De nieuwe liefde van mijn ex
16 juli 2015 
2 min. leestijd

De nieuwe liefde van mijn ex

In mijn vorige blog (https://happysinglemoms.nl/de-eerste-periode-na-mijn-scheiding/) heb ik verteld hoe ik de eerste twee jaar van mijn scheiding heb doorstaan. Toen ik eenmaal de knop had omgezet, en ik besloot het beste van mijn leven te maken en de allerleukste moeder te zijn voor mijn zoon, was het echt niet zo dat alles ineens van een leien dakje liep. Want je blijft nou eenmaal geconfronteerd worden met omstandigheden die minder leuk zijn, zoals de vriendin van mijn ex. Mijn ex had inmiddels een scharrel via internet gevonden en besloot op vakantie te gaan met haar. Uitgerekend toen mijn zoon zijn afscheidsmusical had van de lagere school!

Ik was niet alleen woest, maar ook ontzettend teleurgesteld. Annuleren kon niet, want daar ‘had hij geen verzekering voor’. Dat hij bakken met geld verdiende en zijn verlies had kunnen pakken kwam niet bij hem op. Nou was empathie sowieso niet zijn sterkste punt.

Vriendinnen vroegen weleens of ik het moeilijk vond dat hij een nieuwe liefde had en natuurlijk had ik daar in het begin last van

Ik zag voor me hoe hij op zondagochtend liefdevol een koffie voor haar maakte en zij gezellig de ontbijttafel dekte voor ‘het samengestelde gezinnetje’. Hoe zij alles in haar schoot geworpen kreeg, waar ik zo hard voor had gevochten.

Maar niets is wat het lijkt. Zijn vriendin bleek, als ze er al was, in de logeerkamer op de ikea slaapbank te slapen en mijn zoon vond haar maar een raar alternatief geval. Ook de buren vonden het een aparte tante en begrepen niet wat Ex in haar zag. Ex zei tegen me dat hij zijn vriendin nog geen echte relatie kon bieden omdat ie nog teveel van mij hield maar dat ze bereid was om op hem te wachten.. Tja…

Eind 2013 overleed mijn schoonmoeder en maakte ik kennis met Vriendin. En hoewel ik me echt had voorgenomen haar in m’n hart te sluiten was er gewoon geen klik.

De nieuwe liefde van mijn ex was zelf kinderloos en had ‘ slechte ervaringen met mannen met kinderen en had liever geen man gehad met kind, maar ja het was niet anders’

Een dag voor de crematie van mijn schoonmoeder kreeg ik te horen dat mijn vader ernstig ziek was en dat het er slecht uitzag voor hem. Het gekke is, dat ik toen ineens een enorme oerkracht naar boven voelde komen. Mijn vader zei ik dat hij te jong was om dood te gaan, mijn moeder steunde ik waar ik maar kon, ik werkte me te pletter in mijn bedrijf en deed zoveel mogelijk leuke dingen met mijn zoon. Als we het konden missen gingen we op korte vakantie en ik wist in mijn hart dat we het zouden redden als we de moed maar niet opgaven.
In 2013, het moeilijkste jaar van mijn leven, ontdekte ik de kracht van het woord Hoop.

“The only thing stronger then fear is hope “

Liefs, Liz

Over de schrijver
Reactie plaatsen