De zaterdagavond van een single mom
17 september 2016 
3 min. leestijd

De zaterdagavond van een single mom

Ik ben graag alleen, daar gaat het niet om. Ik ga ook graag (op z’n tijd) op stap. Helaas zit dat er niet in de komende tijd.
Mijn ouders zijn op vakantie, dus is het voor mij een stuk moeilijker om oppas te vinden. Betaalde oppas is natuurlijk mogelijk, maar mijn budget is momenteel niet zo groot. Ik ben gestart met een opleiding en wil binnenkort ook weer terug naar Frankrijk. Ik was een paar weken geleden namelijk ook in Frankrijk, toen ik voor Happy Single Moms op reis ging. Er zit dus niks anders op. Ik blijf thuis.

Thuiszitten op zaterdagavond

Een ramp? Nee, zeker niet. Ik kan super goed alleen zijn! Mijn dochter gaat rond 19.00 uur naar bed, dus dan heb ik alle tijd voor mezelf. Tijd om bezig te gaan met redactiewerk. Tijd om zelf te schrijven. Tijd om de foto’s van mijn reis te ordenen. Of zal ik naar Expeditie Robinson kijken. Dat heb ik opgenomen van de week, maar ik heb er nog geen tijd voor gehad om het terug te kijken.

Ik zou er ook eens voor kunnen kiezen om op tijd naar bed te gaan. De hele week was het ruim na middernacht voordat ik naar bed ging. Eigen schuld natuurlijk, aangezien ik de leuke gesprekken op Whatsapp met een leuke man niet kon stoppen. Vanavond wordt dat appen niet echt wat neem ik aan, aangezien hij wel uitgaat.

De zaterdagavond van een single mom

Ik heb genoeg dingen die ik kan doen vanavond. Toch vliegt de avond altijd weer voorbij. Ik weet zeker dat ik morgen weer denk: ik had dit nog willen doen. Ik had dat nog willen doen. Doordeweeks ben ik vaak moe van het vele werken en heb ik ’s avonds weinig zin om nog intensieve dingen te doen. Ja, dat Whatsappen tot na middernacht is ook intensief, maar dat is anders 😉

Zit je helemaal alleen vanavond?

Mensen vinden het vaak zielig als ik alleen zit op een zaterdagavond. “Zit je helemaal alleen vanavond? Dat is ook ongezellig.” Klopt, gezellig is anders, maar waarom is dit een ramp? Ik kom eindelijk toe aan dingen die ik al weken wil doen. Als ik uitga heb ik doorgaans de dag erna niet veel energie om wat dan ook te doen. Opstaan van de bank om koffie te pakken is dan al te veel, aangezien de wijntjes vaak zorgen voor een leuke kater de volgende ochtend.

Dus nee, ik ben niet zielig om vanavond alleen te zitten als single mom. Het is een geschenk om even tijd voor mezelf te hebben.

Ik vind zoveel dingen leuk! Een dag heeft standaard te weinig uren. Binnenkort wordt het nog lastiger om te kiezen wat ik wil doen als ik tijd voor mezelf heb. Grey’s Anatomy begint dan weer. Dat is echt hét leukste dat ik kan bedenken wanneer ik alleen ben. Ongestoord Grey’s kijken, het liefst meerdere afleveringen na elkaar. Mezelf mee laten slepen in alle mooie momenten van Meredith en alle drama die erbij komt. Regelmatig rollen de tranen over mijn wangen. Na zo’n avond kan ik opnieuw zeggen: wat een geweldige avond om alleen te zijn op zaterdagavond.

GREY'S ANATOMY -

De tijd met een man erbij komt vanzelf weer, al moet hij wel zijn mond houden tijdens Grey’s. Dat is hetzelfde als met een man All You Need is Love kijken tijdens kerst: leuk, maar hij moet vooral stil zijn en niet beginnen te lachen als je moet huilen van alle emoties.

Het is dus niet zielig. Het is maar wat je van je avondjes alleen maakt. Geniet ervan!

Hoe vul jij je zaterdagavonden in als je alleen bent? Deel het met ons en laat een reactie achter. 

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jan 2017

Ik zit ook vaak alleen op zaterdagavond als mijn dochter ligt te slapen. En natuurlijk zou ik ook graag op stap gaan, maar ik geniet van deze momenten, het hele alleen zijn bevalt me zo goed! Liever alleen dan naast iemand op de bank waar je ongelukkig bij bent, toch?

Reactie plaatsen