Discussies tussen moeders onderling
28 juni 2016 
4 min. leestijd

Discussies tussen moeders onderling

Zoveel verschillende kindjes zoveel verschillende moeders. En geloof het of niet maar iedere moeder doet het op haar eigen manier. Eigenlijk is dat ook prima. Jouw kindje is anders dan dat van mij bijvoorbeeld. Toch ben ik erachter dat er van die eeuwige discussie punten zijn waarvan het lijkt of er kampen ontstaan zijn. Het voor kamp recht tegenover het tegen kamp. De discussies die gaan er soms hard aan toe.  Ik heb zelf ook wel mijn principes en mijn gedachtes over iets maar ik schrijf dit blog omdat ik het hoog tijd vind om eens voor wat respect onder ons moeders te zorgen. Hoewel ik eerst bijvoorbeeld ook een bepaald beeld had van draag mama s moet ik zeggen dat mijn beeld daarvan inmiddels sterk is bijgedraaid.
Soms wordt namelijk een mening gevormd op basis van je huidige kennis en op basis van je referentiekader.
Ik heb 7 eeuwige discussie punten voor jullie verzameld. Ik heb mijn mening en de meningen van anderen erbij gegeven.
1. Wel vaccineren niet vaccineren
– [ ] Ik ben zelf wel van het vaccineren omdat ik denk dat het ergens goed voor is en het bescherming bied. Ook zit het tussen mijn oren dat als ik het niet zou doen en er gebeurd wat dat ik mij dan schuldig zou voelen.
– [ ] Ik hoor van de tegenstanders heel vaak dat het onduidelijk is wat er precies in de spuiten zit en dat consultatie bureau hier vaak niet veel duidelijkheid kan geven.
2. Flesvoeding of borstvoeding
babies-921037_640

Discussies tussen moeders onderling

Ik was zelf een flesvoeding moeder. Ik vond het makkelijk. Ik was  een alleenstaande moeder. Ik had al zoveel te regelen dat ik niet de prestatiedruk van melk produceren erbij kon verdragen. Daarbij vond ik het kolfapparaat zo vrouw onvriendelijk uitzien. Het was gewoon mijn ding niet zeg maar.
Ik hoor van de moeders die wel borstvoeding geven dat ze dat doen omdat er alles in zit wat je kindje nodig heeft. Dat het goed is voor de band tussen moeder en kind en een stukje geborgenheid en troost geeft.
3. Oorbelletjes bij kleine kindjes of geen oorbelletjes
Ik heb een dochtertje en ik vond het super schattig om van die blingsteentjes te zien in die piepkleine mini oortjes. Ook schijnt het dat ze als ze zo klein zijn er minder last van hebben. Ik had kunnen wachten tot ze oud genoeg was om zelf te beslissen maar als ze nu uiteindelijk zegt: “ik wil ze niet meer” zijn ze er nog snel uit.
De moeders die tegen zijn vinden het vooral zielig of vinden dat de kindjes oud genoeg moeten zijn om zelf te beslissen.
4 Draagdoeken vs kinderwagens
baby-1296321_640

Discussies tussen moeders onderling

Ik was zo n moeder wat het een beetje hippy achting vind en oubollig dat draagdoeken gedoe. Daar hadden ze tegenwoordig toch kinderwagens voor. Wippers mamma roos enz enz. Ik heb NOG geen draagdoek maar ik moet van dit punt eerlijk bekennen dat ik er echt het nut van zie. Geen gehannes met kinderwagens geen gemanoeuvreer in veel te smalle gangpaden. Lees ook het hindernisparcour.
Draagmama s zeggen dat het geborgenheid geeft en handiger dan een kinderwagen. Het schept een band en kindjes kunnen de hartslag voelen. En daar zit best wat in.
5 Geprakte voeding vs rapley methode
Ik was zelf een rapley moeder. Ik zag de voordelen wel van dat het de kaakspieren stimuleren wel.
Er zijn ook moeders die bang zijn dat hun kindjes stikken in die grove stukjes dus liever prakken.
6 Potjesvoeding vs zelf stomen
Ik was meer van het hoe het uitkwam. Potjes is gewoon soms super handig zeker bij tijdnood 30 sec in magnetron en dinner is served.
Stomen is gezonder en je weet wat er inzit.
7 Wel zoetigheid vs geen zoetigheid
Moeders waar de kinderen wel mogen snoepen of moeders waarvan de kinderen niet mogen snoepen.  Ik ben zo’n moeder van een snoepje op z’n tijd, maar er hoeft geen suiker genuttigd te worden als het niet nodig is. Er zijn ook moeders die nog strenger zijn omdat hun kids hyperactief worden.
Mijn tip is in ieder geval oordeel niet meteen luister maar elkaar ga in gesprek met elkaar en probeer soms zelf uit.
Herkenbaar? Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder.
Over de schrijver
Reactie plaatsen