De impact van een kinderlach
12 september 2017 
2 min. leestijd

De impact van een kinderlach

Het is ochtend, de kinderen zijn een extra dag vrij en ik heb ze gisteren opgehaald bij hun vader. Dat ging in ieder geval redelijk soepel, tenminste voor zijn doen dus daar over heb ik dan niets te klagen.

Het is alleen heel, heel vroeg in de ochtend want mijn jongste heeft wat moeite met de overgang en daardoor is hij voor dag en dauw wakker met even wat opstart problemen. Hij heeft het halve huis wakker gemaakt, zijn broer en de dochter van mijn vriend. Waar ik me dus mega schuldig over voel en er even een hele hoop los komt bij mij, waardoor ik er toch even doorheen zit. Ik probeer niets te laten merken maar dat lukt helaas niet. Hij kent me te goed. Toch probeer ik er niet te veel van te laten merken. We vallen dan ook weer in slaap. Nu ja hij valt in slaap en ik lig nog een hele poos wakker. Er maalt van alles door mijn hoofd.

Een hele tijd later, ik was toch ook in slaap gevallen, hand in hand, word ik wakker van de slaapkamer deur die zachtjes open gaat. Het zoontje van mijn vriend steekt zijn hoofd om de deur en kijkt me lachend aan. Hij steekt zijn duim op en ik smelt helemaal weg. Die blik en die duim omhoog van dat lieve mannetje doen me meer dan hij ooit zal beseffen.

Mooie herinneringen

Mijn gedachten vullen zich met herinneringen; aan de armen van mijn twee jongens om me heen. Ryan die gisteren een bakje met mieren mee had genomen vanuit zijn vader, want hij was aan die mieren gehecht geraakt.  Aan de auto rit gisteren met de dochter van mijn vriend in de auto bij mij, samen mee zingend met de radio, of dat ze bijna in slaap gevallen was en ik haar onbedoeld wakker had gemaakt omdat er paarden liepen over het viaduct waar we onderdoor reden en ik dat dus even moest vermelden. Jayden die op zijn knie gevallen was en nog steeds een magische kus van mij wilde hebben.

Zo veel mooie herinneringen stromen binnen. Mijn hart loopt over. In een klap is het verschrikkelijke gevoel wat ik had weg. De kracht die een lach kan veroorzaken, onbetaalbaar, prachtig gewoon. Het klinkt misschien heel afgezaagd maar geloof me daar kan niets tegenop. Mijn hele humeur is opgeklaard en net zo stralend als ik hoop dat de dag gaat worden.

Zie ook: New and Approved: Update 2.0

Een glimlach van een kind kan je inderdaad doen smelten! Waardoor wordt jij het meest betoverd door kinderen? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen