De chaos in mijn hoofd
12 juni 2016 
3 min. leestijd

De chaos in mijn hoofd

 

Muziek maakte duidelijk….. de chaos in mijn hoofd. Ik leef mijn leven. Ik doe mijn ding. Ups en downs. Waarbij ik heel vaak niet stilsta bij hoe ik mij voel of hoe het met mij gaat. Ik ga gewoon door met de invulling van de dagen. Een tijd terug was ik jarig. Van mijn kinderen kreeg ik een prachtige kaart met een grappige tekst. Ze waren creatief te werk gegaan. Ze wisten dat ik een hele grote wens had en dat was de nieuwe cd van Vangrail. Muziek is voor mij altijd erg belangrijk geweest. Als kind was ik fan van Elvis. Ik had een poster op mijn slaapkamer. Die poster was mijn “maatje”. Dat was een plek op de muur die mijn uitlaatklep was. Hele verhalen maar die poster gaf nooit antwoord……

Muziek raakt, muziek verbindt. En een cd krijgt een bijzondere waarde als je deze van je kids krijgt. Zeker omdat ze er echt werk van hebben gemaakt. Op een ochtend zet ik de cd op en ik geniet van de nieuwe nummers. En dan in een keer zit ik in tranen. Jeetje wat komen de woorden van de tekst van dat ene nummer binnen. En waarom? Omdat het me in een klap duidelijk maakt hoe ik me eigenlijk voel……

Het is chaos in mijn hoofd, begonnen aan van alles maar niets is afgemaakt

Muziek maakte duidelijk

De chaos in mijn hoofd

Het is chaos in mijn hoofd, die alles ledig maakt

Een weg zoekt naar mijn hart, door levenslust verdoofd

Mijn doelen kwijtgeraakt, het beeld verandert zwart

Ik huil en er is even ruimte voor “ik”, voor hoe het echt met mij gaat. Dit nummer op de cd is mijn spiegel waar ik eindelijk in alle eerlijkheid in durf te kijken. Sinds lange tijd ben ik weer eventjes heel dicht bij mezelf. En mag het er zijn, mogen de tranen er zijn. (“Dank je Raynaud Ritsma voor wat je mij met dit nummer hebt gegeven”). De cd draai ik helemaal grijs en ik voel wat muziek voor mij betekent, dat muziek belangrijk voor me is. En dat ik op dagen waarop ik me niet zo super voel een klein lichtpuntje kan halen uit soms maar twee kleine woordjes zoals “geluk bestaat”.

Veenklooster 01-05-2016 (15)

De chaos in mijn hoofd

Als ik rondkijk in mijn huis, zie ik hierin de weerspiegeling van de chaos in mijn hoofd. In de schuur staan al maanden spullen klaar om naar de vuilstort te worden gebracht. Een boekenkast waar behalve boeken toch een groot aantal vakken alleen maar chaos laten zien. Al zo lang het voornemen om flink op te ruimen maar het komt er niet van. Zo nu en dan begin ik ergens maar of het allemaal altijd even effectief is? Ik denk het niet. En toch heb ik onlangs een begin gemaakt. Kindlief zocht cadeaubonnen van de ijssalon en natuurlijk lagen die niet op de plek waarop ik dacht dat ze zouden liggen. En zo heb ik twee vakken leeggehaald en opgeruimd. Maar ben ik ook in de tuin bezig geweest. Schoongemaakt en heel symbolisch bloemzaadjes geplant. Symbool voor groei en ontwikkeling, niet alleen van de bloemen, vooral van mijn eigen leven!

Hartegroet,

Mathilde

Wat fijn voor Mathilde dat ze groei voelt in haar leven en dat muziek haar zoveel oplevert… Is dit herkenbaar voor jullie? Hoe gaan jullie hiermee om? Laat het ons weten via een reactie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen