat is de Charm dan? Nou met de Charm (het toverstokje) kan je iemand laten weten dat je hem/haar leuk vindt, zonder dat hij een hartje heeft gekozen bij jou. Dus diegene krijgt dan een appje binnen op zijn telefoon van Happn dat jij hem leuk vind. Dus als het gaat om momentum is dit natuurlijk ‘da bomb’! Als jij in de kroeg staat en een leuke vent op Happn komt voorbij, je ziet dat jullie in de buurt van de kroeg gematched zijn, dan kan je direct toeslaan met een Charm en elkaar direct treffen. Dat is wel de kracht van Happn.

Nadeel hiervan is dat je bij het ontvangen van een Charm toch een soort aangeschoten wild voelt, met name als de Charm niet jouw smaak is. Dan kijk je toch om je heen om te kijken of hij naar je zit te loeren…

4. Je kan de app maar 8 uur uitzetten
Ik weet niet of ik de enige ben? Als ik weer eens date-moe of voorzien ben van een leuke match wil ik mezelf uit de etalage halen bij een dating app. Bij Tinder kan dat easy, voor onbepaalde tijd. Bij Happn is dit helaas begrenst tot 8 uur.

Nadeel hiervan is dat je de hele app eraf moet gooien als je er langer uit wil.

5. Koppeling met Spotify: je ziet elkaars favoriete muziek

Indien degene Spotify gekoppeld heeft kan je elkaars muziek voorkeur zien. Dat kan best wel bepalend zijn voor een match of vorming van een compleet beeld van iemand. Leuk!
Daarnaast kan je iemand in een chat ook een liedje sturen, super leuke feature!

Happn profiel, aanmaken maar!

Happn profiel, aanmaken maar!

Dus al met al, veel activiteit moet je niet verwachten op Happn. Echter kan daar wel net degene tussen zitten die je niet via Tinder vindt en wel altijd boodschappen doet bij dezelfde supermarkt, naar dezelfde uitgaans gebieden gaat of om de hoek woont. Dus leuk, ik zeg hot! Zet hem op je telefoon naast Tinder en kijk zo nu en dan eens, of wacht gewoon tot je een Charm krijgt!

Eindconclusie: Happn is HOT!

Heb jij al ervaring met deze app? Wat vond je ervan? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen