De Godin in jou!

Even een goede inleiding voor mijn verhaal. Nou, daar gaan we… Sinds een aantal weken ben ik opnieuw evenwicht aan het vinden in concreet zijn en de godin in mij! (natuurlijk ook De Godin in jou!) De godin is het energetische wezen dat in mij schuilt en gelooft in de kracht van energie, affirmeren, visualiseren en mediteren, mindfullness, de rust van de natuur, de zee etc.

 

Het concrete gedeelte had ik achter de rug en ik vond het heerlijk om met Susan Smit en Ibora van Zant een heerlijke Godinnendag te beleven samen met mijn vriendin en haar vriendin. Ik had niet echt verwachtingen van deze dag met 300 andere vrouwen. Ik wist wel, dat ik er ECHT aan toe was na een hele drukke periode. Even heerlijk met zijn drietjes in de trein, heerlijk zonnig weer, tijd voor mezelf, even niets moeten, alleen Chantal zijn!

Alles was voorbereid, de treinkaartjes, de tickets om binnen te komen. We hadden het overlevingspakket bij ons, te weten chocolade, koekjes, water, notitieboek en leesboek. De dag van tevoren op tijd naar bed, nadat ik The Voice Kids met mijn zonen heb gekeken. Mams moest namelijk om 5.20 uur opstaan om de Godin in haar wederom opnieuw te laten ontwaken.

Nou… dat was een letterlijk en figuurlijk ontwaken om 5.20 uur.

Wonder boven wonder was ik helemaal fit en ik was er klaar voor. Als “vrouw van de wereld” heb ik nog gemediteerd, ben ik onder de douche gesprongen, mijn beste (maar toch gemakkelijk zittende) kleren aan, een beetje make-up om het geheel wat op te leuken, ha ha.

Mijn vriendin werd afgezet door haar man! Ja hoor, ze bestaan. Haar man stond op zaterdagmorgen in alle vroegte op om haar bij mij af te zetten!

Ik zou dan naar het treinstation rijden, waar wij stoere chicks de treinreis van 2,5 uur zouden aanvaarden. Nou… daar gaan we dan… uuhhuuuh… we kwamen buiten en… Mijn auto was WEG!

Ik raakte niet meteen in paniek, want ik kon mij gewoon niet voorstellen dat hij gestolen was. Zo kwam ik er met het schaamrood op mijn wangen achter dat ik mijn auto in het centrum had laten staan. Ik was met de auto naar de winkel gegaan en om een of andere onverklaarbare reden heb ik mijn auto daar laten staan en ben ik teruggelopen. Waarschijnlijk was het het mooie weer dat mij heeft doen besluiten om terug te lopen. Geen haar op mijn hoofd dat nog aan die auto heeft gedacht tot op die prachtige zaterdagmorgen, totdat ik mijn auto NODIG had om op tijd bij de trein te zijn.

We hebben niet te lang gewacht en zijn maar alvast gaan lopen, achteraf vraag ik me af wat wij daarmee hadden willen bereiken, ha ha. Waarschijnlijk dachten we al dat we de wereld aankonden, zonder ook nog maar op de cursus Godinnenkracht aangekomen te zijn! Om een lang verhaal wat korter te maken. De lieve man van mijn vriendin is teruggekomen op die vroege morgen en heeft ons bij de trein afgezet. Nogmaals heel erg bedankt hiervoor. Wat een godinnen, hi hi.

Inderdaad tijd voor wat rust, Chantal! Een beetje meer met de aandacht in het moment, ha ha! Ooh, ik weet het allemaal zo goed!

De moraal van het verhaal van de Godinnendag is moeilijk in het kort samen te vatten, maar ik kan wel een paar kreten op papier zetten, die voor heel veelDe Godin in jou! vrouwen gelden denk ik!

The disease to please

  • Behaagzucht
  • Perfectionisme
  • Onderwerpen aan het lot

Hoe stoer vrouwen vaak ook doen, vaak willen we toch gewoon dat er van ons gehouden wordt. Dat is niet fout als je daarvoor niet jezelf kleiner maakt of zelfs verloochent.

Het blijkt dat wij de eigenschappen die we niet leuk aan onszelf vinden bevechten en daarmee bevechten we onszelf en wie we zijn!

“Je kunt geen oorlog met jezelf voeren, zonder jezelf te snijden”  Susan Smit.

Nou, ik kan je vertellen! Bij mij kwam hij binnen!

Hoe vaak ben ik niet boos op mijzelf, omdat ik te perfectionistisch ben? Hoe vaak vind ik mezelf niet te zachtaardig of heel soms zelfs een loser? Deze eigenschappen hebben ook positieve kanten, zoals dat ik daardoor heel precies en netjes ben, dat ik me goed kan invoelen in de ander, dat ik niet naast mijn schoenen ga lopen. Ik hoef deze kanten van mezelf alleen te (h)erkennen en er verder niets mee te doen!

Accepteer en hoor die stemmen in jezelf, hoor ze als toeschouwer, maar maak jezelf er niet kleiner door.

Dus dames, omarm die irritante, mooie, lieve, jaloerse, ongeduldige, controle-freakerige, dankbare Godin in jou … dat zijn allemaal deeltjes van jou! Dat is wie je bent en dat is goed zoals het is! Je doet wat je kan!

Je bent wie je bent … niets meer en niets minder!!!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen