De eerste zwemles

De maand september is een spannende maand hier in huis. Hebben we net de eerste dagen basisschool achter de rug; ook de eerste zwemles is een feit.

Begin van dit jaar deed ik mee aan een winactie. De prijs was een compleet zwemlespakket voor diploma A. Een vriendin had me hierin genoemd en uiteindelijk won ik de prijs voor mijn dochter. Echt onwijs gaaf en het kwam ook zeer goed uit. Ik wist toen net dat ik mijn baan kwijt zou raken. De prijs kwam dan ook zeer goed terecht.

De eerste zwemles

Een guppie op zwemles

Vandaag mocht ze dan voor het eerst het water in. Super spannend. Ze rent en vliegt altijd alle kanten op, dus ik hield mijn hart ergens vast. Ze was niet bang en maakte leuk contact met de zwemleraar. Alle papa’s en mama’s van de nieuwe kinderen (de guppies), mochten het eerste kwartier kijken. Vele foto’s werden gemaakt. De ouders vonden het allemaal meer spannend dan de kinderen zelf.

Ik heb echt genoten. Ik ben ook blij met de methode die ze bij de zwemschool hebben. Kleine groepjes met veel individuele aandacht. Dit werkte direct goed. Er was een meisje die heel bang was. Het is haar toch gelukt om mee te doen nadat de eerste angst doorbroken werd. Chapeau voor de zwemleraar!

Ook mijn eigen dochter zag ik later met een pruillip staan. Ze had niet door dat ik keek, maar ik zag echt angst bij haar. Van het muurtje in het bad springen durfde ze nog wel, maar toen ze moest springen met zo’n zwemnoodle, werd het haar te veel. Het is goed om te zien dat de leraar dan toch ingang krijgt en haar zover krijgt om het te doen. De tijd was zo om, dus tijd om te douchen en aan te kleden.

Ben ik dan de enige?

De eerste zwemles was echt een succes voor mijn dochter. Gelukkig,dat scheelt weer voor volgende keren. Voor mezelf heb ik ook weer wat geleerd. Zo dacht ik super goed bezig te zijn geweest qua voorbereiding. Het overkomt me wel vaker dat ik denk dat ik ergens goed over nagedacht heb, maar in de praktijk blijkt het dan toch net anders te zijn.

Zo had ik als (enige) ouder die hitte niet voorzien. Iedereen zat keurig in een t-shirt. Ik had het thuis koud, dus had een dik vest aan. Dat was na 5 minuten dus al afzien. Daarnaast had ik geen plastic tas bij me voor de natte zwemkleding en handdoek. Wel had ik een enthousiaste dochter die graag netjes de spulletjes opruimde. De droge kleding had ik even in de tas gedaan, dus je raadt het al; een verdrietig kind omdat de broek ook nat was geworden. Ben ik de enige die wat onhandig is met dit soort eerste keer momenten vraag ik me soms af? Leermomentje voor de volgende keer maak ik er maar van. Het was een top eerste ervaring. Op naar volgende week.

Zie ook: De leukste voordeeluitjes met kinderen

Wat geweldig dat Madelief dit gewonnen heeft voor haar dochter. Veel zwemplezier! Heb jij weleens van die momenten waarop je denkt dat je goed voorbereid bent, maar dat dit dan toch anders blijkt te zijn? Hoe los je dit op?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Sep 2017

Aldoende leert men! De volgende keer neem je ze gewoon mee. Zeer herkenbaar. Vorig jaar was ik de enige moeder die geen zak mee had voor de vieze voetbalschoenen!

Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Sep 2017

Oh haha, dat zou mij ook gebeuren... Komt vast goed allemaal ;)

Reactie plaatsen