Die nieuwe van je ex....
27 september 2015 
6 min. leestijd

Die nieuwe van je ex....

Daar sta je dan…met je hart in je keel en dat moment dat je denkt alsjeblieft grond zak weg… NU!!!
Maar nee, je slikt alles weg. Gaat rechtop staan, kijkt die nieuwe van je ex aan en zegt: “Hallo, ik ben Jane/Kiki, kom binnen!!!”
De kennismaking met de nieuwe vriendin van je ex-man is een feit. Zij is degene die in zijn leven de grootste rol gaat spelen, zij gaat zich met de kinderen bemoeien en zij zal er altijd zijn. Ongetwijfeld is ze heel lief en vast enorm geweldig maar in onze ogen is zij gewoonweg slecht!
Bij ons hebben beide ex-mannen een vriendin, bij allebei is ze 22 jaar, veel te jong, en bij beide geen ervaring met kinderen.
Fijn dat dat dan voor jouw kind(eren) gaat zorgen. Bij Kiki kwam ze langs, 2 weken nadat ex-man heeft verteld dat ze bestond en 2 weken voor ze samen fijn als gezin op vakantie gingen naar Italië. Er kwam een lief meisje binnen, tikkeltje verlegen (snap ik, want tegenover mij staan is niet niks!), ze is iets wat euhm hoe zou ik zeggen… ‘steviger’ (?!?) dan dat ik ben en geloof me, dat doet een vrouw goed om te zien.
De enige fout die ze in de daarop volgende anderhalf uur maakte, was dat zij mijn dochter van toen 2 jaar op haar kop gaf, in mijn huis, in mijn omgeving voor iets waarvoor ik haar helemaal nooit op d’r kop zou geven, hooguit iets van zou zeggen.. maar ze kreeg echt straf! Dat was tevens het moment waarop ze gelijk een bordje boven haar hoofd kreeg met STOM!!!!!!
naamloos
Een paar maanden geleden kreeg ik een appje met foto’s van mijn dochter van een onbekend nummer… ze waren van STOM!
Wat lief eigenlijk dat ze dat deed! Eindelijk hoorde ik eens een keer iets over mijn dochter als ze bij haar vader is (hij vindt laten weten hoe het met de kleine gaat belachelijk.. geen nieuws is goed nieuws) eindelijk begreep iemand mij!
Tegenwoordig heb ik met haar meer contact als met mijn ex-man en is boven haar hoofd het bordje er nog steeds alleen staat er nu (soms lief) STOM!!!!!
 
Bij Jane ging het heeeel anders..
Mijn lieftallige ex-man woont nog in mijn huis. Zelf zit ik een geweldig leuk huur appartement en hij betaald (hoop ik) elke maand netjes de hypotheek. Toen ik net uit het huis was vertrokken, had mijn ex regelmatig een nieuwe scharrel.. De ene keer werd ze aan mijn kids voorgesteld als ‘een vriendin’, maar soms bleef ‘zijn zus’ slapen… (hij heeft nogal een grote fantasie inderdaad.)
Vorig jaar kreeg ik een appje: “Jane, Ursula is van het weekend hier komen wonen, dan weet je dat.” Uuhhhhhh… In mijn huis.. Uuhh zonder dat ik daar iets over te zeggen heb…. Okeeeeeee… “Prima, veel geluk samen.”
Zo zijn ze samen op vakantie geweest, zag ik foto’s op Facebook voorbij komen van hun viertjes samen… En nog steeds had ik haar niet in real life gezien. Kwam ik ze ergens tegen, liep ze snel een straatje in. Zag ik ze in de stad, hop een winkel in. Ze durfde me niet aan te kijken, helemaal niks. Inmiddels zijn we een jaar verder en wonen ze zowaar nog steeds samen! “Dit is serieus,” bedacht ik me. Ik besloot me van mijn beste kant te laten zien (al zijn al mijn kanten best aardig hoor) en heb mijn ex opgebeld en hem en haar uitgenodigd bij mij thuis om elkaar eens te leren kennen en wat regels en afspraken te maken. Hij zou erover denken… Nou weet ik dat hij nogal traag van begrip is, maar na 3 weken had ik nog geen antwoord gehad.
oppasToen ik met mijn kids in de stad liep, kwamen we langs haar poppenwinkeltje. De kinderen vroegen of ze naar binnen mochten en ik ben ‘gezellig’ meegegaan.. Ze schrok eerst, maar toen begon ze voorzichtig te praten. Uiteindelijk was het best een leuk gesprek, ze vertelde dat ze het erg moeilijk vindt met de situatie (met mij dus) om te gaan.
Ik zei dat ik het fijn vond eindelijk eens met haar gesproken te hebben en dat ik graag zou horen of ze met hem nog eens langs wilde komen om de regels te bespreken. Ze gaf aan dat ze dat al diverse malen aan hem had voorgesteld.. En… Hij zou erover denken… Bang voor 2 vrouwen samen aan tafel waarschijnlijk, haha!
Nu ontvang ik af en toe een berichtje van haar voor de kids en kwam zelfs het eerste felicitatieberichtje voor mijn zoontje van haar! Misschien is ze zo slecht nog niet..
 
Ach ze zijn er nou eenmaal en wij gunnen onze ex-mannen (soms) ook wat geluk. Zij hebben er ook niet helemaal voor gekozen om gelijk in zo een gezin te vallen, en al helemaal niet een gezin met ons als ex-vrouwen. Dus we gunnen ze wat rust maar staan altijd en overal als waakhond bij ons kind. Als zij er niet waren, hadden wij waarschijnlijk nog meer last gehad van onze ex-mannen en nog belangrijker…hadden wij nu niet zo rustig met een wijntje in de zon kunnen liggen relaxen.
Dus STOM en URSULA: dank je wel dat jullie op deze heerlijke dag weer op onze ex-mannen en kinderen passen!!!
Dames GENIET!!! en proost!!! Liefs Jane en Kiki
Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Sep 2015

Beetje lastig aan de vrouw in t leven van mn ex is dat zij degene is met wie hij is vreemdgegaan tijdens ons huwelijk en vlak voor en na de geboorte van onze zoon. Zij is nog steeds getrouwd en ik heb geen idee of haar man het weet. Voordat ik erachter kwam deden ze al veel met z'n drietjes zonder dat ik t wist. En toch bemoeit ze zich overal mee. Ze is 8.5 Jr jonger dan mn ex en denkt dat ze alles weet. Ze heeft zelf geen kinderen alleen een stiefzoon. Dus alles wat zij doet met haar stiefzoon zo moet mijn ex het ook doen. En hij volgt het lijdzaam op want zelf denken is lastig. Dus ja het is moeilijk om haar als normaal te zien want ze heeft zelf ook willens en wetens zich ertussen gedrongen. En pronkt met mijn zoon als ze op hem past. Dus ja het is lastig om daarmee om te gaan.

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Sep 2015

Haha herkenbaar, ik heb de nieuwe van mijn ex, slechts 1x ontmoet. Mijn voorwaarde was wel op neutraal gebied, wou zowel ex als haar niet in mijn huis hebben. Op zich een aardige vrouw, het was een fijn gesprek. Verder verloopt het contact dat er is tussen mij en mijn ex. Ik heb immers met hem onze zoon op de wereld gezet en niet met haar.

Reactie plaatsen