De fases van liefdesverdriet
19 augustus 2015 
3 min. leestijd

De fases van liefdesverdriet

De fases van liefdesverdriet…

Als jong meisje droomde ik er al van….De hagelwitte bruidspaar jurk en de man die aan het eind van een rode loper verliefd op me zou wachten. We zouden allebei “ja” zeggen en vervolgens lang en gelukkig leven. Helaas is de waarheid vaak anders en krijgen de meeste van ons te maken met een enorme dosis liefdesverdriet en vormt dat jou karakter voor de toekomst.

Soms is het zelfs zo dat je niet eens meer weet hoe je van iemand moet houden na een problematische relatie en blijf je lange tijd hangen in woede en verdriet….

Ik ken alle klappen van de zweep en de liefde heeft me getekend. Vooral de vader van mijn dochter heeft me ongewild geleerd, dat de liefde ook een gitzwarte kant heeft. Die kant die je helemaal niet ziet wanneer je hopeloos voor de ander gaat, omdat je gewoon voelt dat dat het juiste is. Die zwarte kant die zich openbaart als de liefde niet gelijkwaardig is en het respect van de ander begint te vertroebelen.

En dan beginnen de fases van het onvermijdelijke…..LIEFDESVERDRIET.

De eerste fase…

De eerste fase is de fase van ongeloof en pure wanhoop.

De tweede fase….

De tweede fase wordt al snel opgevolgd door de fase waarbij je enkel nog maar boos bent en wraak wilt nemen en alleen nog maar denken. 

Fases van liefdesverdrietDe derde fase… 

Daarna komt de tijd dat je in je bed blijft omdat je gewoon niet op kan staan, omdat je gebroken hart je lichaam te zwaar maakt…

De vierde fase…

Vervolgens komt de fase waarin je beseft dat je moet vergeven maar je totaal geen idee hebt hoe… en je dagelijks leven bestaat uit zoeken naar dat antwoord.

En soms is het zelfs zo dat je teruggaat naar ene bepaalde fase omdat diegene weer iets doet of je een onverwachte ontmoeting met hem hebt….

Ik zit nu in de laatste fase en doe mijn best om te vergeven en heb er moeite mee omdat ik nog steeds niet weet hoe… Daarom heb ik besloten hulp daarbij te gaan zoeken. Want loslaten is niet mijn sterkste punt en het feit dat hij mij ook niet loslaat helpt ook niet echt… Myra van Happy Single Moms start binnenkort ook met online trainingen op dit gebied. 

Maar ik hou me vast aan het gevoel van het verleden en dat alles wat hij me wil laten geloven leugens zijn. En ik probeer dan niet boos te worden maar te snappen waarom hij zo is en dat niks met mij te maken heeft….

Maar het blijft lastig hoor de fases van liefdesverdriet. Ook al weet je dat het ooit over gaat….Want liefde wacht op je en verrast je op de meest onverwachte momenten…

Ik kan niet wachten….

Hoe heb jij de fases van liefdesverdriet ervaren? Ik ben benieuwd! 

 

 

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Nov 2015

Ze zeggen dat het verdriet weggaat naar verloop van tijd, maar bij mij doet het na een half jaar nog steeds zeer het word wel minder maar de pijn is er nog steeds.

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Nov 2015

Hey lieve Natas, Ook ik zit in de laatste fase van de verwerking van liefdesverdriet. Loslaten is moeilijk en ook ik ga de stap richting de hulp zetten om happy verder te kunnen met mijn 3 kinderen. Onthoud: waar deuren zich sluiten, zullen zich nieuwe openen.... you go girl ? ?

Reactie plaatsen