De bonusmoeder

De laatste dagen merk ik vaker op, dat ik wat warrig ben, slecht slaap en soms ook beren op de weg zie die er niet zijn. Figuurlijk dan he. Na de vakantie is dit gevoel gekomen en besloten om als een ongenode gast te blijven logeren. De druppel is gekomen nadat mijn ex besloten had om niks meer in goed overleg te doen, maar alles op z’n eigen houtje.

Des te harder ik mijn best deed, des te meer meneer besloot om mij aan te vallen als een uitgehongerde baviaan die een kar met bananen ziet. Een soort Bokito dus, dan kunnen jullie je een voorstelling doen. Veel gehoorde opmerkingen afgelopen week op mijn werk waren met name: ”laat het los, zet je woede van je af”. Makkelijk gezegd, zet de woede van je af, of “laat het los”. Adviezen waarvan ik er 13 in een dozijn heb, adviezen zoals altijd helemaal goed bedoeld. Maar heb je al eens iets losgelaten waarvan je wist dat je gelijk had?

Degene die deze vraag met ja beantwoorden, chapeau. Degene die deze vraag met nee beantwoorden, sluit aan. Loslaten en woede van je af zetten heeft niks lichamelijks te maken, dat is duidelijk. Mentaal zit je in een struggle, wat je op het laatst als een wurgslang in de houtgreep heeft. Nu is zelfbeheersing niet mijn sterkste kant, lees zwakste kant.

En ben ik boos, dan blijft mama boos. En mama kan dan absoluut niks loslaten.

Toen ik van mijn oudste dochter Noelle moest horen dat haar vader en zijn ‘nieuwe-weer-ware-liefde’ zouden gaan samenwonen, was bij mij een bepaald kookpunt bereikt. Lees, alweer bereikt. Niet zozeer om het feit dat hij na een kleine 3 maanden van samenzijn al gaat samenwonen, dat interesseert me werkelijk geen ene mallemoer. Voor mij part gaat hij met heel Maastricht samenwonen, dat zal me een rotzorg zijn. Feit dat hij zaken bespreekt met de kids, zonder eerst met mij overlegt te hebben. Nee, logisch, toestemming heeft hij van mij niet nodig om te gaan samenwonen. Graag had ik wel even kennis gemaakt met de “bonusmoeder” van mijn kinderen. Bonusmoeder is de naam die ze de nieuwe vriendin van hun vader hebben gegeven.

Bonusmoeder… Klinkt een beetje als de weekaanbieding van bij de AH. ‘in de bonus deze week; de bonusmoeder! Voor als u uw ex vrouw wilt inruilen tegen een blonder en slanker exemplaar, ideaal tegen de aankomende midlifecrisis’.

De bonusmoeder

De bonusmoeder

Hoe dan ook, meneer ging niet akkoord met een kennismakingsgesprek tussen mevrouw Bonus en mevrouw Biologisch, ik dus. Hoezeer ik ook mijn best deed om tot een gesprek met ons drietjes te komen, meneer gaf niet thuis in zijn nieuwe samenwonend huis. Ik heb geappt, gebeld, gesmst en zelfs gemaild. Nul op rekest. Nada. Noppes. Niente. Nul respons dus. Wat mij als vrouw uiteraard nog woester maakte. Furieus. Ik deed mijn sterrenbeeld eer aan, de stoom kwam uit mijn neusgaten terwijl ik met mijn horens elke rode lap deed aanvallen.

Mama, is boos!!

Lang verhaal kort te maken, de stoom verdampte tot snot en ik kwam na een paar dagen langzaam tot mijn positieven. Controle loslaten, woede van me afzetten. Dit was nu mijn taak. Een gesprek zou er nooit komen, dan maar op cruise control. Vooruit gaan en niet meer terug kijken. Heel wat dagen later besef ik dat de woede en controle wat ik in me had gehad een langzaam misselijk iets was. Zonder dat ik het besefte heeft het mijn energiepeil dusdanig opgevreten dat, as we speak, mijn ogen zo nu en dan even dichtvallen.

Ik hoor sommige van jullie al denken; mens waar maak je je druk om als de nieuwe moeder goed is voor je kinderen, wees dan blij. Voor mij is het belangrijk om te weten wie de Bonusmoeder van mijn meiden wordt, wil ik graag zien waar ze komen te slapen. Maakt me dat een control freak, een overbezorgde moeder? Ik vind van niet. Ik wil gewoon weten wie de nieuwe mamma-2-be is. Ieder zijn mening, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. En iedere situatie is uiteraard ook anders.

Dus projecteer vooral je mening, maar heb geen oordeel.

Voortaan als iets onmogelijks zich voordoet of ik heb geen controle op zaken roep ik keihard: “kaizen”! Kaizen is japans en staat voor “veranderen naar beter” of “verbetering”. Hoe moeilijk een situatie ook lijkt, er komt altijd een dag dat het beter gaat. Niet alleen klinkt het erg grappig, het werkt ook nog. Dus toen het toeval zo mocht zijn dat mijn ex en ik samen op spreekuur voor mijn middelste dochter moesten komen, zei ik zomaar kaizen toen ik hem zag, ipv hoi.

Uiteraard keek hij me aan alsof hij uit een ei kwam, nu deed hij dit sowieso al, ging zitten en zei rest van de tijd niks meer. Terwijl ik me focuste op het woordje “kaizen”, dit dermate vaak te blijven herhalen, had ik geen tijd om me te focussen op degene wat naast me zat en eigenlijk een stomp voor zijn neus zou moeten krijgen.

“Kaizen ze, zou ik zeggen tegen de net zo gifschijters onder ons als ikzelf”.

Give it a try. En denk eraan, inademen en uitademen. He simply isnt worth your breath anymore.

Herken jij je in dit verhaal? Hoe ben jij hiermee omgegaan? Je kunt je bericht onderaan deze pagina plaatsen. Dank je wel! 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Wat een pittige situatie voor je. Onvoorstelbaar dat je ex het belang er niet van inziet dat jij de vrouw -die een grote rol in het leven van je kinderen- niet mag ontmoeten. Je zou toch ook denken dat ook zij, jou zou willen ontmoeten...?Geweldig hoe je ermee om gaat en wat een goede tip 'Kaisen'!!! Wij roepen al de hele dag "Kaisen" tegen elkaar, goede tip!Heel veel sterkte met de situatie (maar zo te lezen ga je er super mee om)!

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

hahahaha... ik moet heel hard lachen om jou uitwerking van het verhaal!! en alleen maar omdat je het niet duidelijker kan beschrijven echt geweldig!! ik kan me heel goed inleven in je gevoelens omdat je het goed beschrijft en ik soortgelijks meemaakte.. en idd iedereen kan zijn mening hebben omdat hij anders is.. maar je ben toch echt tot op het bot moeder als je door deze gevoelens gaat omdat je wil weten waar maar vooral met wie je kids verblijven.. daar heb je toch alle recht op lijkt mij.. het is dan ook jammer dat er niet volwassen gereageerd kan worden en als eerst ff een meeting kan komen om elkaar te leren kennen.. zodat je een misschien rustiger gevoel heb als je kids daar zijn.. ik bewonder je positieve draai eraan! veel sterkte hiermee ik hoop dat jij je snel geen zorgen meer hoeft te maken daarom.. ♡

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Ik snap echt heel goed dat je laaiend bent !! Je bent een top moeder die het beste wil voor haar kinderen. En voor mij is het zo herkenbaar....mijn ex is binnen een week gaan samenwonen met de nog getrouwde achterbuurvrouw van circa 15 jaar jonger. Oke...hij heeft het me zelf verteld maar daar bleef het dan ook bij. Ik heb het CJG ingeschakeld omdat ik vind dat ik als hoofdverantwoordelijke voor mijn dochter het recht heb me zorgen te maken omtrent deze situatie. Volg je hart........heel veel sterkte.

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Zo mee eens. En makkelijker gezegd dan gedaan, van je afzetten

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Wat een herkenbaar verhaal. Ik heb met mijn ex een opbouw waarin we om de zoveel maanden met advocaten evalueren. Eerder sliep ze nog niet daar maar nu gaat ze vanaf begin mei om het weekend van za op zo naar hem toe. Toen ik vroeg waar ze dan moest slapen zegt hij met een stalen gezicht dat hij met haar bij zijn ouders slaapt (hij heeft een eenkamerappartement), hij zou zelfs een kamertje hebben behangen e.d. Nou afgelopen weekend word mijn dochtertje door oma terug gebracht en ik vraag of ze goed geslapen had en tot hoe laat en zegt oma dat niet te weten... dus ik zei: huh, ze slapen toch bij jou? Nee hoor zegt oma.... Dus alweer gelogen. En als ik hem zeg dat hij verplicht is mij te laten weten waar ze slapen zegt hij dood leuk. Ze was het weekend bij mij en verder heb je nergens wat mee te maken. Inmiddels weet ik van ex nummer 1 (heeft al 2 oudere kids) dat hij bij nieuwe vriendin woont en slaapt. Word ook niet voorgesteld aan haar en weet ook niet waar ze woont. Maar ook zij heeft 2 kids en dus moeten er 5 kids op 2 slaapkamers verdeeld worden. Of dat nou heel ideaal is voor een kind van net 2... Dus ik snap precies wat je voelt

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Ik kan het heel goed voorstellen dat je de bonus moeder wil ontmoeten. Je wil toch weten met wat voor iemand je kinderen in huis zijn. Ik zou het ook willen weten hoor. Ik geef je groot gelijk. Alleen van hoe of wat je dat ooit voor elkaar krijgt geen idee. Ik denk niet dat ik het bij mijn ex voor elkaar krijg. Maar dat is latere zorg.Heel veel succes in deze situatie

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Ik geef je groot gelijk! Weten wie de bonus moeder is, is niet meer dan logisch. Mijn ex had haar ook niet aan haar voorgesteld. Gingen ineens een weekend weg en wilde mij toen nog 7maanden dochter mee nemen, terwijl ik haar nooit gezien had. Vroeg dus om een soort van kennis makings gesprek. Waarop zij mij ging aanvallen van wie denk je wel niet dat je bent? Ik hoef jou geen 'toestemming' te vragen of je dochter mee mag? Bizar.. Vond ik het, en mijn ex gaf haar toen nog gelijk ook. Je begrijpt dat ze meteen de eerste indruk verknald had bij me.. En nu helaas zit ik soort van verbonden omdat zij nu ook een kind met mijn ex heeft.. Kwam ze pas na 4 maanden achter dat ze zwanger was... ;-) jong ding van toen de tijd 21jaar.. Maar goed... Mijn kind is gezond.. En idd.. They aint worth my energy no-more!

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Heel logisch dat je boos bent/was. Mijn ex en ik gaan op zich goed met elkaar om, maar zodra het op nieuwe partners aankomt is dit totaal niet bespreekbaar. Zo moet ik van mijn zoontje (3) horen dat papa weer een nieuwe vriendin heeft. Ik wil dit niet van hem horen. Vorig jaar kwam ik er per toeval op de verjaardag van onze zoon achter dat hij een vriendinnetje had. Bleek dat ze al zeker 4/5 maanden met elkaar gingen. En ik voelde dat, maar elke keer als ik er naar vroeg dan was het nee hoor er is niemand. Ik ben toen zo onwijs boos geworden. Lieg niet in mijn gezicht. Ik ben volwassen. Laten we dan ook volwassen met elkaar omgaan. Mannen!

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Dank jullie wel voor de superlieve reacties!! Denk dat we als moeders zijnde toch veel herkennen van elkaar en hetzelfde denken. Mannen denken blijkbaar heel anders hierover. En das dan juiste waar ooit iemand een boek over schreef. Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Heel helder. Zolang de kids niet te lijden hebben leg ik me erbij neer en dar geeft al veel rust. Jezelf kan je veranderen , iemand anders niet. Helaas.Succes en veel liefs!! Kimm x

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 May 2015

Pff zo herkenbaar! En HEEL begrijpelijk! Sterker nog ik sta er precies Zo in. Je wilt toch weten met wie je kinderen zijn en door wie ze mede worden opgevoed. Want als het puntje bij het paaltje komt zal ze zich daar ook mee gaan bemoeien. (Wat ook logisch is als ze daar woont! ) ik wens je alle kracht , rust en geduld toe want helaas meer kan je nu niet doen!

Anonymous
Door

Anonymous

op 30 May 2015

oh oh wat herkenbaar !! Ik had exact hetzelfde !! Hij kon er niet onderuit dus toen het zo ver was deed ik echt zo normaal mogelijk maar het was alsof ze water zagen branden!! Ik had bewust mijn dochtertje meegenomen en had zelf bedacht dat t goed was als we elkaar daar ' per ongeluk ' zouden tegenkomen en dat het een kennis van papa zou zijn. Zo gezegd zo gedaan. We hebben even koffie gedronken tot hun grote tegenzin, ze zeiden geen woord tegen mij, zijn vriendin leek me leuk voor Emma ( whats in 20 minutes). Omdat mijn ex alleen maar aan zichzelf denkt en t belang van zijn kinderen niet erg hoog heeft zitten wilde ik dat eerste kennismaking met haar met mij erbij zou zijn. Gezegd dat het een vriendin van papa was. De reden dat ik dit zo graag wilde behalve t feit dat ik wil weten bij wie mijn dochter slaapt is dat hij en zijn vriendin dit bij hun oudste dochter als volgt gedaan hebben : meisje van 12 ( mijn ex stiefdochter die nog rouwig was dat ik weg was) om 01u wakker gemaakt en haar voorgesteld !! Ik heb hem die bewuste dag wel gevraagd niet zijn vriendin gelijk te Laten slapen ( we waren nog geen paar maanden uit elkaar ) omdat t voor Emma ( destijds net 5) te verwarrend zou Zijn. Lang verhaal inkorten .. Ze sliep er wel, ik verwarde dochter thuis ... Waar ik ook zo mee eens ben en wat mij zo heeft geïrriteerd ' laat t los.. Wat bereik je ermee ..niet zo kwaad zijn '. dat maakte mij kwaad!! Moest mezelf verdedigen alsof ze dachten daf ik jaloers was!!NOT!! Ik heb erop gestaan dat Emma eerste maanden niet zou komen als zijn vriendin zou blijven dit in t belang van Emma maar werd door velen gezien als jaloezie. En geen bonusmoeder voor mij.. Ze is aardig en Goed voor Emma ben door stof moeten gaan om de relatie te krijgen die ik wilde.

Anonymous
Door

Anonymous

op 31 May 2015

Terecht dat jij haar wil ontmoeten. Weten wie een rol in het leven van je kind gaat spelen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Jun 2015

Mijn ex vond het ook niet nodig haar voor te stellen (niet dat mijn dochters een bezoekregeling hadden maar toch) en was zeer verwonderd dat IK besloot dat mijn (onze) kinderen niet met hem en haar op vakantie zouden gaan. Toen ik haar ooit ergens tegenkwam en mezelf voorstelde was het ongemak van beide gezichten af te lezen. Jammer genoeg is het hierbij gebleven. Ex verschijnt nooit meer ergens (met of zonder haar) om naar zijn kinderen te kijken (sport, school etc) Ik vond het heel normaal dat ik wilde weten met wie mijn (onze) kinderen op vakantie zouden gaan. Kinderen waar ik 24/7 voor zorg en hij alleen af en toe vroeg of ze kwamen eten. Waar het aan ligt mag men zelf invullen. Kinderen worden nooit meer gevraagd, moeten zichzelf uitnodigen en voelen zich dan "op visite", mits er tijd voor ze is. Te vaak zijn er andere dingen belangrijker. Gelukkig zijn ze oud genoeg om hun eigen conclusies te trekken en gaan ze als ze willen (en ja van mij mogen ze elke dag). Ik heb het losgelaten (en een duwtje gegeven). Ik zorg voor de kinderen en houd rekening met ons. Hij hoeft alleen met zichzelf rekening te houden

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Jun 2015

Ik zou wel eens een reactie van jouw ex willen lezen, volgens jouw schrijven ben jij nog roomser als de paus. Het is en blijft een eenzijdig verhaal wat je schrijft. Heb je zelf wel rekening gehouden met het voorstellen van je nieuwe partner of is dat alleen een plicht van de ex man.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jun 2015

Hallo Erno, Waar lees jij over een nieuwe partner?

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Jan 2016

Zoooo herkenbaar! Maar ik heb er een stokje voor gestoken hoor. Ik heb aangegeven dat ik wilde wachten tot mijn kind kennis maakte met de nieuwe vriendin van mn ex om te bekijken of het uberhaupt stand zou houden. Na dat termijn gesprek met zn 3en en daarna pas kennis maken met mn dochter. It's my way or the high way! Mijn ex wist heel goed dat als hij zich niet aan de afspraken zou houden dat hij n probleem had!

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Jan 2016

Ik ken de vrouw van mijn ex ook niet. Sterker nog: mijn dochtertje kent haar ook niet. Komt niet bij hem thuis. Alleen buiten, bij vrienden, op de zwarte markt. Nooit in zijn huis. Het heeft bijna drie jaar geduurd voordat hij durfde te vertellen dat ze twee broertjes heeft. Foto's van zijn kinderen werden ontkend. Was gewoon familie. Broertje dus, dacht ik dan. En nu vertelde ze dat ze een foto had gezien van papa met haar stiefmoeder dacht ze, maar het was een collega zei haar vader. Zijn vrouw dus. Mannen komen van Mars. Ik heb dus geen enkele behoefte om Mars te bezoeken als dat ooit mogelijk is. Ook geen Marsmannetjes, alsjeblieft zeg. Die hebben we hier genoeg gezien!

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Jan 2016

Hier zit ik dan (als 'alleenstaande moeder'), alle reacties te lezen en dat omdat ik nu net een relatie ben aan gegaan met een man die gescheiden is doordat zijn vrouw hem (en hun kinderen!) in de steek heeft gelaten voor een andere man en verhuisd is naar het buitenland. sinds kort kijkt ze weer naar haar kinderen om en omdat onze relatie serieus werd heeft hij besloten om dat eerlijk aan haar te vertellen voordat ze het of van zijn kinderen of van andere bekenden zou horen. nu is zij op onderzoek (via social media) gegaan naar mij om uit te zoeken wie ik ben (wat ik heel logisch vind!). jammer genoeg trekt zij nu al haar conclusies en dat alleen omdat er (volgens haar eigen zeggen!) verwaand uit zie en er een leeftijds verschil van 10 jaar zit tussen haar zelf en mij. naar mijn idee geheel onterecht, want uiteindelijk blijft leeftijd maar een getal en maakt dat iemand niet meer of minder. daarnaast heeft ze het lef niet om mij zelf aan te spreken, om mij te leren kennen, want ik ben zelf ook moeder en ik snap heel goed dat je zou willen weten met wie je kinderen te maken krijgen. daarnaast spreekt ze naar haar kinderen uit wat ze van mij vind waardoor hun nu dus al een negatief oordeel over mij hebben terwijl wij er nog niet eens aan toe waren om hun erbij te betrekken. voor mij gevoel zit ik nu dus al op hete eieren te lopen terwijl me partner daar heel gemakkelijk over denkt en gewoon zegt: "luister schat me ex is bij mij weg gegaan voor haar nieuwe liefde en heeft daarbij ook haar rug toe gekeerd naar onze kinderen, als ik zou denken dat mijn kinderen jou niet zouden moeten dan was ik nooit aan jou begonnen want hun staan op #1. ook ik verdien het om gelukkig te worden en dat maak jij mij dus wat me ex vindt doet er niet toe en me kinderen draaien vanzelf wel bij als ze je leren kennen." waarbij ik denk: ja schat, klinkt logisch en is lekker makkelijk gezegd, maar als moeder zijnde is het best lastig om tegen "puberende" kinderen in te gaan, met het idee dat ze heel negatief over me denken. ik zit er nu dus heel erg op tegen mijn kennismaking met zijn kinderen die een deze dagen eraan zit te komen. ? iemand tips?!

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Jan 2016

Zo herkenbaar!!! Mijn ex bakt ze nog gekker....is wat begonnen met de "vrouw" die de aanleiding was van onze breuk, zij die t nodig vond te gaan stoken waar net n huilbaby was. Erge is dat hij altijd twijfelde wel of geen kinderen en zij altijd tegen kinderen was....als ik dan van mijn zoontje van 2 hoor meisje bij papa werkt dat idd ook als n rode lap!! Heel de wereld had de bonusmoeder mogen worden maar hij kiest de antikidswoman...die kinderen zgn wel leuk vind nu bah. Na ruim n jaar na uit elkaar nog steeds geen ouderschapsplan en maar zeuren over geld en respectvol ouderschap....bah begin dan bij jezelf ipv voor de derde keer liegen over hoe t zit met die meid ?

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Jan 2016

Ik ga misschien ver maar ik zou het heel simpel houden: geen kennismakingsgesprek is geen kind op bezoek. Je hebt het recht om te weten waar en bij wie je kind is.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Apr 2016

ik kan alleen maar zeggen nodig ze beide uit voor een kennismaking. als je ex daar niet voor open staat zou hij bij mij mooi een probleem hebben! Kom op voor je kind. Je hebt als moeder het recht om te weten bij en met wie je kind is tijdens het verblijf bij papa!!

Reactie plaatsen