De kracht van een single mom
16 januari 2016 
4 min. leestijd

De kracht van een single mom

Ik ben Keetje. Ik ben moeder van twee kinderen, heb een baan, een hoop lieve mensen om mij heen, een eigen koophuisje (klein puntje van trots!) en een soon-to-be-ex-husband. Ik ben begonnen met bloggen om wat positiefs uit wat negatiefs te halen, namelijk mijn scheiding en alles wat daarom heen gebeurt (is). Gatverdamme wat is het eng om zo je ziel bloot te geven…. En dan ben ik het eigenlijk alleen nog maar van plan! Maar ik ga er eentje schrijven over: de kracht van een single mom. Want ik heb ontdekt dat ik die wel degelijk heb ondanks alle ellende.

Anyway, nu we het toch over die puinhoop wat zich mijn leven noemt hebben. Ik lig in scheiding met een ietwat labiele man, die inmiddels drie maanden geleden, op mijn verzoek, zijn biezen heeft gepakt en naar het buitenland is vertrokken. Met hem ben ik ook mijn beeld van mijn ideale toekomstplaatje verloren. Voordat je je De kracht van een single momtissues pakt, ik probeer dat zelf juist te zien als een schone lei, een nieuwe start, een kans…. zoiets. Maar eerst moet ik nog op gepaste manier afscheid nemen van ons huwelijk. Tegenwoordig moet dat met een ouderschapsplan en weet ik veel wat. Mijn god, voor mensen zoals ik, die het liefst heel hard weg rennen als er gevoelige zaken hard op uitgesproken moeten worden, is dit best een probleem.

Er wordt verwacht dat je, terwijl je nog in je emotionele rollercoaster zit, wel al heel rationeel kan nadenken over hele belangrijke dingen, zoals kinderen en de financiën. Geen wonder dat er zoveel vechtscheidingen zijn!

 Ons huwelijk is er ook nog eens uitgegaan met een “Beng”, waarbij mij soon-to-be-ex-husband zijn agressie nou niet bepaalt onder stoelen of banken schoof. Vanaf daar moeten wij nu gaan onderhandelen…

Eigenlijk wil ik gewoon zijn meest gênante foto’s op het internet zetten, zijn spullen ritueel verbranden en nergens aan mee werken, maar helaas, dat gaat zeker niet werken of gebeuren. En het past ook niet bij mijn nieuwe levensinstelling.

Ik wil me focussen op het goede, op het hier en nu, op de mooie dingen en wijze lessen. Maar holy crap, wat is dat lastig in deze brandende wereld! Het vereist behoorlijk wat oefening om mijn divorce-ellende niet te erg te laten door sijpelen in mijn dagelijkse doen en laten. Om mijn kinderen niet mee te laten voelen wat ik doormaak. Het is immers voor hun ook al erg genoeg.

Maar als je gebeld word door de advocaat, omdat je ex wéér niet akkoord gaat met het ouderschapsplan, omdat hij wilt dat jíj de kinderen altijd heen en weer brengt. Vervolgens wil hij ook laten schrappen dat hij bijdraagt aan een eventuele studie later. Dan zakt, in ieder geval bij mij, de moed wel eens in mijn schoenen. Zo’n telefoontje kan de grond onder je voeten vandaan laten zakken. Het stomme daaraan is ook dat de normale bezigheden ook meteen zwaarder worden. Koken, opruimen, administratie, het lijkt allemaal zo veel! En dan moet ik dat ook nog eens allemaal in mijn eentje doen?! Strompelend en in een slakkengangetje zorg ik dan dat de kinderen voorzien zijn van een gezonde maaltijd en met gepoetste tandjes in bed gaan liggen.

Maar hoeveel energie en frustratie dit mij allemaal ook kost, toch lijkt het wel dat het juist op die momenten zo is dat ik zoveel voldoening kan halen uit alles wat ik doe!

Ik doe een klein vreugdedansje als ik toch de afwas heb gedaan, als ik toch dat extra verhaaltje heb voorgelezen ook al had ik er helemaal geen zin in, toch een flink stuk met de hond heb gelopen, oftewel; de dingen die normaal zo vanzelfsprekend zijn, zijn nu ineens allemaal kleine overwinningen! In mijn verbeelding staat er een hele team cheerleaders te dansen op het moment dat ik de was heb opgehangen. “We hebben een K, we hebben een E, we hebben een E, we hebben een T, we hebben een J en een E, Gooooooo Keetje!” En ja, ook daar ben ik dan weer trots op. Want dat is toch zeker het eerste positieve wat ik uit deze situatie kan halen: het geloven in mijzelf!

De kracht van een single mom. Voor velen van ons een herkenbaar verhaal van Keetje. Hoe heb jij de break-up ervaren en hoe heb jij het toch allemaal maar voor elkaar gekregen? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Feb 2016

Wanneer word er een single mama dag georganiseerd?? Ik heb daar behoefte aan ... Zoveel herkenbare situaties die beschreven worden..

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Feb 2016

Je kunt elkaar alvast ontmoeten via www.www.nieuw.happysinglemoms.nl!

Reactie plaatsen