In je kracht staan als single mom
10 november 2016 
3 min. leestijd

In je kracht staan als single mom

Powermoms, dat zijn we. We redden ons alleen met onze kinderen. We halen onszelf weer uit dipjes en komen er dan ook krachtiger uit. Sterker en met meer zelfvertrouwen. De ballen houden we prima in de lucht. We zijn zelfvoorzienend: we regelen ons inkomen zelf en managen ons werk geweldig met ons gezinsleven. Soms hebben we daar enige hulp bij nodig, maar óók dat maakt powermoms sterk.

De kracht van echte powermoms zit hem niet in het alles alleen moeten doen. Echte powermoms vragen hulp, omdat iets niet alleen lukt.  Er zijn meerdere manieren om die zelfstandige en krachtige powermom te zijn (of worden). Je kunt gebruik maken van ondersteuning uit diverse hoeken.

Ga in je kracht staan

Waar ben je goed in? Wat zei men voorheen over jouw kwaliteiten en/of talenten? Ontdek dit opnieuw en ga ze versterken. Ga denken in mogelijkheden en maak gebruik van de wet van aantrekking om datgene te bereiken wat je voor ogen hebt.De kracht van echte powermoms

Een half jaar geleden ontdekte ik opnieuw de dingen die ik écht leuk vond. Nu ben ik bezig met het starten van mijn eigen zzp bedrijf. In deeltijd wel te verstaan: ik kies voorlopig nog voor zekerheid en vind mijn andere werk ook gewoon leuk. Ik ben weer in mijn eigen kracht gaan staan en kies ervoor om te gaan groeien en mezelf te ontwikkelen. Naast moeder ben ik gewoon nog steeds die powervrouw die ik voorheen was. Die dip heb ik achter me gelaten. Nu ga ik verder als powermom.

Benut je netwerk 

Om alles te realiseren wat ik wil heb ik mijn netwerk nodig. Anderhalf jaar geleden wilde ik alles perse alleen kunnen. Ik wilde bewijzen dat ik dat kon, omdat ik dacht dat ik dan een echte powervrouw was. Een burn out was het gevolg, wat resulteerde in twijfels over mezelf én als moeder.

Maak gebruik van digitale ondersteuning

Tegenwoordig zijn alle computers en telefoons uitgerust met de beste apps om het leven makkelijker te maken. Koop een goede smartphone of zoek er een bij een abonnement dat bij jou past. Ga kijken in de play- of appstore en zoek op onderwerp.

Of het nou om handige apps voor planning en organiseren gaat, of om apps die je gastouder zou kunnen gebruiken op de opvang gaat:  voor vrijwel elk “probleem” is een oplossing te vinden.

Zelf gebruik ik deze krachtige smartphone welke draadloos is op te laden.  Ook  is deze bestand tegen “zwemmen”. Het zal niet de eerste keer zijn dat mijn dochter mijn telefoon in handen krijgt en hem in bad of een emmer water gooit als ik even bezig ben. De camera is ook top, alsmede de opslagcapaciteit. De opslag is daarnaast ook uit te breiden met een sd kaart tot 200GB. Voor vrouwen zoals wij is dit echt super handig: het biedt vele mogelijkheden op zowel zakelijk als privé gebied. Voor mij persoonlijk echt een must-have. Ik zou hem geen dag meer kunnen missen.

Ook Facebook biedt voldoende ondersteuning. Je kunt er vele gratis trainingen en webinars volgen die je persoonlijke ontwikkeling doen groeien. Like eens een pagina of onderwerp waar je interesse naar uit gaat en de leuke aanbiedingen vliegen je om de oren. Soms ontvang je daarna wel regelmatig nieuwsbrieven en andere mails. Meld je daar dan van af of zoek een aanbieding waar je écht blij van wordt.De kracht van echte powermoms

Ga genieten als  single mom en maak gebruik van de mogelijkheden van tegenwoordig. Het is zoveel leuker om een zelfstandige moeder te zijn die gebruik maakt van haar krachten en talenten!

Sta jij al in jouw kracht? Deel het met ons en laat een reactie achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen