De eerste keer naar een dierentuin
09 augustus 2015 
5 min. leestijd

De eerste keer naar een dierentuin

Ik was vroeg op gestaan en we gaan voor de eerste keer naar een dierentuin. Wat ben ik trots op mezelf zeg!

Er wordt een hittegolf voorspelt, iedereen zweet al van het niks doen, het is bloedheet en wat gaan wij doen? Juist ja, wij gaan voor de eerste keer naar een dierentuin! Je zult wel denken die zijn gestoord, maar we hadden nou eenmaal kaarten en 40 euro door de wc trekken is toch een hoop centjes. Dus hopla de auto in. Samen met mijn ouders (opa en oma van Demi) op weg naar het dierentuin. 9.15 uur stonden we voor de deur. Ik was de hele ochtend en heenrit onrustig, dit komt van mijn angst stoornis. Toch heb ik mijn angst overwonnen en ben ik naar binnengegaan. Wat een opluchting, er stonden allemaal bomen, dus we zouden het meer en deel in de schaduw lopen.

 

De eerste keer naar de dierentuin 2Deem is helemaal gek van dieren en is er totaal niet bang voor

Ik had de wagen meegenomen en vol gepropt met drinken, eten en schone kleren. Demi wou alleen maar lopen en zag van alles. Eerst naar de beren. Je kon er door hoge glazen ramen kijken en er kwam een grote bruine beer naar ons toe. Demi vond het geweldig er riep “aaien”. Toen zag ze de glijbaan (bij meerdere dierenverblijven kun je naar boven klauteren en naar beneden glijden) alleen was Deem daar te klein voor en no way dat je mij in een dichte glijbaan krijgt. Met een teleurgesteld kind liepen we verder. De stokstaartjes, wat waren die super leuk zeg, een voor een kwamen ze te voorschijn en weer riep Demi “aaien”. Dat aaien heb ik geloof ik bij elk verblijf gehoord. Deem is echt helemaal gek van dieren en er ook totaal niet bang voor. In de wagen zitten wilde ze niet, ze was veel te trots dat ze overal heen kon lopen en als mama geniet je dan gewoon.

De eerste keer naar de dierentuin 1De olifanten wilden ons niet zien, dan maar bij de familie op bezoek….

Uiteraard konden we geen enkel speeltuintje voorbij lopen, ook al stond er alleen maar een wip. Alles was even mooi in Demi haar ogen. We liepen door de Chinese tuin en de stad der oudheden. We hebben grote goudvissen gezien en hebben een familiebezoek gebracht aan de apen. De vissen vond ze geweldig, je kon ze bijna aaien.De apen zaten wat ver weg en Deem heeft dan nog niet de concentratie om verder dan der neus lang is weg te kijken. Na een drankje en stuk worteltaart, op naar de neushoorn, die voor pampus lag. Dan maar naar de olifanten, je kon er naar binnen en kreeg wat informatie over de olifanten, erg leuk en leerzaam, maar die olifanten die zagen we niet. Als wij naar binnen gingen, liepen de olifanten naar buiten en andersom.

Het was bloedheet, zelfs Deem was er klaar mee

Wat was het warm zeg, pfff, nog even een grot in die ‘dag en nacht’ heette het. Vooraan stond een bord een richtingsweg en pas op los lopende dieren, oké toen werd ik een beetje bang, het was pikdonker, erg benauwd en der liepen dus dieren los en geen idee wat voor dieren. We gingen naar binnen en als snel zag ik boven mij een luiaard hangen, en verderop hing er nog een. Als mijn moeder niks had gezegd, had ik er ook nog een aangereden. Snel zijn we er doorheen gelopen, ik blij weer buiten te staan en kan mij ook niet voorstellen dat Deem het leuk vond. Je zag immers bijna geen hand voor ogen.

de eerste keer naar de dierentuinTijd om ook nog iets te eten en dat werd een frikadel. We hadden 3 frikadellen gehaald met het idee dat Deem een stukje zou eten en oma de rest, aangezien oma er geen fan van is, maar Demi dacht der anders over oma kreeg niks. Demi heeft de hele frikadel opgegeten onder het spelen door, want in haar stoel zitten wou ze natuurlijk niet.

Even afkoelen onder de waterfontein en op weg naar de uitgang. Het was inmiddels half 2 en we hadden het er helemaal mee gehad. De hitte was nu niet meer te houden en Demi was ook moe, ze had last van de warmte en was het zat. In de auto is Deem lekker in slaap gevallen. Ook ik was moe en had last van mijn benen. Ik had 4 uur in het dierenpark gelopen en met iemand die energie nul heeft, is dat best een aanslag. Ik was blij s`avonds in mijn bedje te liggen, maar wat hebben we een leuke dag gehad!

Kunnen jullie de eerste keer dierenpark nog herinneren? Ik hoor graag jullie verhalen.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Aug 2015

Goed dat je je angsten hebt overwonnen echt knap! Je gaf me een zetje in de rug want ik wil mijn angsten ook weer overwinnen door een keer te proberen om alleen op stap te gaan met mijn kinderen in de dierentuin! groetjes, suseth

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Aug 2015

Heb je ook last van paniek aanvallen? Het begin is moeilijk, maar je moet ff doorzetten. Daarna voel je, je zoveel beter en ben je trots dat het gelukt is. Succes en laat even weten hoe het was jou dagje dierentuin. Xx

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Aug 2015

Nee ik heb geen paniek aanvallen ben eerder bang om de stap te nemen om alleen te gaan met mijn vier kinderen.. ik vraag namelijk altijd of er iemand mee gaat om mij te helpen. Alleen naar de ballenbak met ze dat was me wel gelukt maar daar heb je muren waar ze niet kunnen ontsnappen :) ik laat het je weten wanneer ik ben geweest

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Aug 2015

Super leuk he de dierentuin. Wij gaan bijna iedere week. T is hier om de hoek en hebben een abonnement

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Aug 2015

Morgen zal de eerste keer zijn, ben benieuwd hoe hij t zal vinden. Hij is echt gek op dieren!

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Aug 2015

Hoi Suseth, Lijkt me inderdaad moeilijk met 4 kleine kindjes alleen op stap te gaan, als ik al bedenk dat ik met 1 kind door de winkel ren. Knap hoe je dingen dan toch organiseert. Hoi Marcia, Amersfoort is leuk hè! Ik wil der beslist nog eens heen als ze wat ouder is. Binnenkort gaan we met de hele familie naar Artis, ben benieuwd wat ze daarvan gaat vinden. Hoi Viya, En hoe was je dagje dierentuin? Ook Amersfoort? Of een ander dierenpark. Xx

Reactie plaatsen