De dag nadat...
20 december 2015 
3 min. leestijd

De dag nadat..."Ik ben weg bij mijn man"

De dag nadat…”Ik ben weg bij mijn man”

Dat ik mijn ouders zo nodig had…Hoe heftig was dit. De beslissing genomen en toen ging ik naar mijn ouders toe.

Ik ben weg bij mijn manIk stap het huis van mijn ouders binnen… “Pap, mam? Iemand thuis?” Niemand geeft antwoord. Ik zet mijn tas, mijn mooie nieuwe roze vakantietas midden in de huiskamer.

Ik wil gillen, schreeuwen en huilen maar er komt niks… ik kan alleen maar zitten.

Ik bel mijn moeder, ze neemt op: “Hey Kiek hoe was het gisterenavond met de meiden? Leuke avond gehad?”  Ik slik. “Mam…” “Kiek, wat is er? Waar ben je?” “Mama, wil je alsjeblieft naar huis komen?” Nog voor ze wat kan zeggen heb ik al opgehangen.

Het lijkt uren te duren voor er iemand komt, voor er iemand mij wil helpen en voor er iemand kan zeggen dat het goed komt. Mijn moeder komt binnen, daarachter mijn vader. Mijn moeder heeft hem onderweg gebeld dat ze het idee had dat er iets goed mis was thuis. Beiden staan ze voor me, te kijken naar mij en naar mijn mooie roze vakantietas en weer terug naar mij.

En ik? Ik kan niks, ik wil woorden schreeuwen en ik wil huilen, liters huilen, maar het enige wat ik schor kan zeggen is: “Ik… ik ben bij hem weg.’

Mijn moeder begint te huilen. De tranen die ik zo graag wil hebben. Mijn vader blijft rustig en vraagt of ik Ik ben weg bij mijn manhet zeker weet. Ik knik ja en het enige en juiste wat hij kon zeggen was: “Lieve Kiek als dit jouw keuze is, staan we achter je en helpen we je.” Mijn ouders vragen waar ik Floor heb gelaten… Ze dwingen me haar te halen bij mijn ex-man to be. Als ik terugkom met Floor en de kleine dame lekker boven aan ’t spelen is komen daar eindelijk mijn tranen, liters tegelijk. Mijn ouders waren er voor me. Ik ben met Floor tijdelijk bij ze ingetrokken en mijn mooie roze vakantietas kreeg een ander doel.

Nu 2 jaar later ben ik mijn ouders meer dan dankbaar dat ze er zo voor mij waren en er nog steeds zo voor ons zijn.

Liefs Kiki

Ik geef deze “de dag nadat” door aan een andere Happy Single Moms en vraag aan Monique W. of ze de volgende “ de dag nadat” wil schrijven. De dag dat ik zei: Ik ben weg bij mijn man.

Wat deed jij op het moment dat je besloot weg te gaan bij je ex? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen