De DNA test

Sinds mijn ex partner naar een advocaat is gestapt, heb ik er uiteraard ook 1 onder de arm genomen. Hij wilde graag omgang hebben, maar dan alleen met de drie oudsten en hij gaf aan dat hij de jongste pas wilde mee nemen voor omgang mits hij zeker wist of hij de vader zou zijn. Dus hebben we een afspraak gemaakt voor een DNA onderzoek. Nu is de omgang met de drie oudsten opgebouwd naar een dag om 14 dagen, zonder overnachting. De omgang zal zich pas verder uitbreiden, wanneer de DNA uitslag binnen is. De omgang is vrijwillig door mijzelf gemaakt, zonder rechter. 

Op de dag van de afspraak het bureau waar we de DNA test gingen doen, zag ik mijn ex partner en zijn vriendin daar op mij en ons jongste zoontje wachten met hun dochtertje. Dat was best vreemd, want ik had haar voor het laatst boos aan de telefoon gehad en hun dochtertje zag ik voor het eerst. Stiekem keek ik bewonderd naar hun dochtertje, het is toch de zusje van mijn kinderen. Ze lijkt tot mijn verbazing verschrikkelijk veel op onze dochter! Ik vond het een mooi kindje en vond het leuk om haar toch te kunnen zien! Ondertussen werd er wangslijmvlies van mij, hem en van onze jongste zoon afgenomen met een staafje. Ook werd er gevraagd naar een legitimatie bewijs omdat het een rechtsgeldige test was. Ze hebben ook foto’s van ons gemaakt als bewijs materiaal. Er werd toen gezegd, over 6 weken wordt de uitslag naar jullie advocaat opgestuurd. Maar ik hoorde maar niks. Wat blijkt nu, hij heeft de test nooit betaald waardoor de uitslag niet bekend gemaakt kon worden. Na die confrontatie heeft hij een betalingsregeling met de instantie gemaakt, dat hij vanaf april in 4 termijnen zou afbetalen. De DNA test had dus eind juli afbetaald moeten zijn, maar ik hoorde weer niets. Dus heb ik mijn ex partner gemaild met de vraag hoe het nou precies zat. Ik kreeg geen feedback van hem, dus heb ik de instelling zelf een mail gestuurd. Die vertelde mij dat meneer andere prioriteiten had dan zijn betalingen en dat het nu bij de incasso bureau ligt. En dat we de uitslag uiteraard pas krijgen als de betaling volledig is voldaan!

Heel fijn zo’n mail, de trigger was er om boos te zijn. Maar adem in en uit, tot het besef dat de daden van een ander niet jou verantwoordelijkheden zijn!

Ik vind het allemaal wel jammer, want hij is een lieve vader voor onze drie oudste kinderen. Sinds hij zijn vriendin over onze affaire heeft vertelt en wij bezig zijn met advocaten, komt hij onze drie oudste kinderen wel met regelmaat halen. Dit laat wel zien dat hij een vader wilt zijn. Wat ook positief is, is dat de drie oudsten zijn vriendin nu ook ondertussen hebben leren kennen. Nu weet ik dat ze haar aardig vinden en dat is wel fijn. Verder heb ik zelf ook geen problemen meer met haar. Ik vind het jammer voor Tyrese, want hij hoort er ook bij! Ik wil niet dat de drie oudste kinderen straks het gevoel krijgen dat ze moeten kiezen tussen hun broertje en hun vader maar ik weet ook dat ik hier niets aan kan veranderen. Gelukkig helpt therapie mij om hier mee om te gaan.

Ik vraag nu alimentatie aan voor alle kinderen, zo dient hij de rechter toch antwoord te geven of hij wel of niet de vader is van Tyrese. Anders kan ik denk ik lang wachten op een uitslag.

Op de momenten dat ik twijfel aan de opvoeding, omdat ik denk dat ik Tyrese te kort schiet omdat ik hem geen vader kan geven, lees ik dit gedichtje. Want als je deze goed leest, lees je eigenlijk wat je kind wel heeft en dat ben jij zelf! Dit is mijn oppepper en het doet het mij beseffen hoeveel liefde Tyrese wel ontvangt en dat is de enige wat telt want een ander kun je niet veranderen!

Dit nam mijn twijfels weg en liet mij beseffen dat ik echt alles doe wat ik denk dat goed is en dat je niet meer kunt doen dan dat! Waardeer jezelf! Dan voel je je een heel stuk beter!

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Aug 2015

Meis! Ondanks alles ben je een topper en doe en regel je het wel allemaal even. Je doet je jongste zoon niet tekort want je geeft hem liefde voor 2! Als ik je blogs zo lees! Xx

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Aug 2015

Dankjewel voor je lieve woorden Nikki Xx

Reactie plaatsen