De taart van m'n tante
11 oktober 2015 
2 min. leestijd

De taart van m'n tante

Oh wat is dit een traktatie en een uitje tegelijk! Hoe leuk is het om met je vriendinnen hier naar toe te gaan voor een heerlijk stuk taart: de taart van m’n tante.

In de Ferdinand Bolstraat 10, te Amsterdam is de Koditorei gevestigd van De taart van m’n tante. De oprichters zijn Siemon de Jong, ook wel “Bakker Abel” en Noam Offer en bestaat sinds 1990. De Konditorei is een koffieruimte in de bakkerij waar de heerlijk zoete en hartige taarten worden bereid. Iedereen voelt zich thuis hier. De sfeer is Kitsch & Kitchen stijl, oude kopjes en schoteltjes in alle stijlen, gezellige tafelkleedjes op de tafels…een huiselijke, fijne sfeer hangt er hier.

Je kunt de taarten bekijken hoe ze eruit zien en van daaruit bestellen of gewoon van de kaart. Zoals al eerder gezegd kun je zoete taart bestellen, maar ook hartige taart. Ze serveren koffie van Hesselink, thee van Mr.Jones en diverse soft drinks.

Je kunt de taarten ook allemaal bestellen voor thuis. Ook maken ze bruidstaarten en taarten voor andere speciale gelegenheden, ook wel: “Taart op Maat” en “Haute Patisserie” genoemd. Als je wensen hebt, die niet op de kaart staan, kun je die altijd doorgeven en word daar rekening mee gehouden. Voor een “Taart op Maat” moet je een afspraak maken met de taartontwerper. En moet je er rekening mee houden dat je minstens een week van te voren dit doet om je taart op de gewenste datum te krijgen. Bruidstaarten twee á drie maanden van te voren een afspraak voor maken.

Naast dit leuke café waar je kunt genieten van deze overheerlijke taart, hebben ze ook een Bed & Breakfast boven het café: “Cake under my pillow”. Daar zijn drie thema kamers ingericht waar je een nachtje of meerdere uiteraard kunt overnachten. Een nacht daar kost €110 tot €160 per nacht. Er is een volledige keuken en woonkamer ingericht voor de gasten. Uiteraard wordt er goed voor de gasten gezorgd met een uitgebreid ontbijt.

Veel bekendheden hebben hun taart laten maken door “Abel”. Ook was hij een tijdje te zien bij “Villa Achterwerk” op televisie in een programma waar hij taarten maakte: “De taarten van Abel”, samen met kinderen.

De taart van m’n tante is echt de moeite waard om naar toe te gaan. Bekijk hun website eens voor een beter beeld 🙂

Als je bent geweest of het uit gaat proberen, laat dan hieronder je reactie achter.

https://youtu.be/NULSyEWdwGs

Over de schrijver
Reactie plaatsen