Denkt papa dit jaar wel aan de verjaardag van zijn dochter?
01 september 2016 
2 min. leestijd

Denkt papa dit jaar wel aan de verjaardag van zijn dochter?

Ieder jaar is het weer een verrassing. Denkt papa dit jaar wel aan de verjaardag van zijn dochter? Dit jaar heb ik me voorgenomen om de dag zelf daar niet meer zo mee bezig te zijn. Mijn dochter wordt 3 jaar.

makeup-89342_640

Denkt papa dit jaar wel aan de verjaardag van zijn dochter?

De eerste verjaardag waren we net uit elkaar. Hij liet niks horen, ook al was er nog contact. Ik dacht nog dat dit door de recente gebeurtenissen kwam. Hij had niet heel netjes gehandeld en durfde mij en mijn familie en vrienden vermoedelijk niet onder ogen te komen.

De tweede verjaardag liet ik me enigszins bederven. Ik maakte me steeds zo boos dat hij helemaal niks liet horen richting zijn dochter. Mijn dochter had een topdag en heeft er niks van gemerkt. Inwendig knaagde het aan me. De hele dag zelfs. Vreselijk dat ik dit toeliet, want ik genoot hierdoor minder van de dag. Dit veroorzaakte weer schuldgevoelens uiteraard.

We zijn weer een jaar verder en in dit jaar is veel veranderd. We hebben de mediation achter de rug en daar zijn afspraken gemaakt.

In het ouderschapsplan staat dat mijn ex ieder jaar foto’s gaat sturen voor haar verjaardag, zodat zij een beeld krijgt van wie haar vader is. 

gift-493040_640

Denkt papa dit jaar wel aan de verjaardag van zijn dochter?

Ook al “kan haar vader niet voor haar zorgen”, hij denkt wel aan haar. Althans, dit is de bedoeling van deze afspraak. Een kind zal het meest blij worden van een berichtje van haar vader. Ik denk zelf dat mijn dochter daar nu nog te jong voor is. Ze vraagt nooit om haar vader. Ze kent hem niet meer en is niet anders gewend, Ik heb nog geen pijnlijke vragen hoeven te beantwoorden over waarom zij geen papa heeft. Gelukkig trouwens, want ik denk er veel over na. Wat zal ik zeggen? Hoe zorg ik ervoor dat zij haar eigenwaarde behoudt?

Ze vraagt er dus nog niet naar en zal ook niet letterlijk zitten te wachten op een berichtje. Toch ben ik, als moeder, wel weer bezig met deze afspraken. Zou hij zich eraan houden of boeit het hem weer niet? Ik vermoed het laatste, al zijn de wonderen de wereld nog niet uit. 

Het kado voor mijn dochter heb ik inmiddels thuis. Ik ga me nu oriënteren op het regelen van een leuke Dora taart o.i.d. Ben helaas zelf geen goede taartenmaakster, maar vind het belangrijk dat mijn dochter dit jaar 3 kaarsjes uit kan blazen. Ik richt me op de leuke dingen. Ik geef mezelf toestemming om voor en na de speciale dag na te denken over de afspraken uit het ouderschapsplan. De dag zelf staat in het teken van mijn dochter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen